Vier Heritage Day met Disneyland Paris (2020)

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 471
Lid geworden op: 13 okt 2013, 17:17
Echte naam: Moderator Café Mickey

Vier Heritage Day met Disneyland Paris - Deel 1
Net als de afgelopen twee jaar staat Disneyland Paris dit weekend ook weer stil bij Heritage Day. Het eerste jaar werd dit in de vorm van rondleidingen door het park gedaan en werd er een speciale app gelanceerd om zo het Disneyland Park eens op een andere manier te ontdekken. Deze app kwam afgelopen jaar terug met een speciale tentoonstelling in de twee voormalige video-arcades van Videopolis. Ook bracht Disneyland Paris een (digitaal) boek uit waarin de vele speciale onderdelen van het door ons zo geliefde Disney-resort besproken werden en waarin tevens een aantal bijzondere kostuums van de tentoonstelling ook terug te vinden waren. In 2020 gaat natuurlijk bijna alles anders dan we gewend zijn, dus dit jaar zal Disneyland Paris niet alleen met iedereen online de magie van Heritage Day delen. Ook wij dragen hier ons digitaal steentje aan bij, door jullie mee te nemen naar een speciale tentoonstelling met een selectie van de vele kostuums die ooit of nog steeds in het resort gedragen worden. Vandaag beginnen we met de kostuums van de vele Cast Members die iedereen een magische dag laten beleven in zowel de attracties, hotels, restaurants en andere plekken binnen het resort.

Attracties
Ieder attractie heeft natuurlijk zijn eigen verhaal. Daar waar veel attractieparken er vaak voor kiezen om hun medewerkers in een algemeen kostuum te steken, kiest Disney er juist voor om de Cast Members een speciaal kostuum te geven wat past bij de sfeer en het verhaal van de attractie. Één van de iconische attracties die al sinds de opening in Disneyland Paris staat is natuurlijk Pirates of the Caribbean. Cast Members dragen nog steeds een zelfde soort kostuum als in 1992. Hier en daar zijn wat kleine aanpassingen gedaan om het comfort van de drager te vergroten, of is het materiaal aangepast naar iets duurzamers, maar nog altijd heeft dit kostuum een avontuurlijke en piraatwaardige uitstraling.

Afbeelding

Afbeelding

Ook het kostuum van It's a Small World valt in dezelfde categorie. Het kostuum wat je een beetje doet denken aan de gondelvaarders in Italië, is nog tot op de dag van vandaag steeds terug te vinden bij de Cast Members die je de vrolijkste rondvaart ooit laten beleven.

Afbeelding

Afbeelding

Terwijl sommige kostuums de tand des tijds goed doorstaan en praktisch onveranderd blijven, zijn sommige kostuums ook gauw verouderd of passen ze niet meer goed in de sfeer van een bepaalde omgeving. Dit was bijvoorbeeld het geval van de kostuums van Discoveryland. Daarom heeft Disneyland Paris ervoor gekozen deze kostuums een eigentijdse look te geven die beter past bij de omgeving en attracties. Sinds 2016 zijn in twee stappen alle oude kostuums van Discoveryland vervangen voor nieuwe kostuums in twee kleuren een blauwe en paarse variant.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Restaurants
Niet alleen kent het resort veel attracties, maar zijn er ook veel restaurants, ieder met zijn eigen thema. Bij ieder thema is natuurlijk ook weer gezocht naar een bijpassend kostuum. Als je uit dineren gaat bij Auberge de Cendrillon waan je je natuurlijk een echte prins of prinses. De kostuums van de Cast Members zien er dan ook uit alsof ze de hofdames en -heren zijn van Assepoester en haar prins. Geheel in de stijl van wanneer het sprookje zich afgespeeld heeft. Het huidige kostuum is sinds 2012 in gebruik.

Afbeelding

Afbeelding

De Cast Members van Restaurant Hakuna Matata mogen volgend jaar hun nieuwe kostuums verwachten. Hier alvast een sneak peek hoe dit kostuum er gaat uit zien. De nieuwe kostuums krijgen een wat moderne uitstraling, maar behouden uiteraard het Afrikaanse gevoel wat past bij het thema van het restaurant.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Tijdens speciale evenementen, zoals bijvoorbeeld met Kerstmis of oud en nieuw, kan er van de gebruikelijke kostuums worden afgeweken. Om de avond dan wat extra feestelijkheid en klasse te geven dragen de Cast Members een speciale outfit. In de hotelrestaurants wordt dan vaak, sinds 2017, gebruik gemaakt van het onderstaande kostuum.

Afbeelding

Afbeelding

Guest Services en Guest Flow
Wanneer je City Hall binnenstapt voor informatie, een compliment of een klacht, dan krijg je direct het gevoel alsof je even terug in de tijd gaat. Main Street, U.S.A. geeft je natuurlijk al het gevoel dat je ruim honderd jaar terug in de tijd bent gegaan. De kostuums van de Cast Members dragen ook hier weer een steentje bij. Zo ook die van City Hall welke duidelijk geïnspireerd zijn op de laatste modetrend van meer dan een eeuw geleden.

Afbeelding

Afbeelding

Guest Flow daarentegen is vaak een geval apart. Met hun rode opvallende polo's en jassen moeten die juist uit de menigte springen, zodat gasten deze Cast Members makkelijk kunnen herken. Echter komt het ook steeds vaker voor dat tijdens speciale seizoenen of evenementen de Cast Members van Guest Flow een eigen kostuum krijgen wat past bij het seizoen. Zo kreeg Guest Flow bij Chantons la Reine des Neiges in 2015 een eigen kostuum, wat volledige geïnspireerd was op de wereld van Arendelle en Frozen. Later werd dit kostuum ook tijdens andere evenementen nog gebruikt.

Afbeelding

Afbeelding

Afgelopen jaar bij de komst van het Lion King & Jungle Festival kregen ook de Guest Flow Cast Members een eigen avonturiersoutfit, welke op diverse plekken in het park te zien was.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Disney Hotels
Zoals iedereen wel weet heeft ieder Disney Hotel zijn eigen thema. Van het Victoriaanse Disneyland Hotel tot het Wilde Westen van Disney's Hotel Cheyenne en van het nationaal park van Disney's Sequoia Lodge tot de New England-stijl van Disney's Newport Bay Club. Er is voor ieder wel een thema te vinden wat hem of haar aanspreekt. Met de renovatie van de hotels wordt vaak ook de uitstraling van het hotel wat aangepast. Of zoals bij Disney's Hotel New York, wat na de renovatie de naam Disney's Hotel New York - The Art of Marvel zal dragen, waarbij de naam al doet vermoeden dat het thema wordt aangepast naar Marvel. Hierbij is er dus een volledig nieuwe reeks aan kostuums ontworpen voor alle toekomstige Cast Members van dit Marvel-hotel. De onderstaande kostuums zullen vanaf 2021 worden gedragen door de Cast Members van de receptie, conciergerie, bagagerie en boutique.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Disney's Hotel Cheyenne heeft natuurlijk al de renovatie achter de rug. Het thema is daar niet zo drastisch veranderd als het geval zal zijn bij Disney's Hotel New York. Daarom is het nieuwe kostuum, wat sinds 2017 is ingevoerd, grotendeels in dezelfde stijl als voorheen. Vergelijkbaar als bij Disney's Hotel New York is er gekozen om dezelfde kostuums te laten dragen door de Cast Members van de receptie, conciergerie, bagagerie en boutique.

Afbeelding

Afbeelding

Hiermee besluiten we onze digitale rondleiding door de kostuums van de Cast Members die we dagelijks zien in de parken en hotels. Binnenkort volgt een nieuw deel waarin de kostuums van een ander onderdeel van Disneyland Paris zullen worden behandeld.
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 471
Lid geworden op: 13 okt 2013, 17:17
Echte naam: Moderator Café Mickey

Vier Heritage Day met Disneyland Paris - Deel 2
In het eerste deel van ons bezoek aan de Heritage Day tentoonstelling van Disneyland Paris zagen we de kostuums van de Cast Members van attracties, hotels en dergelijke. Vandaag gaan we een kijkje nemen naar een aantal bijzondere kostuums uit de entertainmentcollectie. De collectie die sinds de opening van het park in 1992 is opgebouwd is enorm. Sinds 1992 zijn er 31.673 items gecreëerd en zijn er alleen in 2019 al 50.545 items besteld. Afgelopen jaar is er eveneens, bij zo'n 90 leveranciers, 29.000 meter stof besteld om nieuwe kostuums te ontwikkelen.

The Lucky Nugget Revue (1992)
We gaan even terug naar het openingsjaar van het toenmalige Euro Disney. In Frontierland kon je genieten van een vrolijke Cancan uitvoering in The Lucky Nugget. De show genaamd The Lucky Nugget Revue werd in het restaurant regelmatig opgevoerd met in de hoofdrol Miss Diamond Lil. Tijdens de show draagt Miss Lil meerdere jurken, waarvan hieronder er twee te zien zijn.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Beauty and the Beast (1993)
Een jaar na de opening van het Disneyland Park gaat een nieuwe show in première in het Videopolis Theater, namelijk Beauty and the Beast. Deze show verteld het verhaal van de gelijknamige film en bevat alle geliefde figuren, waarbij Belle als hoofdrolspeelster niet kan ontbreken. We weten ondertussen allemaal hoe het verhaal afloopt en de iconische goudgele baljurk is dan één van de bekendste kostuums uit zowel de film als theatervoorstelling.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

The Legend of the Lion King (2004)
We blijven nog even in het zelfde theater, maar nemen even een sprong van elf jaar. Recentelijk konden we genieten van The Lion King: Rhythms of the Pride Lands, maar in 2004 ging al een voorganger in première onder de naam The Legend of the Lion King. Deze eveneens zeer populaire show vertelde het bekende verhaal van de Disney Classic The Lion King. Performers van deze show droegen op dieren gebaseerde kostuums, zoals deze kostuums van een zebra en serval.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

25th Anniversary (12 april 2017)
Wie er op 12 april 2017 zelf (of online) bij was om de 25th Anniversary van Disneyland Paris te vieren weet dat we op die dag een ongekend aantal Disney figuren door Main Street, U.S.A. zagen lopen. Deze werden vergezeld door vele dansers en danseressen en de meest geweldige kostuums. Zo zagen we de volgende kostuums voorbij komen voor Main Street, U.S.A. en Discoveryland.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Disney Pirates or Princesses: Make Your Choice! (2018)
In 2018 barstte de strijd los tussen team Pirates en team Princesses. Uiteraard hoort er bij een nieuw seizoen ook nieuwe shows. En dat betekend ook dat de kostuumafdeling van Disneyland Paris hard aan de slag gaat om weer nieuwe unieke kostuums te creëren voor deze gelegenheid. Zo werd er voor het Festival of Pirates and Princesses 6 maanden gebruikt voor het ontwerp van alles kostuums en duurde de productie 3 maanden. Er werden 70 kostuums geproduceerd met uiteraard ook 70 paar bijpassende schoenen. Voor Betty Rose werden er alleen al 300 stoffen bloemen gemaakt. In totaal werd er zo'n 1.000 meter sluierstof in 10 verschillende kleuren verwerkt in de kostuums. Jaarlijks is er 1.800 meter stof gebruikt, voornamelijk afkomstig uit Frankrijk. Voor de show Disney Pirates or Princesses: Make Your Choice! werden onder andere de volgende kostuums gemaakt.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

#SURPRISEMICKEY (2018)
Om de 90ste verjaardag van Mickey Mouse te vieren ging Minnie aan de slag om een verrassingsfeestje te organiseren. In de show #SURPRISEMICKEY kreeg Minnie daarbij hulp van Betty Rose en Jimmy Ocean, welke eerder hun debuut maakten tijdens het Festival of Pirates and Princesses. Uiteraard verschenen ze in gepaste outfit ten tonele. Misschien denk je, wat doen die kostuums van de Cast Members van het Walt Disney Studios Park nu bij dit onderwerp, aangezien we gisteren al de operationele Cast Member kostuums besproken hebben. Dit zijn speciale kostuums voor de dansers van de show. Deze zogenaamde Cast Members leken eerst nog onderdeel uit te maken van het Guest Flow team, maar werden uiteindelijk mee de show ingezogen en ontpopten ze zich tot ware danstalenten.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Mickey's Halloween Celebration (2019)
In de loop der jaren is de Halloween Cavalcade steeds hier en daar wat aangepast. Enkele nieuwe toevoegingen wat betreft de paradewagens of kostuums van de dansers, maar ook een geheel vernieuwde showstop op Central Plaza. In 2019 kregen een groep dansers van Mickey's Halloween Celebration een opnieuw ontworpen kostuum aan. Uiteraard passen deze outfits met de kleuren oranje en paars volledig in het thema van Halloween.

Afbeelding[/url]

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Frozen 2: An Enchanted Journey (2020)
Begin dit jaar maakten we kennis met een nieuw Frozen seizoen. Een belangrijk onderdeel hiervan was het nieuwe spektakel Frozen 2: An Enchanted Journey. Deze show was volledig nieuw. Er werd een speciale paradewagen ontworpen, geheel in het thema van Frozen 2. Ook de kostuums van Anna, Elsa en Kristoff werden aangepast. De dansers en danseressen van de show droegen een door de film geïnspireerde kostuums.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Aangezien we weer terug in 2020 zijn beland met deze wandeling door de kostuumgeschiedenis van de entertainmentafdeling sluiten we hier de rondleiding voor vandaag weer af. Maar niet getreurd, er komt binnenkort nog meer!
Gebruikersavatar
Mama van prinsesjes
Moderator
Moderator
Berichten: 4990
Lid geworden op: 29 jun 2015, 19:52
Echte naam: Kitty

Vier Heritage Day met Disneyland Paris - Deel 3
De afgelopen twee delen keken we enkel naar de kostuums van de Cast Members, maar dat zijn niet de enige op het park die een kostuum dragen. Zo zijn er ook de poppen in attracties en shows. We maken daarom vandaag een kleine uitstap naar kostuums van een iets ander formaat.

It's a Small World (1992)
Natuurlijk dreunt dat alom bekende deuntje al sinds dag één van Disneyland Paris de hele dag na in de hoofden van de gasten. Wie een ritje maakt in It's a Small World ziet een verzameling van traditionele kostuums in miniformaat van over de hele wereld. Sinds 2009 kunnen we (bijna) elk jaar opnieuw genieten van een "celebration"-versie, waarbij diverse poppen een feestelijke outfit aan krijgen, passend bij het land waar ze aan toe behoren. Zo zie je dan onder andere Sinterklaas in Nederland en Дед Мороз (oftewel Grootvadertje Vorst) in Rusland. De laatst genoemde bezocht ook de tentoonstelling.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

The Gold Rush Gang Follies (2016)
Zoals we eerder al besproken hebben, werd er in de beginjaren van The Lucky Nugget Saloon, een show met Miss Diamond Lil opgevoerd. In de jaren daarna heeft The Lucky Nugget Saloon diverse veranderingen doorgemaakt. Na lange tijd geen vast entertainment te hebben gehad, kwam er in 2016 dan eindelijk weer wat entertainment terug in de vorm van een poppenshow met de naam The Gold Rush Gang Follies. In feite zelfs drie poppenshows, want er werden drie verschillende varianten opgevoerd. Twee shows met Mickey en zijn vrienden en een derde met Woody en andere Toy Story-vrienden. Deze laatsten verschenen in de show met hun gebruikelijke filmkostuum. Mickey, Minnie, Donald, Katrien en Goofy krijgen ieder een speciaal kostuum aangemeten.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Mickey and the Magician (2016)
Een andere show die zijn debuut maakte in 2016 is Mickey and the Magician. Dit bleek een groot succes onder de bezoekers en ook dit jaar was de show opnieuw (weliswaar kort) te zien in het Animagique Theater. Tijdens de scène van The Liong King zijn er naast Mickey ook wilde dieren van de savanne te zien. Nou ja, geen echte natuurlijk. Maar poppen die door de performers tot leven gebracht worden. Zo zijn er onder meer een zebra, giraffen en vogels te zien.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Disney Stars on Parade (2017)
Met de 25ste verjaardag van Disneyland Paris in 2017 ging ook Disney Stars on Parade in première. In deze parade debuteerde een nieuwe wagen volledig in het thema van Finding Nemo en Finding Dory. Bij de wagen lopen drie performers met Nemo, Dory en Marlin. Deze drie poppen waren ook terug te vinden in de tentoonstelling.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Morgen blijven we nog even in de paradesfeer hangen en besluiten we onze tour met een aantal maquettes van paradewagens in het vierde en dus laatste deel van onze rondleiding.
Volg onze avonturen op instagram
Gebruikersavatar
Mama van prinsesjes
Moderator
Moderator
Berichten: 4990
Lid geworden op: 29 jun 2015, 19:52
Echte naam: Kitty

Vier Heritage Day met Disneyland Paris - Deel 4
Tijdens het laatste deel van onze tour verdiepen we ons voornamelijk een klein beetje verder in de parades. Al sinds de opening van het Franse resort rijdt er vrijwel iedere dag een parade door het park. De bekende Disney-vrienden en dansers en danseressen komen niet alleen te voet voorbij, maar komen ook met unieke paradewagens voorbij. Voordat deze in het groot gemaakt worden, wordt er eerst een schaalmodel gebouwd. Op deze manier kan er op vrij eenvoudige wijze vooraf gezien worden hoe een wagen eruit komt te zien, zonder dat je hem effectief al in het groot gebouwd moet hebben. Eventuele aanpassingen aan de echte wagens kunnen dan nog doorgevoerd worden, alvorens de bouw begint. Het maken van deze schaalmodellen is een echt artistiek werk, wat uiteindelijk heel veel detail bevat.

Disney's Once Upon a Dream Parade
Ter gelegenheid van de 15de verjaardag van Disneyland Paris werd Disney's Once Upon a Dream Parade geïntroduceerd aan het publiek. Deze parade bestond uit paradewagens die veelal een thema van twee bekende Disneyfilms had. Zo deelde Alice in Wonderland een wagen met Pinokkio onder de naam Dreams of Laughter. De Dreams of Fantasy was een wagen met Peter Pan en Mary Poppins. In 2012 kwam Disney Magic on Parade als opvolger dagelijks door het park gereden. De wagens van Disney's Once Upon a Dream werden, al dan niet in aangepaste vorm, hergebruikt voor deze vernieuwde parade.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Disney Stars on Parade
Nadat Disney Magic on Parade vijf jaar lang de dagelijkse paraderoute aflegde, was het in 2017 weer tijd voor een nieuwe parade. Dit keer werden er volledig nieuwe wagens ontworpen en werd er gebruik gemaakt van wagens uit de Aziatische paradewagencollectie. Samen vormden dit Disney Stars on Parade. Iedere wagen heeft zijn eigen thema. De openingswagen met Mickey, Minnie en hun vrienden staat in het teken van Magie. De Toy Story paradewagen gaat over vriendschap. En als afsluiting van de parade zijn we onze vrienden van Frozen voorbij komen op de wagen met de naam 'wonder'.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Mickey's Halloween Celebration
In 2018 werd Mickey's Halloween Celebration uitgebreid met een nieuwe paradewagen. Om Mickey's 90ste verjaardag te vieren stond deze nieuwe wagen geheel in het teken van Mickey en draagt hij de naam Mickey's Illusion Manor. Tijdens de parade verschijnt Mickey op drie verschillende plekken en op iedere plek heeft hij een ander kostuum aan. Verder wordt Mickey vergezeld door de Phantom en Melanie Ravenswood, daar Phantom Manor de inspiratie was voor Mickey's Illusion Manor. Ook zien we achterop Kwik, Kwek en Kwak, uiteraard helemaal klaar voor halloween met hun duivelskostuum.

Afbeelding

Afbeelding

The Jungle Book Jive
In 2019 verpletterd Disneyland Paris ieders verwachting met een spectaculair nieuw seizoen genaamd The Lion King & Jungle Festival. Dit succes is onder meer te danken aan The Jungle Book Jive. Deze show verbaasd iedereen doordat je letterlijk in het spektakel gezogen wordt en op avontuur gaat met Mickey, Minnie, Donald, Katrien en Goofy. Op dit muzikale avontuur komen ze bijzondere dieren tegen, maar maken ze ook nieuwe vrienden met GhôlDiva en echte Indiase Dhol drummers.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Frozen 2: An Enchanted Journey
Ter promotie van de nieuwe Frozen film komt Disneyland Paris begin 2020 met een speciale Frozen Celebration. Frozen 2: An Enchanted Journey is hierbij één van de hoogtepunten. Een speciale paradewagen wordt gebouwd voor Anna, Elsa, Olaf en Sven, geheel in het thema van Frozen 2. Deze wagen rijdt tot Central Plaza, waar Anna en Elsa, vergezeld door Kristof en diverse dansers en danseressen een kleine show geven, alvorens ze weer met de paradewagen vertrekken.

Afbeelding

Afbeelding

*Bonus* Speciale evenementen

In de afgelopen drie delen van onze tour door de kostuumcollectie hebben we eigenlijk alleen de kostuums besproken die we regelmatig allemaal gezien hebben in de parken, ofwel bij de Cast Members, ofwel bij shows en parades die lange tijd aanwezig zijn geweest (of nog steeds aanwezig zijn) in Disneyland Paris. Echter soms zijn er ook bijzondere evenementen of speciale feestelijkheden waarvoor speciale kostuums gecreëerd zijn. Deze zijn dan wat minder bekend, maar daarom niet minder mooi. Daarom als bonus sluiten we onze tour af met een aantal van deze kostuums.

Cup Cake Ladies
Dit kostuum is bij de meesten van jullie wel bekend, de Cup Cake Ladies verschenen in het park voor de 90ste verjaardag van Mickey Mouse. Ieder land had zijn eigen gigantische cupcake gemaakt door een Cup Cake Lady, welke af en toe bij de cupcake stond om de gasten alles te vertellen of haar creatie. Ook liepen ze dagelijks mee met een kleine pre-parade. Iedere Cup Cake Lady had haar eigen, door het bijbehorende land geïnspireerde, cupcake jurk aan. De onderstaande jurk is natuurlijk onmiskenbaar, die hoort bij Fantasyland.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Disney Dreamers Everywhere
In 2013 wordt er in Disneyland Paris een groot privé-evenement georganiseerd. Voor het Disney Dreamers Everywhere evenement worden veel nieuwe kostuums ontworpen, zoals deze kostuums geïnspireerd op Simba en Nala.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Mademoiselle Étincelle
Het laatste kostuum is dat van Mademoiselle Étincelle. Dit kostuum is onder andere gebruikt bij een speciale kerstavond in het Disneyland Hotel op 25 december 2014. De ballerina maakte deel uit van een magische kerstvoorstelling.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En met dit laatste kostuum komen we tot het einde van de tour. We hopen dat jullie genoten hebben van deze rondleiding door de kostuums, maquettes en poppen van Disneyland Paris.
Volg onze avonturen op instagram
Plaats reactie

Terug naar “Speciale dagen & Evenementen - Disneyland Paris”