Klik hier voor meer aanbiedingen.


 
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 33 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3
Attracties in Disneyland Resort 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4859
   Reageer met citaat
Bericht Re: Attracties in Disneyland Resort
Al 50 jaar hebben de 999 Ghosts van the Haunted Mansion zich gematerialiseerd.

Afbeelding

Het idee van een Haunted Mansion in een Disney Park gaat terug naar de oorsprong van Disneyland Resort. Walt Disney wilde eigenlijk een soort van "spookhuis". Na een aantal jaren van onderzoek en ontwerp, opende het op 9 augustus 1969 in het hart van een nieuw Land, New Orleans Square, en genoot het onmiddellijk aanzienlijk succes.

Afbeelding

Een van de redenen voor dit succes is de betoverende sfeer van de attractie, ontwikkeld door de legendarische Imagineer Claude Coats, evenals de geschiedenis en zijn kleurrijke personages, bedacht door de legendarische Marc Davis. Van zingende borstbeelden tot Madame Leota tot de verloofde, deze personages hebben generaties bezoekers gefascineerd en zijn nu een integraal onderdeel van de collectieve verbeelding.

Afbeelding

Zo'n meesterwerk kon niet blijven zonder voortzetting ...

Vanaf 1967, toen het nog niet open was voor het publiek, was the Haunted Mansion al een sterke attractie. Daarom besloten de Imagineers om een ​​versie voor het Florida Park te maken, die in 1971 werd geopend.

Afbeelding

In feite lijken de twee versies erg op elkaar, het essentiële verschil is de thematisering van het exterieur: neoklassiek Disneyland Resort, typisch voor de rijke huizen in het zuiden van de Verenigde Staten vóór de Amerikaanse burgeroorlog, en neo -Gothisch op Liberty Square, een Walt Disney World Resort in Florida gewijd aan de dertien koloniën van Amerika, net voor de Onafhankelijkheidsoorlog.

Afbeelding


Het is ook deze versie, op enkele details na, die op 15 april 1983 in Tokyo Disneyland zal openen, dit keer in het hart van Fantasyland, voor zover spoken in Japan tot de wereld van sprookjes behoren .

[img]https://i.postimg.cc/QxXGpBBx/0927-ZW-00198-KP.jpg
[/img]

In Disneyland, Hong Kong, is het concept enigszins anders. Mystic Manor nodigt bezoekers uit om de verzameling oude kunstvoorwerpen te ontdekken die de avonturier Lord Henry Mystic over de hele wereld heeft verzameld en verzamelt in zijn Victoriaanse huis. Maar alles wordt ingewikkeld wanneer Albert, een kleine aap, een betoverde muziekdoos opent, die op magische wijze alle objecten in de collectie tot leven brengt.
Afbeelding


Als dit verhaal heel anders blijkt te zijn dan dat van Haunted Mansion en Phantom Manor, kunnen we nog steeds een paar knipogen vinden, zoals de buste in de "Acquisitie- en catalogusruimte", evenals de mozaïek van Medusa.

Voor zo'n rijk erfgoed was het vanzelfsprekend dat de Imagineers die de leiding hadden over Phantom Manor, via allerlei referenties eer betoonden aan de oorspronkelijke attractie.

Van de geheime kamer en de portrettengalerij tot de balzaal, de Parijse attractie die in 1992 werd geopend, legt veel van de belangrijkste momenten van the Haunted Mansion in Californië vast, terwijl ze wordt aangepast aan de nieuwe geschiedenis. . Er zijn ook enkele suggestieve details zoals het tapijt en de klok om 13 uur in de Corridor, evenals mythische personages zoals de zingende bustes, de raaf (die ooit de gastheer was van de Californische attractie) en Mevrouw Leota.

Fragment uit het boek Phantom Manor - de gedecodeerde attractie, binnenkort beschikbaar in shop Disney en eind september in Disneyland Parijs.

 Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Vr 09 Aug 2019, 14:02
Bericht 31 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4859
   Reageer met citaat
Bericht Re: Attracties in Disneyland Resort
Vandaag in Disney Geschiedenis: Haunted Mansion Geopend in Disneyland Park in 1969
Afbeelding

Op 9 augustus 1969 gingen de deuren van the Haunted Mansion voor het eerst piepend open voor de griezelige geesten (en gasten). Tegenwoordig kunnen alle dwaze stervelingen deze 'pittige' attractie op New Orleans Square in het Disneyland-park bezoeken.

Afbeelding

The Haunted Mansion in Disneyland was de eerste grote Disney-attractie die werd geopend zonder de directe supervisie van Walt Disney. Hoewel Walt veel vroege concepten en vignetten beoordeelde, zag hij de voltooide show nooit. De bouw voor de attractie Haunted Mansion begon in 1961 en de buitenkant van de attractie werd voltooid in 1963. Pas in 1969, terwijl Walt Disney deelnam aan de New York World's Fair 1964-65 en zijn Imagineers de taak kregen aan het project te werken, werd de binnenkant gerealiseerd. De ervaring van de Wereldtentoonstelling heeft plaatsgemaakt voor een deel van de technologie die in de Haunted Mansion wordt gebruikt.

Afbeelding

In de vroege periode voordat de attractie werd geopend, werd een verleidelijk, geestig bord weergegeven buiten the Haunted Mansion, dat luidde:
“Notice! All Ghosts and Restless Spirits. Post-lifetime leases are now available in this Haunted Mansion!… For reservations, send resume of past experience to: Ghost Relations Dept., Disneyland. Please! Do not apply in person!”

Afbeelding
Als je the Haunted Mansion binnengaat, word je naar de portretkamer gebracht met een aantal geesten in hun ' sterfelijke staat'. Plots begint de kamer uit te rekken en, als je stopt, word je naar een gang geleid gevuld met griezelige verlichting en transformerende portretten. Kort daarna, terwijl je je "Doom Buggy" betreedt, begroet de Ghost Host je en bereidt je voor op je spookachtige reis. Je rondleiding door het herenhuis biedt een gruwelijke blik in het 'leven na de dood', inclusief een seance onder leiding van Madame Leota, een spookachtig feest in de grote hal, compleet met dansen en een verjaardagstaart, gevolgd door een reis naar de zolder van de woonplaats waar een verre van blozende bruid en de Hatbox-geest wonen, allemaal voordat ze eindigen op het kerkhof waar de geesten van het spookhuis zich hebben verzameld voor een "swingende wake".

Neem een ​​kijkje terug op deze geliefde attractie in de onderstaande video:


Hier zijn enkele vreselijk leuke feiten om het 50-jarig jubileum te vieren:

[*]Het idee voor een spookhuis in Disneyland werd opgenomen in een vroege schets van het conceptontwerp door Harper Goff uit 1952, toen Disneyland nog steeds werd geconceptualiseerd.

[*]Binnen een week na de opening van het Haunted Mansion vierde Disneyland toen het hoogste gastenaantal.

[*]Er zijn 20 grafstenen zowel binnen als rond de buitenkant van de attractie. De grafschriften op de grafstenen zijn geschreven ter ere van verschillende Disney Legends en Walt Disney Imagineers die de attractie hebben gecreëerd en onderhouden.

[*]Het uiteindelijke buitenconcept voor het huis was sterk beïnvloed door het Shipley-Lydecker House uit het Victoriaanse tijdperk in Baltimore, Maryland.

[*]Thurl Ravenscroft is de stem van "Uncle Theodore" die the "Phantom Five" -kwintet van the singing busts leidt. Zijn stem is ook te horen in Walt Disney's Enchanted Tiki Room als de stem van zowel Fritz als Tangaroa.

[*]Het pijporgel in de balzaalscene is kapitein Nemo's pijporgel in de Disney-filmklassieker "20.000 Leagues Under the Sea".

[*]Leota Toombs, een voormalige Walt Disney Imagineer en Disney Legend, diende als het beroemde gezicht van Madame Leota.

[*]De Hatbox Ghost was te zien in Haunted Mansion toen de attractie voor het eerst werd geopend. Toen verdween hij op mysterieuze wijze om in 2015 weer op tijd te verschijnen voor het 60-jarig bestaan ​​van Disneyland.

Dus, dwaze stervelingen, begeef je naar het Disneyland Resort om 50 jaar griezelige geneugten en gelukkige spookvieringen te vieren. De geesten van het Haunted Mansion 'are dying to have you! - er is altijd ruimte voor nog een meer!Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Vr 09 Aug 2019, 20:15
Bericht 32 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4859
   Reageer met citaat
Bericht Re: Attracties in Disneyland Resort
Betoverende nieuwe magie komt naar Scary Adventures van Snow White in Disneyland Park Californië

Afbeelding


We zijn altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om onze verhalen in Disneyland Resort te verbeteren. Ik ben verheugd om te delen dat we volgend jaar spannende veranderingen hebben in de Scary Adventures van Snow White in Disneyland.

Deze klassieke Fantasyland-attractie, de enige prinsessen dark-ride attractie van het Disneyland-park, wordt in 2020 bijgewerkt met nieuwe magie van binnen en van buiten. Walt Disney Imagineering reimagined hoe het klassieke verhaal van Sneeuwwitje nog lang en gelukkig leeft en gasten worden uitgenodigd om samen met haar het verhaal te volgen .

Afbeelding

Naast het ervaren van bekende elementen van de attractie die je kent en leuk vindt, zul je verbeterde verhaaldetails en geheel nieuwe scènes ontdekken. Een nieuwe scene laat bijvoorbeeld Sneeuwwitje zien in een prachtige bosomgeving die wakker wordt uit haar diepe slaap. De attractie zal ook weer eindigen wanneer Sneeuwwitje wordt herenigd met haar dierenvrienden en in de verte een schitterend kasteel wordt gezien.

Imagineers implementeren state-of-the-art audio- en visuele technologie in de hele attractie, inclusief nieuwe muziek, LED black lights, laserprojecties en een nieuw animatiesysteem. De buitenkant van de attractie wordt volledig vernieuwd met nieuwe, op sprookjes geïnspireerde details als aanvulling op het nabijgelegen charmante kasteel van Doornroosje.

Dit is niet de eerste keer dat de attractie een grondige opknapbeurt heeft ondergaan. In 1983, toen een hele nieuwe versie van Fantasyland werd onthuld, heropende Snow White's Adventures met nieuwe technologie en een gloednieuwe gevel, samen met de nieuwe naam. In 2020 viert deze openingsdagattractie 65 jaar in Disneyland!

Bron: The DisneyParksBlogKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Wo 27 Nov 2019, 08:05
Bericht 33 Top
Profiel   
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 33 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2020 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB