Klik hier voor meer aanbiedingen.


 
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 103 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende
Phantom Manor 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
Phantom Manor

Je slaat je handen voor je ogen in dit vrolijke mysterie waar griezelige geesten en spoken je overal staan op te wachten.

Ontdek de nieuwe verrassingen in deze attractie die recent heropent is na de grootste renovatie sinds 1992.


Afbeelding

Phantom Manor: Een rondleiding waar je nekharen van overeind gaan staan
Verzamel al je moed en kom naar Phantom Manor waar 999 grappige geesten één groot geheim bewaren.


Als je dichter bij de attractie komt, houden de griezelige gebeurtenissen je wel even bezig. Kamers veranderen, schilderijen bewegen en spiegels buigen, allemaal begeleid door enge geluiden. En als je dan eenmaal in je angstauto zit, begeleid de stem van een geest elke bloedstollende bocht in een belevenis die je laat schreeuwen om meer.

De vloek van Thunder Mesa slaat opnieuw toe
Henry Ravenswood was een pionier die goud vond in Thunder Mesa. Van zijn fortuin liet hij op een heuvel een groot landhuis bouwen waar hij jarenlang gelukkig leefde met zijn gezin.
Totdat zijn mooie dochter zich verloofde met een mijnwerker die haar wilde meenemen. Henry was er zwaar op tegen en zwoer dat hij alles in het werk zou stellen om te voorkomen dat zij zouden trouwen. Maar toen werd Thunder Mesa getroffen door een mysterieuze kracht, sommigen zeggen een vloek, in de vorm van een aardbeving die Henry en zijn vrouw het leven kostte.
Kort daarna zou Henry's dochter gaan trouwen. Maar haar aanstaande kwam nooit opdagen en liet haar alleen zitten in de balzaal van het landhuis. Uren, dagen, maanden, jaren gingen voorbij. Ze heeft nooit haar bruidsjurk uitgetrokken, noch haar bruidsboeket losgelaten. En terwijl ze doelloos door het grote huis zwierf, treurige liefdesliedjes zingend in de hoop dat haar verloofde ooit zou terugkeren, werd ze geplaagd door een boze geest die haar overal volgde en haar toewijding bespotte.
Wie spookt er vandaag door de gangen van het landhuis? Wat is er met de verloofde gebeurd? Wie is de mysterieuze geest? Daar moet je zelf achter komen in de Disney Phantom Manor.


Phantom Manor: Een rondleiding waar je nekharen van overeind gaan staan
In een afgelegen hoek van Frontierland vind je Phantom Manor, het huis van een van de families die Thunder Mesa hebben gesticht. Het oude herenhuis ziet er nu vervallen uit en er wordt beweerd dat er spoken rondwaren. Alleen nieuwsgierige en dappere avonturiers gaan nog naar binnen om de roerige geschiedenis te ontdekken.

Vier jongemannen hebben ooit Melanie Ravenswood, de dochter van de eigenaar, het hof gemaakt ... Ze zijn echter alle vier op mysterieuze wijze aan hun einde gekomen. Het gerucht gaat dat haar vader, Henry Ravenswood, geen enkele aanbidder goed genoeg vond voor zijn geliefde dochter. Er wordt zelfs gefluisterd dat hij een rol heeft gespeeld in hun verdwijningen, maar dit is nooit bewezen. Iedereen is het er echter over eens dat zijn dochter nog lang op haar verloofde kan wachten! Wellicht blijft ze voor eeuwig een aanstaande bruid...
Disneyland® Park
Frontierland
Minimumlengte
Elke lengte
Leeftijden
Kinderen, Jonge tieners, Tieners, Volwassenen


AfbeeldingToegankelijkheid & andere informatie

Attractie met zeer slecht verlichte gebieden
Geleide- en hulphonden toegestaan
Geschikt voor blinde gasten
Geschikt voor gasten die lijden aan een uitputtende ziekte
Geschikt voor gasten die niet lang kunnen staan
Geschikt voor gasten met autisme
Geschikt voor gasten met een amputatie
Geschikt voor gasten met leerproblemen
Geschikt voor slechthorende gasten
Geschikt voor verstandelijk gehandicapte gasten
Geschikt voor visueel gehandicapte gasten
Overstappen vanaf rolstoel of ECV vereist
Interesses

Familieavontuur, Kan jonge gasten schrik aanjagen, Niet te missen

Gastenbeleid

Houd altijd toezicht op je kinderen.
Gasten met leermoeilijkheden, met een verstandelijke handicap, gedragsstoornissen of autisme worden als groep toegelaten in de attractie mits aanwezigheid van minstens 1 begeleider : 1
Deze attractie kan kinderen beangstigen.
Deze attractie is verboden voor zwangere vrouwen.

Afbeelding

AfbeeldingWo 18 Feb 2009, 10:59
Bericht 1 Top
  
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
Wel, een tijdje geleden zette er iemand op You Tube onderstaand filmpje.. De Pharmacist die op het einde te zien is in de rit is helemaal anders dan degene die je nu ziet..
Heeft iemand hem ooit zo gezien zoals i h filmpje?Ma 20 Apr 2009, 22:08
Bericht 2 Top
  
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Leuke weetjes! / Wist je dat?
Wist je dat:

Wanneer je voor Phantom Manor staat, je op de eerste etage de Bruid ziet rondlopen met een kandelaar (zo komt regelmatig voorbij het raam)

De vader van de Bruid in Phantom Manor, omschreven staat in de boeken van DLP als de eigenaar van de Big Thunder Mountain


Zo 26 Apr 2009, 22:27
Bericht 3 Top
  
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
Het verhaal:

Di 05 Mei 2009, 14:46
Bericht 4 Top
  
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
ik heb die pharmacist ook nooit zo gezien hoor.. dat zal echt helemaal i h begin van DLP geweest zijn

dit vind ik jammer dat ik dit ooit gemist heb:Wo 27 Mei 2009, 13:09
Bericht 5 Top
  
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
Deze vond ik ook net op youtube.. vond het best wel mooi gefilmd en gemonteerd.. Geeft echt het sfeertje van PM weerWo 27 Mei 2009, 13:11
Bericht 6 Top
  
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
De geheime brieven in Phantom Manor

Afbeelding

Wat je vandaag zult zien zijn zeldzame documenten van Phantom Manor ... hoewel iedereen die de rit doet, elke keer op een meter afstand van hen passeert! Maken deze brieven deel uit van het verhaal, iedereen kan ze zien, maar niemand kan ze lezen vanwege de bewegende doom-buggy!

Dit is het hele verhaal: toen we het Disneyland Parijs, van Sketch to reality boek in 2000, wouden voorbereid, hadden we foto's van Phantom Manor-scènes nodig. Disneyland Parijs fotobibliotheek had duizenden foto's, maar niet van elke scène. Omdat ik dus ook een professionele fotograaf ben, heb ik na het sluiten van het park en met een DLP-escorte, een aantal nachtelijke foto's gemaakt, niet alleen in Phantom Manor, maar ook in Pirates of the Caribbean, It's a Small world, Peter Pan's flight, enz. ..

En voor Phantom Manor had ik het genoegen om rond te lopen in het landhuis en foto's te maken van alle scènes. Op een gegeven moment kwam ik in de buurt van de scène "Bruid voor de spiegel". Vlak daarvoor, aan de andere kant van de doom-buggybaan, staan ​​meubels en daarop liggen brieven. Gewoon door nieuwsgierigheid maak ik er een foto van ... en vergeet het allemaal, tot onlangs toen ik de foto's terugvond.

En wat erop staat is geweldig! Het kostte me de tijd om het schrijven te ontcijferen omdat de foto niet perfect scherp waren, maar je zult de onderstaande tekst vinden.

Eerst moeten we melden dat deze brieven in het FRANS geschreven zijn! Ik moet u eraan herinneren dat, hoewel het park in Frankrijk is, Phantom Manor zich in Frontierland bevindt, wat het oude AMERIKAANSE westen zou moeten zijn, en dus moeten de brieven in het Engels worden geschreven! Betekent dit dat we hier de eerste thematische fout hebben ontdekt in Frontierland? Op een bepaald punt, ja, maar dat doet er eigenlijk niet toe, wat interessant is, is waarom deze brieven in het Frans zijn geschreven, en vooral, waar heeft de tekst het over?


Dit is wat er is geschreven staat, eerst in het Frans en daarna in het Engels veraald, de twee enkele brieven waarin de hele tekst zichtbaar is.

Eerste brief, vermoedelijk geschreven door de zoon van de eigenaar van Phantom Manor, de heer Ravenswood:

Citaat:
Mon Père,

Je suis lasse de notre conflit.
Ce constat me mène à me rabaisser sans pudeur devant vous tellement il est difficile, je l'avoue, de vivre sans (sous) votre grande richesse.
Père, je vous prie d'accepter mes excuses les plus hypocrites que j'ai jamais pu faire.

Votre cher fils.


Nederlandse vertaling:

Citaat:
Beste Vader,

Ik ben het moe van ons conflict.
Dit bericht komt er naar aanleiding dat ik mezelf zonder schaamte voor je neerleg, omdat het moeilijk is, ik geef toe, om te leven zonder je grote rijkdom.
Vader, accepteer alstublieft mijn meest hypocriete excuses die ik ooit heb gemaakt.

Je lieve zoon.


Tweede brief, vermoedelijk geschreven door Melanie Ravenswood liefhebber - degene die - in Phantom Manor's mythologie - gedood werd door Mr Ravenswood:

Citaat:
Chère Mélanie,

Il est temps maintenant d'annoncer à votre père votre amour pour moi. Je ne supporte plus de voir votre beauté ... (Vertaling onmogelijk) ... qui lorgnent sans cesse sur votre douce et volumineuse poitrine. Il est donc temps de vous offrir à moi.

Je baise ... (déchiffrage du texte onmogelijk)


Nederlandse vertaling:

Citaat:
Lieve mélanie,

Het is nu tijd om aan je vader je liefde voor mij bekend te maken. Ik kan het niet uitstaan ​​om naar je schoonheid te kijken ... (onmogelijk om de tekst te ontcijferen) ... die eindeloos naar je zoete en omvangrijke kist tuurt. Het is nu tijd om je aan mij te geven

Ik kus ... (onmogelijk om het einde van de tekst te ontcijferen)


Wat hebben we hier? Een brief van Melanie's geliefde die kort na dit schrijven zal worden gedood (het was natuurlijk geen goed idee van Melanie om haar liefde voor hem aan haar vader, de heer Ravenswood, aan te kondigen!), En twee een brief geschreven door Mr Ravenswood's zoon - dus, Melanie's broer - met een "parfum" van zelfmoord ...

Er is maar een klein probleempje: in de verhaallijn van Phantom Manor heeft Mr Ravenswood geen "zoon" en Melanie heeft geen broer !! Was het een echte fout of een persoonlijke grap gemaakt door WDI?

Wat gebeurt er dan? Waarom zijn deze brieven geschreven in het Frans en niet in het Engels, en hebben ze een tekst die enige "vrijheid" met de verhaallijn van de attractie neemt?

Nou, ik vroeg een vriend imagineer die betrokken was bij de oprichting van Frontierland hierover. Nadat hij me bedankt voor het "delen van deze interessante en schijnbaar provocerende ontdekking uit (mijn) archieven" (!) Gaf hij me het antwoord op dit raadsel ...

Tijdens de laatste dagen van het aankleden van de sets, niet alleen voor de Manor maar over het algemeen va. Frontierland, werd het hoofdteam van de WDI Glendale-prop mensen bijgestaan ​​door Franse decor- en rekwisiteurs. Dit verklaart waarom sommige van de "liefdesbrieven" geschreven zijn en français.

Wat betreft de twijfelachtige inhoud, "jouw lieve zoon", enz ..., het lijkt erop dat ik het perfect heb begrepen. Omdat het zo ver verwijderd was van de visie van de gasten, zou het pas bij nader onderzoek ontdekt worden


bron: http://disneyandmore.blogspot.com/

Vertaling update: Japperboy


Vr 19 Jun 2009, 20:00
Bericht 7 Top
  
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 27
Woonplaats: Antwerpen
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
Dit is een geweldig filmpje!!

Het einde van het filmpje geeft DUIDELIJK weer wat je bovenaan de Stretchroom kan zien als het begint te bliksemen
"Laughter is timeless. Imagination has no age. And dreams are forever"


Wo 29 Jul 2009, 18:09
Bericht 8 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
Het complete verhaal van Phantom Manor:


Phantom Manor was once the home of Henry and Martha Ravenswood. Henry was the rich proprietor of the Thunder Mesa Mining Co. (the company which ran the Big Thunder mine) and head of one of the founding families of Thunder Mesa. This once magnificent Victorian residence sits in what was the "rich" part of town, overlooking the source of the wealth that built it. It is furnished in the style of the industrial barons of the late 19th century, with Persian carpets, Dutch and American furniture, Brussels lace and English silverware and porcelain.
Henry and Martha were killed in the Thunder Mesa earthquake of 1860. Their tombs can be found in the Boot Hill cemetery. The earthquake caused an explosion in the Big Thunder Mine, which fulfilled an ancient native Indian curse. According to legend, a Thunderbird protects the mountain and the curse says that plundering the mountain's riches will anger it. The shaking of the ground is caused by the angry bird flapping its wings.

The earthquake happened as preparations were being made for the wedding of the Ravenswood's daughter. There were rumours that the groom wanted to take the bride to live far away and that Henry Ravenswood was furious. Did Henry manage to prevent this, even from beyond the grave? On the day of the wedding, the groom never appeared. The bride was so broken-hearted that she locked herself away for many years - or so it was thought. She never came out of the mansion. But she could be seen at the windows, still wearing her wedding dress. No one was sure if she was alive, or if she was already a ghost. People were too scared to investigate and started to call the house Phantom Manor.
Eventually the Ravenswoods' domestic staff opened up the Manor, and told their story. They had been terrorised by the house's ghosts, in particular an evil phantom. They suspected him of being Ravenswood himself who had guarded the bride in the Mansion until her death.
The house is now open to any who dare to tempt the Phantom's fury. But beware! In his evil rage, he is still trying to frighten the Mansion's guests to death, while the ghost of the Bride seems to be trying to protect them from his wrath. Will someone, someday, be able to explain what really happened all those years ago? If they do, perhaps the dear departed souls of Thunder Mesa, still haunting the Manor, will then be able to rest in peace…

The attraction at Disneyland Paris looks completely different from its counterparts in other Disney parks. So that it fits with the unique story of Thunder Mesa, it is the first to be made to look creepy from the outside as well as on the inside (Walt Disney didn't want Guests to think that any building was run down and uncared for!). It closely resembles the house that appeared in one of the very first concept sketches for Disneyland, drawn in 1951.

Phantom Manor, under the name of The Haunted Mansion, exists in all the other Disney Theme Park locations and has the distinction of being the only major attraction that appears in a different Land in each Park. Each also has its own architectural style. It is a 19th century Southern mansion in New Orleans Square in Disneyland, California (where it opened in 1969), an 18th century English Tudor mansion in Liberty Square in the Magic Kingdom at Walt Disney World, Florida (1971) and a Gothic style mansion in Fantasyland at Tokyo Disneyland (1983). Walt Disney himself supervised the plans for the original attraction in Anaheim, but didn't live to see it open.Unlike the majority of attractions in Disney Theme Parks, Phantom Manor (and its counterpart the Haunted Mansion) has no specific storyline. It has a sequence of mysterious illusions and the guest is left to imagine how these might fit together.

In the Disneyland Paris version, there are 92 Audio-Animatronics® figures, 54 animated props, 58 individual special effects and more than 400 special show props, making it one of the most elaborate attractions ever created for a Disney Theme Park. The 131 Doom Buggies, each carrying two passengers, travel along the continuously moving "WEDway OmniMover" Transportation System, developed by Walt Disney Imagineering.
Each unit is capable of 180° turns, to right and left, and is pre-programmed to turn in the direction of each scene.


bron tekst: (c)Disney


Za 20 Feb 2010, 21:50
Bericht 9 Top
  
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
Prince Charming @ za 20 feb, 2010 21:50 schreef:
In the Disneyland Paris version, there are ---knip--- The 131 Doom Buggies, each carrying two passengers, travel along the continuously moving "WEDway OmniMover" Transportation System, developed by Walt Disney Imagineering.
Each unit is capable of 180° turns, to right and left, and is pre-programmed to turn in the direction of each scene.


psst! ...er zijn 130 DoomBuggies... en in DLP heten ze gewoon 'chariots' ;-)


Zo 21 Feb 2010, 23:00
Bericht 10 Top
  
Gebruikers-avatar
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
Het gehele verhaal van Phantom Manor:


THE PHANTOM MANOR STORY

Phantom Manor was once the home of Henry and Martha Ravenswood. Henry was the rich proprietor of the Thunder Mesa Mining Co. (the company which ran the Big Thunder mine) and head of one of the founding families of Thunder Mesa. This once magnificent Victorian residence sits in what was the "rich" part of town, overlooking the source of the wealth that built it. It is furnished in the style of the industrial barons of the late 19th century, with Persian carpets, Dutch and American furniture, Brussels lace and English silverware and porcelain.
Henry and Martha were killed in the Thunder Mesa earthquake of 1860. Their tombs can be found in the Boot Hill cemetery. The earthquake caused an explosion in the Big Thunder Mine, which fulfilled an ancient native Indian curse. According to legend, a Thunderbird protects the mountain and the curse says that plundering the mountain's riches will anger it. The shaking of the ground is caused by the angry bird flapping its wings.

The earthquake happened as preparations were being made for the wedding of the Ravenswood's daughter. There were rumours that the groom wanted to take the bride to live far away and that Henry Ravenswood was furious. Did Henry manage to prevent this, even from beyond the grave? On the day of the wedding, the groom never appeared. The bride was so broken-hearted that she locked herself away for many years - or so it was thought. She never came out of the mansion. But she could be seen at the windows, still wearing her wedding dress. No one was sure if she was alive, or if she was already a ghost. People were too scared to investigate and started to call the house Phantom Manor.
Eventually the Ravenswoods' domestic staff opened up the Manor, and told their story. They had been terrorised by the house's ghosts, in particular an evil phantom. They suspected him of being Ravenswood himself who had guarded the bride in the Mansion until her death.
The house is now open to any who dare to tempt the Phantom's fury. But beware! In his evil rage, he is still trying to frighten the Mansion's guests to death, while the ghost of the Bride seems to be trying to protect them from his wrath. Will someone, someday, be able to explain what really happened all those years ago? If they do, perhaps the dear departed souls of Thunder Mesa, still haunting the Manor, will then be able to rest in peace…

The attraction at Disneyland Paris looks completely different from its counterparts in other Disney parks. So that it fits with the unique story of Thunder Mesa, it is the first to be made to look creepy from the outside as well as on the inside (Walt Disney didn't want Guests to think that any building was run down and uncared for!). It closely resembles the house that appeared in one of the very first concept sketches for Disneyland, drawn in 1951.

Phantom Manor, under the name of The Haunted Mansion, exists in all the other Disney Theme Park locations and has the distinction of being the only major attraction that appears in a different Land in each Park. Each also has its own architectural style. It is a 19th century Southern mansion in New Orleans Square in Disneyland, California (where it opened in 1969), an 18th century English Tudor mansion in Liberty Square in the Magic Kingdom at Walt Disney World, Florida (1971) and a Gothic style mansion in Fantasyland at Tokyo Disneyland (1983). Walt Disney himself supervised the plans for the original attraction in Anaheim, but didn't live to see it open.Unlike the majority of attractions in Disney Theme Parks, Phantom Manor (and its counterpart the Haunted Mansion) has no specific storyline. It has a sequence of mysterious illusions and the guest is left to imagine how these might fit together.

In the Disneyland Paris version, there are 92 Audio-Animatronics® figures, 54 animated props, 58 individual special effects and more than 400 special show props, making it one of the most elaborate attractions ever created for a Disney Theme Park. The 131 Doom Buggies, each carrying two passengers, travel along the continuously moving "WEDway OmniMover" Transportation System, developed by Walt Disney Imagineering.
Each unit is capable of 180° turns, to right and left, and is pre-programmed to turn in the direction of each scene.


Di 22 Nov 2011, 15:27
Bericht 11 Top
  
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 1351
Woonplaats: Leidschendam
   Reageer met citaat
Bericht Phantom Manor
Plattegrondje van PM

AfbeeldingDLRP [65] WDW [6] DL [2]
Wezzlog Characters // Wezzvlog


Ma 05 Dec 2011, 14:46
Bericht 12 Top
Profiel WWW   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 80
   Reageer met citaat
Bericht Re: Phantom Manor
Als we nu toch met foto's posten bezig zijn, hier zijn een aantal van mijn zelfgemaakte foto's en bewerkingen van Phantom Manor te zien :)

http://spookvdopera.deviantart.com/gall ... ntom-Manor


Za 14 Jun 2014, 16:50
Bericht 13 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 550
Woonplaats: Phantom Manor
   Reageer met citaat
Bericht Re: Phantom Manor
Afbeelding

Deze vind ik mooi!

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk


Za 14 Jun 2014, 17:07
Bericht 14 Top
Profiel WWW   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 550
Woonplaats: Phantom Manor
   Reageer met citaat
Bericht Re: Phantom Manor
Kwam nog een mooie foto tegen op internet!

Afbeelding
Bron: @OneMoreMinute_


Zo 17 Aug 2014, 19:34
Bericht 15 Top
Profiel WWW   
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 103 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2020 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB