Disney voor mindervaliden

Gebruikersavatar
Prins Adam
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9205
Lid geworden op: 26 mei 2010, 08:40
Locatie: Lede

Nieuwe Brochure voor mindervaliden en zwangere vrouwen met ook veel extra info per attractie, zo kom je te weten welke voor jou geschikt is!

Disneyland Park

Afbeelding

Afbeelding

Walt Disney Studios

Afbeelding

Afbeelding

Meer info vind je hier: http://www.disneylandparis.be/nl/gastenservices/gasten-met-beperkingen/

En de brochure kan je hier downloaden: https://brochure.disneylandparis.com/HCP/NL/catalogue/index.html
Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
jolijn2009
Member
Member
Berichten: 16
Lid geworden op: 28 dec 2013, 13:08
Echte naam: jolijn

Hoi,

ik heb een vraagje, Ik ga samen met mijn vriend naar disney en we nemen zijn verstandelijk gehandicapte zus mee. We gaan dus met zijn 3e. Nu lees ik dat als wij zo'n pas aanvragen er maar 1 begeleider mee mag de attractie in, maken ze ook uitzonderingen voor 2 begeleiders? anders moet er telkens 1 iemand in de gewone rij staan...

thanks
2011 - 1e x DP
2012 - 2e x DP
2014 - 3e x DP

2015 - 1e x WDW
2015 - 4e x DP
2016 - 5e x DP
2017 - 6e x DP


Next trip: 26-01 / 27-01 2018!
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 471
Lid geworden op: 13 okt 2013, 17:17
Echte naam: Moderator Café Mickey

jolijn2009 schreef:Hoi,

ik heb een vraagje, Ik ga samen met mijn vriend naar disney en we nemen zijn verstandelijk gehandicapte zus mee. We gaan dus met zijn 3e. Nu lees ik dat als wij zo'n pas aanvragen er maar 1 begeleider mee mag de attractie in, maken ze ook uitzonderingen voor 2 begeleiders? anders moet er telkens 1 iemand in de gewone rij staan...

thanks


Dan heb je het niet helemaal goed gelezen vermoed ik. Iemand met een mentale handicap heeft het recht op een groene kaart (wel altijd een verklaring van de dokter meenemen, zelfs als het zichtbaar is). Daar mogen maximaal 4 personen mee mee.

Een oranje kaart is voor mensen met een tijdelijk probleem, en daar is het maximaal 1 begeleider.

Jullie kunnen dus gewoon met z'n 3en samen blijven, muv de parade en Dreams locaties.
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 471
Lid geworden op: 13 okt 2013, 17:17
Echte naam: Moderator Café Mickey

Om een idee te krijgen:

Gebruikersavatar
Prins Adam
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9205
Lid geworden op: 26 mei 2010, 08:40
Locatie: Lede

Meer info!

Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Prins Adam
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9205
Lid geworden op: 26 mei 2010, 08:40
Locatie: Lede

Bezoekers met beperkte mobiliteit
Disneyland® Paris biedt diverse services om mensen met beperkte mobiliteit van elk magisch moment van hun verblijf te kunnen laten genieten.
Services in Disney Parken

Om als gast met een mobiliteitsbeperking in de attracties te kunnen, dien je bij aankomst in de Disney® Parken met je begeleider(s), waarvan er één een gezonde volwassene moet zijn van minimaal 18 jaar, naar City Hall of Studio Services te gaan.
Om in aanmerking te komen voor een Priority Card moet je een invalidenkaart of medische verklaring kunnen overleggen (zie voorwaarden op pagina 3 van de Toegankelijkgeidsgids Disney® Parken).

Toegang tot attracties

De Access Card (Priority Card) geeft je het recht om bij sommige attracties gebruik te maken van een speciale ingang voor bezoekers met beperkte mobiliteit (zie de Toegankelijkheidsgids Disney® Parken voor meer informatie). Elke attractie heeft zijn eigen toegangsprocedures.

Ga bij aankomst in de Disney® Parken met je begeleider(s), waarvan er één een gezonde volwassene moet zijn van minimaal 18 jaar, naar City Hall of Studio Services. Een Cast Member (Disneymedewerker) zal je van informatie over toegangsmogelijkheden van attracties en indien nodig van een Priority Card voorzien.

Om in aanmerking te komen voor een Priority Card, moet je een invalidenkaart of medische verklaring kunnen overleggen (zie voorwaarden op pagina 3 van de Toegankelijkheidsgids Disney® Parken).

Waarschuwing

Om in de attracties te kunnen, moeten alle bezoekers uit veiligheidsoverwegingen begeleid worden door minstens één gezonde volwassene van 18 jaar of ouder, die hen kan helpen. Dit geldt voor alle bezoekers met:

Een mobiele of visuele beperking (blind)
Een cognitieve of mentale stoornis
Een gedragsstoornis of autisme
Een leerstoornis

*met uitzondering van sommige attracties waar 1 volwassene meerdere personen met een beperking mag begeleiden (zie de Toegankelijkheidsgids Disney® Parken voor meer informatie)

Cast Members (Disneyland Medewerkers) kunnen je niet begeleiden noch naar de verschillende attracties brengen.

Om het meeste uit je verblijf te halen, raden we aan de Toegankelijkheidsgids Disney® Parken door te nemen.
We raden alle bezoekers aan de weersvoorspelling te bekijken en naar behoren te kleden.
Voor attracties waarbij je je rolstoel richting het attractievoertuig moet verplaatsen, dien je ervoor te zorgen dat je door minstens een gezonde volwassene (minstens 18 jaar oud) geholpen wordt. Het is Cast Members niet toegestaan bezoekers uit hun rolstoel te helpen of te begeleiden.

Voor sommige attracties is het noodzakelijk dat bezoekers in staat zijn zich zelfstandig te verplaatsen en trappen te lopen.

In Walt Disney Studios® Park zijn de wachtrijen toegankelijk voor rolstoelen. Dit geldt ook voor sommige attracties in Disneyland® Park (Buzz Lightyear Laser Blast, Princess Pavilion en Meet Mickey Mouse).

Benodigde documenten voor toegang tot de attracties

Priority Card: (voor mensen met een officieel erkende handicap)
- Inwoners van Frankrijk: invalidenkaart, voorrangskaart, kaart voor mensen die moeilijk kunnen staan, oorlogsveteranenkaart, Europese invalidenparkeerkaart.
- Inwoners van andere landen: invalidenkaart, originele medische verklaring opgesteld in het Frans of Engels, ondertekend en gestempeld door een arts of specialist, niet ouder dan drie maanden met vermelding van de handicap.

Facility Card: (voor personen met een tijdelijke of verzwakkende ziekte, zwangere vrouwen enz.)
- Originele medische verklaring opgesteld in het Frans of Engels, ondertekend en gestempeld door een arts of specialist, niet ouder dan drie maanden met vermelding van de tijdelijke of verzwakkende ziekte (gipsverband, recente operatie enz.) of zwangerschap.
Belangrijke informatie

Deze kaarten worden uitgegeven op basis van de juistheid van de informatie die je ons verstrekt. Zij bepalen eventuele restricties, en daardoor je veiligheidseisen en die van je begeleider(s). Disneyland® Paris neemt bij het uitgeven van de Acces Cards geen verantwoordelijkheid voor onjuist verstrekte informatie.

Deze kaarten zijn strikt persoonlijk, dus er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden. Kaarten blijven eigendom van Disneyland® Paris en kunnen ingetrokken worden in het geval van fraude. Als je niet deelneemt aan een attractie, moet(en) je begeleider(s) gebruikmaken van de gewone wachtrij. Het is niet gegarandeerd dat je in aanmerking komt voor een van deze kaarten.
Begeleiders

Priority Card: Je mag begeleid worden door maximaal vier personen

Facility Card: Je mag door niet meer dan één persoon begeleid worden

Bij sommige attracties moet de begeleider met de bezoeker mee in de attractie, één begeleider per bezoeker, behalve bij attracties waar een begeleider meerdere personen met een beperking mag begeleiden (kijk voor details van elke attractie in de Toegankelijkheidsgids Disney® Parken).

De begeleider moet de toegangsinstructies van het Cast Member bij de attractie opvolgen.

De begeleider zal tijdens het verblijf in de Disney® Parken verantwoordelijk zijn voor de volgende taken:

Helpen bij transfer, in- en uitstappen
Helpen bij evacuatie
Het doorgeven van schriftelijke en mondelinge veiligheidswaarschuwingen en -instructies van Disneyland® Paris
Het geruststellen van de bezoeker met een beperking
Helpen van de bezoeker met een beperking bij het uitzoeken van geschikte attracties.

Als de Access Card-houder niet deelneemt aan een bepaalde attractie, moeten de begeleiders gebruikmaken van de gewone wachtrij.

Aangepaste minibussen

Aangepaste minibusjes zijn alleen beschikbaar voor gasten in een begeleidingsafhankelijke rolstoel. Als je in een rolstoel zit kun je om de rolstoeltoegankelijke minibus verzoeken. Deze opereert als shuttlebus tussen de Disney Parken en jouw Disney Hotel (met uitzondering van Disney's Davy Crockett Ranch). Je kunt de bus bestellen bij de receptie van je Disney Hotel, bij City Hall in Disneyland® Park, bij Studio Services in Walt Disney Studios® Park of bij de Disney Express-balie in het TGV/RER-treinstation. Disneyland® Paris ontdekken is eenvoudig en gemakkelijk. De gratis shuttleservice van Disneyland® Paris rijdt tussen alle Disney® Hotels (met uitzondering van Disney's Davy Crockett Ranch) en de Disney® Parken zijn rolstoeltoegankelijk.

Rolstoelverhuur

Rolstoelverhuur
Handbewogen rolstoelen zijn te huur in de Disney Parken bij het rolstoelverhuurpunt net na de hoofdingang van elk Disney Park. Rolstoelen kunnen niet vooraf gereserveerd worden. De prijs per dag is €25 en er wordt een borg van €200 gevraagd te voldoen met contant geld of creditcard (prijzen zijn aan verandering onderhevig).

Let op: voor houders van een Annual Dream Passport is rolstoelverhuur gratis (wel borg vereist).

Het is castleden (Disneymedewerkers) niet toegestaan om je in de Disney Parken te begeleiden.


Toiletten

Alle toiletten zijn rolstoeltoegankelijk. Unisex toiletten met ruimte voor rolstoelgebruikers en hun begeleider zijn aanwezig in elk Land van Disneyland® Park en bij Moteurs...Action! Stunt Show Spectacular® in Walt Disney Studios® Park (toiletten alleen geopend gedurende de shows).
Shops

Alle winkels in Disneyland® Paris zijn rolstoeltoegankelijk. Aarzel niet een Cast Member om hulp te vragen als je ergens niet bij kunt. Sommige winkels hebben rolstoeltoegankelijke paskamers (vraag de Cast Members om informatie).

Je vind de brochure met veel extra info hier: http://www.cafemickey.com/forum/viewtopic.php?p=24746#p24746


Verblijf in een Disney Hotel

Al onze hotels hebben faciliteiten voor gasten met beperkte mobiliteit.

De kamers:
We hebben diverse soorten kamers die voor rolstoelgebruikers zijn aangepast. Elke kamer heeft een extra-grote badkamer met bad, handrails en een hoog toilet. Aangrenzende kamers met tussendeur zijn beschikbaar op verzoek. Gasten met beperkte mobiliteit kunnen een speciale stoel huren zodat zij zich kunnen wassen zonder hulp (dient aangevraagd te worden bij het reserveren van de kamer). De slaapkamerdeur heeft een spionnetje op rolstoelhoogte.

Let op: de badkamers in Disney's Davy Crockett Ranch®, Disney's Sequoia Lodge® en Disney's Hotel Santa Fe® hebben een douche die geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Restaurants

Alle restaurants met tafelservice in Disneyland® Paris zijn rolstoeltoegankelijk. Wachtruimtes van de selfservice-restaurants zijn niet altijd rolstoeltoegankelijk. Vraag in dat geval een Cast Member (Disney-medewerker) om hulp. Om je te helpen bij de keuze van een eetgelegenheid, hebben we een handige restaurantgids samengesteld met alle benodigde informatie, met name waar het gaat om voedselallergieën.

Extra info over Speciale diëten en voedselallergieën vind je hier: http://www.cafemickey.com/forum/viewtopic.php?p=325#p325
Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
kimberley2909
Member
Member
Berichten: 841
Lid geworden op: 19 aug 2014, 13:32
Echte naam: Kimberley
Locatie: Almere
Contacteer:

Briefje moet wel in het engels of frans zijn
Never lose hope
Gebruikersavatar
Maleficent
Member
Member
Berichten: 36
Lid geworden op: 11 apr 2014, 08:30
Echte naam: Serena
Locatie: Rotterdam, NL
Contacteer:

Goedemorgen,

Ik heb alle berichtjes gelezen, maar echt een heel duidelijk antwoord heb ik niet op "onze" situatie.

Mijn moeder is invalide en loopt met een wandelstok. Ze heeft reuma en hierdoor kan en mag ze niet te lang staan/lopen. Kleine afstanden doet ze met een wandelstok en/of haar rollator. Grote afstanden, en dus in het park ook, met een rolstoel of thuis met haar scootmobil.
Ze heeft een neurostimulator (een apparaatje voor verlichting van ernstige, chronische pijn) en een erkende invalidekaart, waarmee ze ook op invalideplekken mag parkeren in NL. Nu was mijn vraag, geldt dit ook in Disney?
Te lang in de wachtrijen staan is voor mijn moeder helaas niet meer haalbaar. Ze is echter wel zelf reddend wat betreft het in- en uitstappen van de attracties.
Komt zij hiervoor in aanmerking voor een groene AEG kaart met de 4 begeleiders?
Serena
____________________________
Non omnis moriar


20 t/m 22 september 2019 Disneyland Parijs - DisneyRun 10KM
25 t/m 29 november 2019 Disneyland Parijs
Gebruikersavatar
Annet
Member
Member
Berichten: 1415
Lid geworden op: 22 mar 2014, 13:57
Echte naam: Annet
Locatie: Cuijk

Als het goed is wel met de invalide kaart.
Gebruikersavatar
JohanD
Member
Member
Berichten: 216
Lid geworden op: 25 nov 2013, 13:00
Echte naam: johan
Locatie: antwerpen

Met een echte invalide kaart zou je een aec moeten kunnen krijgen. Mss kan de dokter nog een extra verklaring schrijven, maar eerst gewoon de invalide kaart tonen lijkt me slimste
Gebruikersavatar
Tess81
Member
Member
Berichten: 1283
Lid geworden op: 21 jan 2015, 18:45
Echte naam: Tess de Jong-Zuiderduin
Locatie: Hillegom

Tess81 schreef:Ik heb nu vanwege mijn zwangerschap een tijdelijke mindervalide kaart. Deze is geldig tot 10 november.
Mag ik nu 1 begeleider gratis mee naar binnen nemen? Geldt dit ook voor Halloween?


Is er telefoonnummer dat ik kan bellen om hier achter te komen?
DLP 1992 1x
2008 1x
2015 2x
2016 1x
2017 3x
2018 1x
2020 1x
DLC 1999 1x
Gebruikersavatar
D-Tekenaar
Member
Member
Berichten: 12207
Lid geworden op: 17 okt 2013, 19:49
Echte naam: Bert
Locatie: Heusden-Zolder veel te ver van DLP

Normaal wel !
Je kaart dient normaal in de auto te liggen ten alle tijden volgens de wet.
Daarom moet je wel even een copy meenemen en ook een brief van de dokter in het engels of frans.
Je Eac kan je gewoon gaan halen bij City Hall.
Indien je moeder een plooibare scootmobiel heeft kan je die misschien meenemen.
Zo is ze zelfstandiger ( en dat is altijd wel leuk) en je zit nog behoorlijk goed ook :)

@ Tess
Ik bel altijd naar dit nummer +33 825 30 05 00
Gebruikersavatar
Tess81
Member
Member
Berichten: 1283
Lid geworden op: 21 jan 2015, 18:45
Echte naam: Tess de Jong-Zuiderduin
Locatie: Hillegom

D-Tekenaar schreef:@ Tess
Ik bel altijd naar dit nummer +33 825 30 05 00


Dank je wel. Spreken zij ook Nederlands? of Engels?
DLP 1992 1x
2008 1x
2015 2x
2016 1x
2017 3x
2018 1x
2020 1x
DLC 1999 1x
Gebruikersavatar
D-Tekenaar
Member
Member
Berichten: 12207
Lid geworden op: 17 okt 2013, 19:49
Echte naam: Bert
Locatie: Heusden-Zolder veel te ver van DLP

Nederlands (soms met haar op )
Gebruikersavatar
Tess81
Member
Member
Berichten: 1283
Lid geworden op: 21 jan 2015, 18:45
Echte naam: Tess de Jong-Zuiderduin
Locatie: Hillegom

Haha, thanks. Ik zal ze zo ff bellen.

Nou, ik krijg een frans bandje, daar wordt ik niet erg wijs van. Iemand een nederlands telefoonnummer?
Ik heb wel het 090034763965 nummer gebeld, maar ik krijg met geen mogelijkheid iemand aan de lijn die mij kan helpen.

Heb het antwoord via facebook gekregen.
Met een tijdelijke invaliden kaart mag je alleen iemand gratis mee naar binnen nemen als je en in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart EN een medische verklaring. Donder de parkeerkaart mag je helaas niemand gratis mee naar binnen nemen.

Helaas geen Halloween bezoek voor mij dit jaar. Wellicht volgend jaar.
DLP 1992 1x
2008 1x
2015 2x
2016 1x
2017 3x
2018 1x
2020 1x
DLC 1999 1x
Plaats reactie

Terug naar “Gasten Services - Disneyland Paris”