Klik hier voor meer aanbiedingen.


 
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 11 berichten ] 
Oude shows & parades in Disney Resort Anaheim 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Oude shows & parades in Disney Resort Anaheim
Celebrate! A street party!(sinds 27 maart 2009)
Zo 29 Mrt 2009, 20:35
Bericht 1 Top
  
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Alice in Wonderland
Hadden we dit maar in Parijs :-):Zo 29 Mrt 2009, 20:40
Bericht 2 Top
  
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 143
Woonplaats: Chessy
   Reageer met citaat
Bericht Mainstreet Electrical Parade!
Een paar jaar geleden kwam ik bij een fanpage terecht over de Mainstreet Electrical Parade, jaren later staat deze nog steeds online, en ik vind het heerlijk om alles nog eens terug te lezen. Omdat de oorsprong van deze parade natuurlijk in de states ligt heb ik het hierbij geplaatst.
Bij deze deel ik alle info met jullie, teksten komen van Arno Lubbinge (DE stem van Sbs6) en is ook de maker van de site:
Mainstreet Electrical Parade

Ladies & Gentleman...
Al het licht is uit.. geluiden verstommen..
Je staat in Main Street, U.S.A.. Een mysterieus gebrom klinkt en zwelt aan. Je voelt ’t in je maag en dat kriebelt..
Dan klinkt een electronische stem;

"Ladies and gentlemen, boys and girls,
Disneyland proudly presents our spectacular festival pageant of nighttime magic and imagination
in thousants of sparkling lights and electrosynthomagnetic musical sounds . . .
the Main Street Electrical Parade !"


Historie

17 juni 1972; De MSEP ziet het levenslicht.
Het idee voor de 'Main Street Electrical Parade' (MSEP) is afgeleid van de 'Walt Disney World Electrical Water Pageant'. Op 17 juni 1972, zeven maanden na de start van het waterspectakel in Walt Disney World (Florida) flikkerden de lichtjes in Main Street, U.S.A. van Disneyland (Californië).
's Avonds – tijdens het zomerseizoen en op speciale avonden – was de parade te zien. In de zomers van '75–'76 en '83–'84 maakte ze plaats voor respectievelijk 'America on Parade' en de 'Flights of Fantasy Parade'.

Zo'n 75 miljoen mensen zagen de MSEP in Disneyland voorbijtrekken, voor ze daar op 25 november 1996 haar laatste optreden gaf. Een dikke maand later dan gepland, want door een grote reclamecampagne van Disney was de vraag om kaarten veel groter dan het park aankon.

Vanaf 1972 tot aan de definitieve verduistering in 1996 is de parade zo'n 3.600 keer te zien geweest.

De verdwijning van de MSEP
Disney zocht naar een nieuwe vorm van entertainment in de avond en kwam met 'Light Magic'. Geen parade, maar een 'Streetacular'. Als je luistert naar de muziek, dan hoor je – vlak voor het einde – een muzikale verwijzing naar de MSEP.
Het publiek zag 'Light Magic' als een slechte vervanger van de MSEP. Het duurde dan ook niet lang, of 'Light Magic' werd zélf vervangen.

Net als de parade overdag, wisselt nu ook de parade 's avonds met het jaar. Op zich geen slecht idee; het geeft de bezoeker aanleiding om vaker terug te keren.

Intussen zaten de fans van de MSEP niet stil; ze misten de parade. Er werd actie gevoerd (ondermeer op internet) om Disney ervan te overtuigen de MSEP terug te halen.

De wederopstanding van de MESP
Dat is gelukt, want krap drie jaar later – sinds 28 mei 1999 – verlicht de 'Main Street Electrical Parade' Main Street, Frontierland en Liberty Square van 'The Magic Kingdom' in Walt Disney World.

De MSEP bestaat na de verhuizing van Californië naar Florida uit 26 wagens, die samen negen themas verbeelden; de Blauwe Fee van Pinokkio, circustrein Casey Junior, Alice in Wonderland, Assepoester, Peter Pan, Dumbo, Sneeuwwitje, Peter en de Draak en (typisch Amerikaans) de 'Patriotic Finale'.

Het is trouwens niet voor het eerst dat de parade door het 'Magic Kingdom' trekt; sinds 11 juni 1977 was de MSEP daar 15 jaar lang te zien. Totdat ze werd ingepakt en verscheept naar de andere kant van de oceaan, om daar in Disneyland Parijs dienst te doen in de straten van Main Street, U.S.A.

Nòg een verdwijning en nòg een wederopstanding...
Op 23 maart 2003 was daar de MSEP voor het laatst te zien; Disneyland Parijs heeft een nieuwe 'Nighttime Parade' aangekondigd, op 5 juli 2003 start daar de bejubelde Fantillussion! uit Tokyo Disneyland.

Intussen heeft de MSEP haar rentree gemaakt in Disneyland, Californië! Nu schitteren de lichtjes in het nieuwste Disney park California Adventure. Helaas is daar geen Main Street, dus de parade heeft een nieuwe naam: Disney's Electrical Parade.


Muziek

Baroque Hoedown is de muziek van de MSEP
De muziek van de MSEP is gebaseerd op 'Baroque Hoedown'. Het nummer werd in 1967 geschreven door Jean-Jacques Perrey en Gershon Kingsley en was indertijd een grote hit in Europa.
Het nummer werd her-ontdekt door Jack Wagner, 'the voice of Disneyland', één van de bedenkers van de MSEP.
De soundtrack wordt in z'n geheel op synthesizer gespeeld. Op een slimme manier zijn allerlei bekende (Disney-) melodieën in de muziek verwerkt.

De muziek werd in Disneyland op zeven verschillende fm–frequenties uitgezonden en afgespeeld op de geluidinstallaties van de verschillende wagens. De zenders en antenne's stonden bovenin het kasteel van de schone slaapster.

Fun Facts

Meer dan 100 entertainers, 575 duizend lichtjes en bijna 900 kilometer snoer
De jurk van de blauwe fee uit Pinokkio bevat meer dan 10.000 witte, gele en blauwe lampjes.
In totaal telt de MSEP zo'n 575.000 lichtjes in zeven verschillende kleuren: (vaal–) geel, blauw, lichtgroen, groen, roze, rood en wit.
Geel zal je 't meest tegenkomen met 152.000 lampjes.
Alle lampjes worden blanco gekocht en met de hand beschilderd; de in de fabriek gekleurde lampjes vertoonden teveel oneffenheden.
Een crew van meer dan 100 entertainers, technici en andere castmembers is tijdens het seizoen dagelijks op de been, om de MSEP te laten draaien.
Alle batterijen en accu's van de MSEP bij elkaar (zo'n 850 in totaal; 27 ton in gewicht) zijn voldoende om samen 32 huishoudens te verlichten. Aan elkaar geknoopt meet de bedrading zo’n 885 kilometer.
Tijdens de kerst-periode is in Disneyland Parijs een speciale kerst versie van de MSEP te zien. De muziek wordt aangevuld met belletjes en kerstthema's.
In Disneyland Parijs wordt de MSEP gesponsord door lichtfabrikant PhilipsEdited By Aaron on 1241536191Vous venez d'entrer dans... La quatrième dimension!


Di 05 Mei 2009, 16:08
Bericht 3 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 143
Woonplaats: Chessy
   Reageer met citaat
Bericht Nieuwe zomer in Disneyland California
Zal ik dan even de foto's erbij zetten ;)

Afbeelding

Afbeelding

AfbeeldingVous venez d'entrer dans... La quatrième dimension!


Do 11 Jun 2009, 23:57
Bericht 4 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 1353
Woonplaats: Leidschendam
   Reageer met citaat
Bericht Toy Story the Musical
Disneyparks Blog komt met de mededeling dat begin 2011 de Aladdin musical wordt vervangen door een Toy Story Musical.

Citaat:
“Toy Story – The Musical” will take over Hyperion Theatre in Disney’s California Adventure park in early 2011.

The characters and playful plot from the original Disney•Pixar film, Toy Story, will come to life before your eyes in this dazzling, musical stage spectacular where you’ll be treated to a unique “toys’ eye view” of life in Andy’s room. The stage show will feature larger-than-life set design, new songs, vivid projected backgrounds and elaborate costumes.

The 50-minute musical will preserve the humor and heart of the original film and will explore the true meaning of friendship as Buzz Lightyear and Woody transform from jealous adversaries to best friends with an unbreakable bond.

To make way for this exciting addition to Disney’s California Adventure park, “Aladdin – A Musical Spectacular” will close August 15, 2010. If you’re visiting the Disneyland Resort this holiday season, don’t miss your chance to catch this great show.

“Toy Story – The Musical” is just the latest announcement of a line-up of great attractions and experiences coming to Disney’s California Adventure. To find out about all the new things coming to the park, check out DisneysCaliforniaAdventure.com.


Of het gaat om de Cruise Line versie is niet bekend.. video's daarvan en meer informatie kun je hier vinden!

Afbeelding
DLRP [65] WDW [6] DL [2]
Wezzlog Characters // Wezzvlog


Vr 04 Dec 2009, 17:50
Bericht 5 Top
Profiel WWW   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 447
Woonplaats: herten
   Reageer met citaat
Bericht [DCA] Toy Story the Musical
Ziet er erg leuk uit. Krijg je alvast een idee hoe het straks bij ons zal zijn bij Toy Story als alles groot is en wij zijn klein :appl:


Vr 04 Dec 2009, 17:58
Bericht 6 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 495
Woonplaats: Schiedam
   Reageer met citaat
Bericht [DCA] Toy Story the Musical
Jammer dat Aladdin stopt... hij was echt geweldig..
maar ben wel benieuwd naar deze....

Misschien wel een idee om Aladdin naar een ander park over te doen :thumbs: mmmmmmmmm Parijs ofzo!Ons YouTube-kanaal: TROJ TV
Onze avonturen:
BLOG

Disneyland Paris: Ontelbare keren
Walt Disney World; 2x, 2014, 2018
Disneyland Resort California: 3x, 2004, 2006-2007, 2015


Ma 07 Dec 2009, 10:12
Bericht 7 Top
Profiel WWW   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 250
Woonplaats: Capelle aan den IJssel
   Reageer met citaat
Bericht [DCA] Toy Story the Musical
Suus @ ma dec 07, 2009 10:12 am schreef:
Jammer dat Aladdin stopt... hij was echt geweldig..
maar ben wel benieuwd naar deze....

Misschien wel een idee om Aladdin naar een ander park over te doen :thumbs: mmmmmmmmm Parijs ofzo!Inderdaad, maar je zou toch wel stijl achterover slaan als er ineens zoveel kwaliteit naar DLP zou komen.11 t/m 13 april Hotel New York
DLP counter: 65


Ma 07 Dec 2009, 10:32
Bericht 8 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 495
Woonplaats: Schiedam
   Reageer met citaat
Bericht [DCA] Toy Story the Musical
The Evil Queen @ ma dec 07, 2009 10:32 am schreef:
Inderdaad, maar je zou toch wel stijl achterover slaan als er ineens zoveel kwaliteit naar DLP zou komen.


Daarin kan ik niets anders dan je er gelijk in geven :wink:Ons YouTube-kanaal: TROJ TV
Onze avonturen:
BLOG

Disneyland Paris: Ontelbare keren
Walt Disney World; 2x, 2014, 2018
Disneyland Resort California: 3x, 2004, 2006-2007, 2015


Ma 07 Dec 2009, 11:04
Bericht 9 Top
Profiel WWW   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 250
Woonplaats: Capelle aan den IJssel
   Reageer met citaat
Bericht [DCA] Toy Story the Musical
The Hyperion Theater won't be setting the genie free just yet. By popular demand, "Disney's Aladdin - A Musical Spectacular" will remain at Disney's California Adventure park.

Construction has been scheduled near the Hyperion Theater for August 15. Although that may still impact some performances, we're doing everything we can to keep the show up and running.

Although "Toy Story - The Musical" was scheduled to move into Hyperion Theater following Genie's last bow, Buzz, Woody and their pals will stay focused on the new additions in Toy Story Mania! . . . for now.11 t/m 13 april Hotel New York
DLP counter: 65


Vr 14 Mei 2010, 20:46
Bericht 10 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Algemene informatie over Disneyland Californie
Een oude parade uit '92:Wo 02 Mrt 2011, 18:40
Bericht 11 Top
  
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 11 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2020 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB