Klik hier voor meer aanbiedingen.


 
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 6 berichten ] 
Disney tentoonstellingen/ evenementen [algemeen] 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4953
   Reageer met citaat
Bericht Disney tentoonstellingen/ evenementen [algemeen]
Meeslepende "Fantasia" -ervaring komt naar The Vaults in Londen

Afbeelding

Kijken naar Disney's Fantasia heeft altijd gezorgd voor een aangenaam gevoel - maar wat als je het echt zou kunnen ervaren? Volgens The Stage krijg je die kans misschien wel. De The Vaults-locatie in Londen heeft een meeslepende en multi-zintuiglijke show ontwikkeld die het publiek midden in het verhaal plaatst.

The Vaults is een doolhof in de ondergrondse tunnels / oude spoorweg onder het station Waterloo in Londen, waar je Sounds and Sorcery geïnspireerd door Disney's Fantasia ter ere van de 90e verjaardag van Mickey Mouse kan bewonderen.

Sounds and Sorcery zal een nieuwe muziek opname bevatten van een 96-delig orkest, 3D-projecties en publieksleden zullen een koptelefoon dragen als ze door de tunnels en de show worden geleid. Deze productie loopt van 3 juli tot 30 september 2018 en is iets waar het hele gezin van kan genieten. Tickets zijn te koop op donderdag 19 april om 10 uur GMT en kunnen worden gekocht via de website van The Vaults.

Walt Disney's Fantasia debuteerde in 1941 en werd in 2000 opnieuw uitgebracht als Fantasia 2000.

Bron https://www.soundsandsorcery.comKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Wo 18 Apr 2018, 05:38
Bericht 1 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4953
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disney Media Nieuws
Cirque du Soleil komt volgend jaar naar Antwerps Sportpaleis

Afbeelding

Het befaamde internationale gezelschap Cirque du Soleil strijkt van 14 tot 17 maart 2019 in het Antwerpse Sportpaleis neer. Het spektakel 'Toruk', geïnspireerd op de film 'Avatar' van James Cameron, wordt er op de planken gebracht. Dat kondigt het gezelschap aan.

Afbeelding

Cirque du Soleil neemt de toeschouwer mee naar het universum van James Cameron, en laat ook het handelsmerk van de regisseur zien, met onder meer multimediaprojecties en een geluidsband "met cinematografische accenten".

Het spektakel wordt verteld door een Na'vi, de naam van de inheemse bevolking op de planeet Pandora waarvan 'Avatar' het verhaal vertelt. 'Toruk' speelt zich af duizenden jaren voor de intriges in de film. Een ramp dreigt de boom der zielen te vernielen, en twee jongens van de Omatikaya-stam vertrekken op onderzoek, samen met hun nieuwe vriend Tsyal, van de Toruk, een roofdier dat regeert over de hemel van Pandora, opdat die hen zou helpen om de voor de Na'vi heilige boom te redden.

De artistieke leiding is in handen van Guy Laliberté en Jean-François Bouchard voor Cirque du Soleil, evenals James Cameron, Jon Landau, Kathy Franklin en Richie Baneham van Lightstorm Entertainment.

Afbeelding

Tickets voor de show zijn te koop hier.

Bron: hlnKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Zo 29 Apr 2018, 23:07
Bericht 2 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4891
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disney Media Nieuws
Mickey Mouse viert feest!

Dit jaar wordt Mickey Mouse 90 en dit laat Disney natuurlijk niet zo maar voorbij gaan. Maar niet alleen in de Disneyparken wordt er feest gevierd. Ook in ons eigen koude kikkerlandje wordt dit heugelijke feit gevierd. Onder andere in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

Afbeelding

Mickey wordt 90 jaar en viert zijn verjaardagsfeest in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

Bijna had de beroemde muis niet bestaan. Walt Disney had namelijk grote plannen met een ander cartoonfiguur: Oswald het konijn. Mickey groeit uit tot een wereldfenomeen. In de tentoonstelling zie je een overzicht van Mickey Mouse door de jaren heen. Van zijn vroege periode in zwartwit tot de vele verschijningsvormen die hij nu heeft. Een van de bijzondere stukken is een bordspel uit de jaren 30 waarin Mickey nog een echte muis is. Bewonder ook de werkplek van Walter Disney en ervaar zelf hoe hij achter zijn bureau zat met alle tekenmaterialen om zich heen. Of stap in het verleden als bioscoopganger en bekijk in een ouderwetse bioscoop de eerste Mickey film in kleur: The band concert.

Mickey Mouse viert feest is te zien van 21-04-2018 tot 07-01-2019 bij Speelgoedmuseum Kinderwereld te Roden.

Meer informatie: museumkinderwereld.nlVolg onze avonturen op instagram


Vr 22 Jun 2018, 10:47
Bericht 3 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4953
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disney tentoonstellingen/ evenementen [algemeen]
Tentoonstelling The World of Tim Burton reist naar C-mine, Genk in 2018

Afbeelding

Citaat:
Tickets beschikbaar vanaf nu !
Alle info over de verschillende prijsformules, klik op KOOP TICKETS

(Gratis tickets vandaag 25 augustus verkrijgbaar via de Belgische krant 'De Standaard')De internationale tentoonstelling The World of Tim Burton zal te zien zijn in de tentoonstellingsruimtes van de creatieve erfgoedsite C-mine (Genk – België) van 15 augustus tot 28 november 2018. Na het internationale succes van het sculpturale Labyrint in 2015 en de designtentoonstelling The World of Charles and Ray Eames in 2017, weet C-mine opnieuw een groot internationaal project aan te trekken. De rondreizende tentoonstelling over het werk van Tim Burton was reeds te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag.


Tim Burton, Filmmaker en veelzijdig artiest
Als visionaire filmregisseur en producent wordt Tim Burton (Amerikaan, 25 augustus 1958) internationaal erkend en gelauwerd voor zijn films — Pee-wee’s Big Adventure (1985), Beetlejuice (1988), Batman (1989), Edward Scissorhands (1990), Batman Returns (1992), Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas (1993), Ed Wood (1994), Mars Attacks! (1996), Sleepy Hollow (1999), Planet of the Apes (2001), Big Fish (2003), Tim Burton’s Corpse Bride (2005), Charlie and the Chocolate Factory (2005), Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007), Alice in Wonderland (2010), Dark Shadows (2012), Frankenweenie (2012), Big Eyes (2014), Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016) en Dumbo (2019) nog in de pijplijn.

The World of Tim Burton presenteert zijn uitgebreide artistieke werk in een samenhangende tentoonstelling van tekeningen, schilderijen, foto’s, poppen, maquettes, geanimeerde films en sculpturale installaties.


Meer dan 400 objecten geordend per thema

The World of Tim Burton ging in première in 2014 en wordt gecureerd door Jenny He. De expo focust op de bijzondere karakters en werelden die enkel en alleen konden ontstaan in de unieke verbeeldingswereld van Tim Burton. Er worden meer dan 400 werken gepresenteerd in verschillende secties. In Around the World geven illustraties in notaboekjes, schrijfblokken van hotels, servieten van restaurants,… de spontaniteit van Tim Burton zijn creatieve proces weer. In de sectie Film Characters krijgt de bezoeker meer inzicht in het ontstaan en de ontwikkeling van vele bekende filmpersonages. En in het onderdeel Influences kom je te weten waar Tim Burton inspiratie uit put, hier is ook meteen het vroegste werk van hem terug te vinden.

Samen met de andere thema’s is de veelzijdige tentoonstelling een absolute aanrader, zowel voor doorwinterde Tim Burton-fans als voor het publiek dat minder bekend is met zijn werk.


Aan de expo wordt een uitgebreid programma opgehangen met gegidste rondleidingen, films, lezingen en events. The World of Tim Burton wordt zonder twijfel één van de must-see tentoonstelling van 2018 in de Benelux.

bron: https://www.c-minecultuurcentrum.be/pro ... ne-in-2018Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Za 25 Aug 2018, 13:15
Bericht 4 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4953
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disney tentoonstellingen/ evenementen [algemeen]
Afbeelding

Er was eens een excentrieke verhalenverteller, filmmaker, regisseur, acteur en kunstenaar! Zo begint de gids van de C-mine in Genk zijn rondleiding van the World of Tim Burton. In de tentoonstelling wordt de veelzijdigheid van deze artiest getoond. Tim was altijd al een buitenbeentje, die het legubere niet meed. Zo hing hij vaak rond kerkhoven in plaats van te spelen. Hij had een slechte band met zijn ouders, omdat ze hem nooit echt begrepen. Zijn liefde voor het macabere en horror zou in het verdere verloop van zijn leven blijvend aanwezig zijn.

Tim Burton en the C-mine

AfbeeldingAfbeelding

Toen Tim burton de locatie van de c-Mine bezocht, was hij meteen onder de indruk. De gangen van de mijn waar de hellworkers (mijnwerkers) zwoegden paste perfect bij zijn stijl en bij het verhaal dat hij wou vertellen. Hij zag het Sandmonster (uit Beetlejuice) al door de gangen kruipen. Misschien dat de C-mine ooit wel zal dienen als inspiratie of locatie voor één van Tim's volgende projecten.

leuke fotolocaties


AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Op het domein van c-mine zijn tal van leuke foto-locaties en ook al is het verboden om binnen de expositieruimte foto- of videomateriaal te maken, krijg je toch de kans om een selfie te nemen met het sand monster en/of balloonboy. Deze laatste 2, zijn 2 van de 4 grote sculpturen die oorspronkelijk gemaakt zijn voor het MoMa (museum of modern art NY) in 2009.

Part 1 of the world of Tim Burton expo

AfbeeldingAfbeelding

Tim Burton bruiste van de creativiteit en wanneer hij iets zag of een idee had, maakte hij dan ook aantekeningen voor eventueel komende projecten in zijn notitieboekje of gewoon tekeningen op een serviette of krant. Deze schetsen en verdere grote werken, kunnen binnen de kunstwereld geplaatst worden binnen het post-realisme en de pop-art.

Afbeelding

De stijl van Tim Burton of het Burtonesk wordt gekenmerkt door enkele terugkomende eigenschappen doorheen zijn figuren:

1. De ogen zijn steeds groot, want deze staan ons toe om binnen te kijken in de ziel van het personage.
2. De zwart/witte spiraalvorm brengt ons als een draaikolk naar een andere wereld.
3. Littekens die het wezen/monster met zich meedraagt.
4. Hart: het personage, hoe monsterlijk het ook is, heeft altijd nog iets goed in hem.
5. Contrast tussen de gekleurden en kleurlozen, de stijve wereld wordt vaak zeer zwart/wit voorgesteld, terwijl macabere figuren vaak meer kleur krijgen.

Afbeelding

part 2 of the World of Tim Burton

AfbeeldingAfbeelding

In het tweede deel van de expo krijgen we meer media te zien. Enkele zaaltjes waar een videoclip van the killers getoond wordt, waar Tim Burton aan meewerkte, enkele kortfilms zoals Vincent, hansel & gretel, Frankenweenie en korte cartoons van Stainboy.Tim Burton en Disney

Tim burton studeerde zoals vele Disney animators aan Cal Arts en begon dan ook bij Disney als animator voor Frank en Frey en deed later ook animatie voor Taran en de toverketel. Tim liet zich echter niet graag in een gouden kooi stoppen en besloot snel om Disney te verlaten en eigen projecten op te richten.

merchandise in de exhibition shop

Afbeelding

Naast de vele boeken, mokken en t-shirts over de tentoonstelling, waren er ook veel The Nightmare before christmas spullen, die binnenkort zijn 25ste verjaardag viert.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ontdek the world of Tim Burton nog tot 28 november in C-mine GenkKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Zo 16 Sep 2018, 19:34
Bericht 5 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 12207
Woonplaats: Heusden-Zolder veel te ver van DLP
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disney tentoonstellingen/ evenementen [algemeen]
Mickey and the Roadster Racers in de bioscoop

Afbeelding

avonturen van Mickey Mouse and the Roadster Racers op het groot scherm!

1 April!:
Donald wil dit jaar eindelijk eens de 1-April-wedstrijd winnen.

Boomhutbonje:
Na een hoogoplopende ruzie vragen Knabbel en Babbel de Handige Hulpjes om voor ieder van hen een nieuw huis te zoeken.

Goofy's Drive-in:
Iedereen helpt mee om Goofy zijn favoriete drive-in bioscoop te redden met een spetterende heropening.

De Iron Mouse Wedstrijd:
De Handige Hulpjes onderzoeken wie de Iron Mouse wedstrijd van meneer Bigsma probeert te saboteren.

De grote kaasrace:
Tijdens de Coopersberg kaasachtervolging rolt er een kaas oneindig ver door.

Eropuit!:
De Handige Hulpjes passen in Londen op op twee kinderen die ze allerlei nieuwe dingen laten meemaken.


Meer info op de onderstaande url

https://kinepolis.be/nl/events/mickey-and-roadster-racers-de-bioscoop?utm_source=plopsa&utm_medium=newsletter&utm_campaign=mickey-and-de-roadster-racers


Za 18 Mei 2019, 15:50
Bericht 6 Top
Profiel   
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 6 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2020 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB