Klik hier voor meer aanbiedingen

Aanmelden

Switch to full style
Alle algemene informatie over het DL Resort
Plaats een reactie

De geschiedenis van Disneyland Californië

Ma 18 Jul 2011, 22:13

Misschien een tip voor DLP? :-DZo begon het:Hoe zag Disneyland er uit in 1968

Vr 18 Apr 2014, 08:45

Fantastisch filmpje van hoe Disneyland in Anaheim eruit zag in 1968!!Dank aan British Pathé

Je ziet op sommige plekken dingen die we ook in Parijs zien vandaag!

Re: Hoe zag Disneyland er uit in 1968

Vr 18 Apr 2014, 08:47

Die duikboot is super!

Re: Hoe zag Disneyland er uit in 1968

Zo 20 Apr 2014, 09:39

Prins Adam schreef:Fantastisch filmpje van hoe Disneyland in Anaheim eruit zag in 1968!!Dank aan British Pathé

Je ziet op sommige plekken dingen die we ook in Parijs zien vandaag!Meer dan prachtig.

Re: De geschiedenis van Disneyland Californië

Zo 17 Dec 2017, 22:08

Hidden Walts | Search for hidden references to Walt Disney | Disneyland Secrets and History

Re: De geschiedenis van Disneyland Californië

Wo 17 Jan 2018, 11:30

Het verleden van Disney California Adventure

Afbeelding

Toen Disney California Adventure opende in 2001 .
Zag deze er iets anders uit dan vandaag de dag .
Nu is het park een bonte verzameling van verschillende Disney merken .
Maar het origineel thema van het park draaide rond California zelf .


Het doel was de beste dingen te laten zien van de staat .
Vergelijkbaar met de paviljoenen in de Epcot .
Hierboven zie je een schets van hoe de inkom er origineel zou uitzien .
De inkom was ontworpen zoals een postkaart .

Bij binnenkost kwamen de gasten terecht komen op sunshine plaza .
Een plek vol winkeltjes , gezellig restaurantjes en alle nodige gasten faciliteiten .

In Golden state ( één van de thema gebieden ) stond een replica van de california zefron train . en er stond ook het sunshine icoon . Dit icoon omringd door fonteinen stond symbool voor het goede weer en de heerlijke stranden in de staat . Vanuit de juiste hoek kwam de zon boven de golden gate in het park uit .

Maar 6 jaar na de opening van het park werd het duidelijk dat het park dringen moest vernieuwen om het Disney standard te halen .
Bob iger zorgde met meer dan 1 biljoen dollar voor de compleet nieuwe stijl van het park .
Zo werd er een nieuwe inkom ontworpen . In 2012 kwamen de gasten terecht op Buena vista street . Dit gedeelte was geïnspireerd op het LA van de jaren 20 .

In dit nieuwe gedeelde kwam ondermeer een kopie van het Carthay Circle Theatre .
Dit was het theater waar onder meet Snow White and the seven Dwarfs in premiere ging .
Ook kwam er een nieuw beeld van Walt en Mickey .

bron : Defunctland

Re: De geschiedenis van Disneyland Californië

Wo 17 Jan 2018, 12:40

erg leuk hoe dat allemaal ging :D geweldig ook in het zwart wit, mooi om te zien!

bedankt voor het delen!

De geschiedenis van Disneyland Californië

Di 17 Jul 2018, 22:58

Vier het jubileum van Disneyland Ca. met deze verbazingwekkende nu en toen foto's

Afbeelding

Vandaag is het 63-jarig jubileum van Disneyland, dus keken we eens naar hoe het Park in deze halve eeuw is geëvolueerd - Het park dat al van 1955 open is laat mensen van over de hele wereld zien dat ongeacht hoe oud je bent, jij altijd jong van hart bent. We hebben foto's gemaakt uit de beginperiode van het park en hebben ze vandaag op dezelfde exacte locaties in het park geplaatst. De resultaten zijn betoverend. Kijk hoe klein de bomen waren in 1955 en hoeveel ze zijn gegroeid! Zoals Walt ooit zei: "Disneyland will never be completed. It will continue to grow as long as there is imagination left in the world "Deze foto's bewijzen het, terwijl ze illustreren dat de geschiedenis ervan nog steeds erg aanwezig is.


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bron: Oh My Disney

Re: De geschiedenis van Disneyland Californië

Di 17 Jul 2018, 23:19

De geschiedenis van Disneyland park plattegronden

Afbeelding

 
Het is moeilijk om het verhaal van de Disney-parken te vertellen zonder eerst met een kaart te beginnen. Door de jaren heen hebben kaarten een integrale rol gespeeld in de geschiedenis van Disney, niet alleen als gids voor de parken, maar ook als souvenirs, decorstukken en blauwdrukken voor de toekomst.

Ter ere van het 63-jarig jubileum van Disneyland hadden we de gelegenheid om de Imagineering Archives te bezoeken en enkele kaarten te bekijken die hebben geholpen om de verhalen over de Disney-parken vorm te geven en te vertellen.

Maar eerst laten we Imagineering-archivaris en de curator van Maps Parks van Disney ontmoeten, die ons door deze reis heeft geleid.

Afbeelding

Hunt's liefde voor Disney begon al op jonge leeftijd. "Kijkend naar Dumbo, Bambi, Lady en de Vagebond - dat is wat me aan Disney heeft gekoppeld." Toen Hunt ouder werd, was werken bij Imagineering iets waar ze altijd van droomde, maar ze dacht niet dat ze het ooit kon waarmaken. Toen de gelegenheid voor een sollicitatie voor Imagineering kwam, nam Hunt een sprong van vertrouwen, hoewel ze niet precies wist waarvoor ze solliciteerde. "Ze vertelden me dat we naar de kunstbibliotheek gingen" lachte Hunt. "Dat was 11 jaar geleden en ik ben er nog steeds."

Hunt en het archivistische team houden samen toezicht op een verzameling van meer dan 150.000 kunstwerken gemaakt voor allerlei imagineer projecten, van parken, hotels, restaurants en meer, evenals een fotocollectie van meer dan 5 miljoen items met alle parken van overal ter wereld. Voor Maps of the Disney Parks selecteerde Hunt alle stukjes van de auteurscommentaar van Kevin en Susan Neary. Het boek biedt een retrospectief van soorten, waarbij lezers worden meegenomen in een visueel avontuur van de geschiedenis van de Disney-parken in zes decennia, en hoe kaarten bij elke stap een belangrijke rol hebben gespeeld.

De curator van dit boek opende de ogen van Hunt voor de verscheidenheid en schoonheid van kaarten in het park. "Toen ik dit boek maakte, realiseerde ik me niet hoeveel kaarten er waren! Als je in de parken bent, zie je kaarten, maar je merkt ze niet altijd, want je bent op weg naar je attractie.

Afbeelding
Disneyland Park - Luchtfoto - Herb Ryman - 1953

Een stuk dat Hunt wist dat ze moest opnemen, was deze luchtfoto van Disneyland, gemaakt in 1953 door de Disney-legende , Herb Ryman. Deze weergave werd gemaakt twee jaar vóór de opening van Disneyland in 1955. Zoals het verhaal gaat, moesten Walt en Roy op een maandag in New York zijn voor een ontmoeting met potentiële investeerders en gaven ze Herb, een kunstenaar bekend om zijn uitgebreide onderzoek en planning voor elk stuk, slechts twee of drie dagen om dit stuk samen te stellen! Hoewel er veel is veranderd sinds dit beeld voor het eerst werd getoond, is veel van het DNA van het Park, zoals een ingang onder een treinstation gevolgd door een hub die je naar de verschillende landen leidt, gegrond in deze vroege tekening.

Afbeelding
Disneyland Fun Map - Sam McKim - 1958

Fans kunnen ook veel leren over de geschiedenid van Disney door te kijken naar deze leuke kaart van kunstenaar Sam McKim. Een van Hunt's favorieten, deze kaart was een souvenirkaart die gasten in het park konden kopen. Als je goed kijkt, schildert het een beeld van het Disney uit het verleden en de toekomstige projecten die werden bedacht. Wist je bijvoorbeeld dat er oorspronkelijk een helikopterplatform in het park was? Of dat Walt and the Imagineers oorspronkelijk van plan waren gebieden te hebben met de naam Edison Square en Liberty Street? Of dat het Wax Museum (net aan de linkerkant van de Jungle Cruise) evolueerde naar de geliefde attractie, Pirates of the Caribbean? De geschiedenislessen zijn eindeloos!

Afbeelding
Afbeelding


kaarten bieden veel inzicht in de geschiedenis van Disney. Hunt toonde ons de bovenstaande Tokyo Disneyland-pretkaart in kleurstudievorm, geproduceerd door Nina Rae Vaughn. Zoals u kunt zien, is de kaart meer impressionistisch van stijl, waardoor u inzicht krijgt in het werk van de kunstenaar om de kleur en het algehele ontwerp van de kaart te bepalen. "Voor onze huidige kunstenaars is kunst zoals deze een geweldig leermiddel, omdat het fascinerend is om het proces te zien en hoe deze gaan van ruwe schets op vloeipapier tot een strakkere schets, om kleuren te bestuderen tot uiteindelijke lijntekeningen en kleuren, naar gedrukte kaarten , "Voegde Hunt toe. Je kunt de voltooide versie van de kaart onderaan zien.

De volgende keer dat je in een Disney Park bent, bekijk je een kaart. Of je nu een doorgewinterde parkveteraan bent of een nieuweling die zijn "1e bezoek" -brengt, je zult gegarandeerd iets nieuws leren!

Bedankt aan Vanessa Hunt en Walt Disney Imagineering voor al deze fantastische kennis van Disney Parks-kaarten - we kunnen niet wachten om een ​​exemplaar van Maps of Disney Parks op te halen voor meer informatie!

Disneyland Resort
DISNEYLAND RESORT

Oh my disney
Plaats een reactie