Klik hier voor meer aanbiedingen

Aanmelden

Switch to full style
Alles over het Walt Disney Studios Park.
Plaats een reactie

Studio 1

Ma 30 Mei 2016, 13:09

Studio 1

Wo 19 Jun 2019, 14:25

Is er kauwgom te vinden in Studio 1?

Afbeelding

Walt Disney zelf was tegen kauwgom in zijn parken. Het is vies, plakkerig en laat vaak een grote troep achter, doordat bezoekers het ergens aan kleven of gewoon op de grond gooien.Dat is de reden waarom je in geen enkele winkel van een Disney Park kauwgom kunt kopen. Toch vinden we voor deze ene shop in studio 1 een authentieke kauwgom automaat van Dr. Edward E. Beeman.

Afbeelding

over Beeman's chewing gum

Afbeelding

Deze kauwgom werd uitgevonden door Dr. Edward E. Beeman in de late 19de eeuw en bevatte zowel chicle (stof dat nog steeds in kauwgom zit), als Pepsin. Dit als een medicijn tegen indigestie. In de 19e eeuw was de kauwgom echter vooral populair bij piloten, omdat de pepsin en het kauwen op de gum hielp bij de druk in de oren, wanneer het vliegtuig opsteeg.

Beeman's chewing gum en Disney

Maar wat is de link met Disney en Beeman's chewing Gum? In Disney's Rocketeer zien we het hoofdpersonage, de stuntpiloot Cliff Secord op Beeman's Chewing Gum kauwen. Kauwgom dat uiteindelijk heel belangrijk zou worden voor het plot van het verhaal, zoals in onderstaande video te zien is. (Let op! SPOILERS)Ook in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, wordt de kauwgom gebruikt in één van de laatste scenes met Mutt Williams (Shia Labeouf).

Afbeelding

en meest recent in Disney's Tomorrowland vinden we Beeman's Chewing gum, wat een directe verwijzing is naar the rocketeer(1991)

Wanneer de politie de eigendom van Casey teruggeeft, is een van de items een pak Beems kauwgom.

Zo zie je maar weer dat Disneyland vol details zit, vol verwijzingen naar de parken en de films. Neem zeker eens nader een kijkje, wanneer je de volgende keer studio 1 passeert

Re: Studio 1

Vr 08 Nov 2019, 21:59

Nieuwe posters van o.a Star Wars, Mulan en Frozen aan de buitenkant van Studio 1. Naar welke Disney Film kijk jij het meeste uit?

Afbeelding

Afbeelding
Plaats een reactie