Klik hier voor meer aanbiedingen.


 
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 68 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5
Laatste nieuws over The Walt Disney Company 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4957
   Reageer met citaat
Bericht Re: Laatste nieuws over The Walt Disney Company
'Fortune' Noemt Disney de ' één van meest bewonderenswaardige bedrijven ter wereld van 2020.

Afbeelding

De Walt Disney Company is erkend onder de "World's Most Admired Companies" op de jaarlijkse lijst van Fortune, die te zien is in de februari uitgave van de publicatie, evenals op Fortune.com vandaag. De Company staat voor het tweede achtereenvolgende jaar op nummer 4 en Disney heeft nu voor het 17e jaar op rij de toppositie in de amusementsindustrie ingenomen. Bovendien scoorde Disney de hoogste cijfers in alle sectoren voor de "kwaliteit van de producten en diensten".

Het onderzoek, Fortune stelt, "begunstigt bedrijven waarvan de collega's erkennen dat ze veel verschillende dingen goed doen." Disney kreeg dit jaar hoge cijfers in de enquête voor people management, kwaliteit van het management, investeringswaarde op lange termijn, sociale verantwoordelijkheid en wereldwijde concurrentiekracht, naast andere belangrijke attributen van de reputatie.

Fortune werkte opnieuw samen met het wereldwijde managementadviesbureau Korn Ferry om de meest bewonderde bedrijven ter wereld te identificeren en te rangschikken in dit jaarlijkse onderzoek, dat ook laat zien hoe de topbedrijven hun sterke reputatie verdienen. Om de lijst samen te stellen, begon Fortune met 1.500 bedrijven uit de hele wereld - de 1.000 grootste Amerikaanse bedrijven gerangschikt naar omzet, samen met niet-Amerikaanse bedrijven in Fortune's Global 500 database met een omzet van ten minste $10 miljard - en bepaalde de bedrijven met de hoogste inkomsten in elke industrie voor een totaal van 680 in 30 verschillende landen. Vervolgens hebben ze leidinggevenden, directeuren en analisten van die topbedrijven ondervraagd en hen gevraagd om ondernemingen in hun respectieve industrieën te beoordelen op negen criteria. Korn Ferry vroeg ook 3.770 kaderleden, directeuren en effectenanalisten die hadden gereageerd op de sectoronderzoeken om de 10 bedrijven die ze het meest bewonderden te selecteren om de top 50 "All-Stars" te bepalen.

In 2019 stond The Walt Disney Company hoog op de ranglijst (nr. 5) van The Axios Harris Poll 100, die de reputaties van de 100 meest zichtbare bedrijven in de VS meet en bepaalt hoe mensen deze prominente bedrijven zien; en op Reputation Institute's Global RepTrak® 100 (nr. 3), dat 230.000 personen in 15 landen onderzoekt om de perceptie van het publiek ten opzichte van de topbedrijven over de hele wereld te bestuderen en te bepalen welke de meest gereputeerde bedrijven ter wereld zijn.Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Di 21 Jan 2020, 20:34
Bericht 61 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Beheerder
Offline

Berichten: 8996
Woonplaats: Lede
   Reageer met citaat
Bericht Re: Laatste nieuws over The Walt Disney Company
The Walt Disney Company doet het heel goed!

Afbeelding

Het aandeel van The Walt Disney Company is dinsdagavond in de nabeurshandel met 2 procent gestegen na het publiceren van de eerste kwartaalcijfers van dit boekjaar. Het bedrijf maakte bekend dat streamingplatform Disney+ de hoeveelheid betalende abonnees sinds de start bijna zag verdrievoudigen naar 28,6 miljoen.

Kort na de start medio november lag dat aantal nog rond de tien miljoen abonnees. Disney+ wil tegen 2024 zo'n 60 miljoen tot 90 miljoen gebruikers hebben. Momenteel is Disney+ alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Puerto Rico, Australië en Nieuw-Zeeland.

In de nabije toekomst verwacht het bedrijf nog veel meer gebruikers aan te trekken, doordat Disney+ op 29 maart wordt uitgerold in India. Hulu, een ander streamingplatform van The Walt Disney Company, telt inmiddels 30,7 miljoen betalende abonnees.

De verwachte omzet op jaarbasis van The Walt Disney Company gaat mogelijk hoger uitvallen dan analisten dachten. Het Amerikaanse mediaconcern verwacht een stijging van 36 procent naar 20,86 miljard dollar (omgerekend 18,9 miljard euro), waar analisten 20,76 miljard voorspelden.

In het eerste kwartaal boekte The Walt Disney Company een nettowinst van 2,1 miljard dollar. De winst per aandeel viel met 1,53 dollar 7 cent hoger uit dan analisten hadden verwacht.

De filmstudio noteerde een verdriedubbeling van de operationele winst naar 948 miljoen dollar. Kaskrakers als Avengers: Endgame, The Lion King en Frozen 2 worden door analisten genoemd als redenen voor het succes.

Bron nu.nlOp zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding


Wo 05 Feb 2020, 11:26
Bericht 62 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4957
   Reageer met citaat
Bericht Re: Laatste nieuws over The Walt Disney Company
Disney verwacht dat de uitbraak van het coronavirus zijn themaparken een slag van 175 miljoen dollar zal toebrengen

Afbeelding

Disney verwacht een klap van 175 miljoen dollar van de recente uitbraak van het coronavirus.

Het bedrijf verwacht een effect van $135 miljoen op het tweede trimester van het werkend inkomen van het park van Shanghai en ongeveer $40 miljoen van de sluiting van het park van Hong Kong die 2 maand gesloten blijven.
Het bedrijf had al bekendgemaakt dat zijn park in Hongkong ondermaats presteerde als gevolg van protesten in de regio.De ,,huidige sluiting vindt plaats in een periode waarin we normaal een sterke opkomst en bezoekersaantal hebben met de Chinese Nieuwjaarsvakantie, zei Christine McCarthy, belangrijkste financiële ambtenaar van Disney tijdens een earnings call van dinsdag. "De precieze omvang van de financiële impact is sterk afhankelijk van de duur van de sluitingen en hoe snel we de normale activiteiten kunnen hervatten."

McCarthy zei dat het bedrijf een effect verwacht van $135 miljoen op het tweede kwartaal van het bedrijfsresultaat van het park van Shanghai en ongeveer $40 miljoen van de sluiting van het park van Hong Kong.

Het bedrijf had reeds onthuld dat zijn park van Hong Kong wegens protesten in het gebied ondergepresteerd had. Tussen coronavirus en de onrust in Hong Kong, zou het werkende inkomen bij het park door $145 miljoen in het tweede trimester moeten dalen.

In het laatste kwartaal daalde het bedrijfsresultaat in het park van Hongkong met 55 miljoen dollar.

In eigen land verwacht het bedrijf niet dat het bezoekersaantal van de gevestigde parken van de VS zal worden beïnvloed door een lager bezoekaantal van gasten uit Azië".

McCarthy zei dat de Aziatische markt niet zo overheersend is in termen van visitatie aan de binnenlandse parken in vergelijking met landen als Canada, Mexico, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

De lagere resultaten bij zijn internationale parken en toevlucht kwetsten fiscaal de eerste trimester prestaties, maar werden gecompenseerd door de sterke groei bij zijn binnenlandse zaken. In de VS zorgde de opening van nieuwe parken en attracties, waaronder de Star Wars: Galaxy's Edge lands en de Rise of the Resistance ride, voor een boost.

De omzet in het segment Disney's Parks, Experience and Products steeg met 8% ten opzichte van het voorgaande jaar tot $7,4 miljard, terwijl het bedrijfsresultaat met 9% toenam tot $2,3 miljard.

Iger zei op de vraag dat de Stijging van the Resistance ,,uiterst goed het doet", in termen van opkomst en hogere gastuitgaven.

Bron: CNBCKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Wo 05 Feb 2020, 19:06
Bericht 63 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4957
   Reageer met citaat
Bericht Re: Laatste nieuws over The Walt Disney Company
Bob Iger geeft zijn functie als CEO van The Walt Disney Company over aan Bob Chapek. Iger zal aanblijven als chairman voor de duur van zijn contract tot eind 2021.

Afbeelding


BURBANK, Californië, 25 februari 2020 - De Raad van Bestuur van Walt Disney Company (NYSE: DIS) heeft vandaag aangekondigd dat Bob Chapek is benoemd tot Chief Executive Officer, The Walt Disney Company, met onmiddellijke ingang. De heer Chapek was onlangs nog voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products.

Robert A. Iger neemt de rol van Executive Chairman op zich en zal de creatieve inspanningen van het bedrijf leiden, terwijl hij de Raad van Bestuur leidt en het volledige voordeel van zijn ervaring, leiderschap en begeleiding biedt om een vlotte en succesvolle overgang te verzekeren tot het einde van zijn contract op 31 december 2021.

"Met de succesvolle lancering van Disney's direct-to-consumer formats en de integratie van Twenty-First Century Fox goed op gang, denk ik dat dit het optimale moment is om over te stappen naar een nieuwe CEO," zei de heer Iger. "Ik heb het volste vertrouwen in Bob en kijk ernaar uit om de komende 22 maanden nauw met hem samen te werken terwijl hij deze nieuwe rol op zich neemt en zich verdiept in Disney's veelzijdige wereldwijde bedrijven en operaties, terwijl ik me blijf richten op de creatieve inspanningen van het bedrijf.

De heer Iger voegt hieraan toe: "Bob wordt de zevende CEO in de bijna 100-jarige geschiedenis van Disney, en hij heeft bewezen dat hij uitzonderlijk gekwalificeerd is om het bedrijf naar de volgende eeuw te leiden. Gedurende zijn hele carrière heeft Bob met integriteit en overtuiging geleid, waarbij hij altijd de rijke erfenis van Disney heeft gerespecteerd en tegelijkertijd slimme, innovatieve risico's voor de toekomst heeft genomen. Zijn succes in de afgelopen 27 jaar weerspiegelt zijn visionaire leiderschap en de sterke zakelijke groei en de stellaire resultaten die hij consequent heeft bereikt in zijn functies bij Parks, Consumer Products en de Studio. Onder Bob's leiderschap als CEO zullen onze portfolio van geweldige bedrijven en onze geweldige en getalenteerde mensen het bedrijf en zijn aandeelhouders nog jaren goed van dienst zijn.

"Ik ben ongelooflijk vereerd en nederig om de rol van CEO op mij te nemen van wat ik echt geloof dat het grootste bedrijf ter wereld is, en om onze uitzonderlijk getalenteerde en toegewijde castmembers en werknemers te leiden," zei de heer Chapek. "Bob Iger heeft Disney uitgebouwd tot het meest bewonderde en succesvolle media- en entertainmentbedrijf, en ik heb het geluk gehad om als lid van zijn leiderschapsteam op de eerste rij te staan. Ik deel zijn inzet voor creatieve uitmuntendheid, technologische innovatie en internationale expansie, en ik zal deze zelfde strategische pijlers blijven omarmen. Alles wat we tot nu toe hebben bereikt, dient als een solide basis voor verdere creatieve verhalen, gedurfde innovatie en het nemen van doordachte risico's".

Susan Arnold, onafhankelijk Lead Director van de Disney Board, zei: "De Board is de afgelopen jaren actief bezig geweest met opvolgingsplanning, en na overweging van interne en externe kandidaten hebben we unaniem Bob Chapek gekozen als de volgende CEO van The Walt Disney Company. De heer Chapek heeft blijk gegeven van uitstekend leiderschap en een bewezen vermogen om sterke resultaten te leveren in een breed scala van bedrijven, en zijn enorme begrip van de breedte en diepte van het bedrijf en zijn waardering voor de speciale band tussen Disney en zijn consumenten maakt hem de perfecte keuze als de volgende CEO.

"De heer Chapek zal ook profiteren van de begeleiding van een van 's werelds meest gewaardeerde en succesvolle bedrijfsleiders, Bob Iger," vervolgt mevrouw Arnold. "In de afgelopen 15 jaar als CEO heeft de heer Iger The Walt Disney Company getransformeerd, voortbouwend op de geschiedenis van het bedrijf, met de overnames van Pixar, Marvel, Lucasfilm en Twenty-First Century Fox en met een vervijfvoudiging van de marktkapitalisatie van het bedrijf. Disney heeft ongeëvenaarde financiële en creatieve hoogten bereikt dankzij het sterke leiderschap en de duidelijke strategische visie van de heer Iger. Wij geloven dat het leiderschap van de heer Chapek en zijn betrokkenheid bij deze strategie ervoor zullen zorgen dat de Vennootschap ook in de komende jaren aanzienlijke waarde zal blijven creëren voor onze aandeelhouders.

In de nieuwe rol van de heer Chapek als CEO zal hij direct toezicht houden op alle bedrijfssegmenten en bedrijfsfuncties van de Vennootschap. De heer Chapek zal verslag uitbrengen aan de Executive Chairman, de heer Iger, en de Raad van Bestuur. Hij zal op een later tijdstip tot de Raad van Bestuur worden benoemd. Een nieuw hoofd van Disney Parks, Experiences and Products zal op een later tijdstip worden benoemd.

De heer Chapek was sinds de oprichting van het segment in 2018 voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products en daarvoor was hij sinds 2015 voorzitter van Walt Disney Parks and Resorts.

Als voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products hield de heer Chapek toezicht op het grootste bedrijfssegment van de Vennootschap, met activiteiten over de hele wereld en meer dan 170.000 werknemers wereldwijd. Het segment omvat Disney's iconische reis-en vrijetijdsbedrijven, met zes resort bestemmingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië, een top-rated cruisemaatschappij, een populair vakantie- programma, en een bekroond begeleid familie avontuur bedrijf. Disney's wereldwijde activiteiten op het gebied van consumentenproducten omvatten 's werelds grootste licentiebedrijf op het gebied van speelgoed, kleding, huishoudelijke artikelen, digitale games en apps, 's werelds grootste uitgever van kinderboeken, Disney-winkellocaties over de hele wereld, en de shopDisney e-commerce platform.

Tijdens zijn ambtstermijn in het Parksegment, hield de heer Chapek toezicht op de opening van Disney's eerste themapark en het resort op het vasteland van China, Shanghai Disney Resort, de toevoeging van tal van gastenaanbod in zes Disney's resort bestemmingen in de VS, Europa en Azië, met inbegrip van de oprichting van de nieuwe Star Wars: Galaxy's Edge van Disneyland en Walt Disney World en de toevoeging van Marvel-geïnspireerde attracties over de hele wereld, en de uitbreiding van Disney Cruise Line met de aangekondigde bouw van drie nieuwe schepen.

Van 2011 tot 2015 was de heer Chapek President van het voormalige Disney Consumer Products segment, waar hij de technologie-geleide transformatie van de consumentenproducten van het bedrijf, de detailhandel en de uitgeverijen reed. Daarvoor was hij President of Distribution voor de Walt Disney Studios en was hij verantwoordelijk voor het toezicht op de algemene strategie van de Studios voor de distributie van content op meerdere platforms, waaronder theatertentoonstellingen, home entertainment, betaaltelevisie, digitaal entertainment en nieuwe media. Hij was ook President van Walt Disney Studios Home Entertainment, waar hij de succesvolle "kluisstrategie" voor de iconische films van het bedrijf leidde en het primaire formaat van home entertainment transformeerde van DVD naar Blu-ray.

Voordat hij in 1993 bij Disney kwam, werkte de heer Chapek bij H.J. Heinz Company in brand management en bij J. Walter Thompson in de reclame.

De heer Chapek behaalde een B.S. in Microbiologie aan de Indiana University Bloomington en een MBA aan de Michigan State University.Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Di 25 Feb 2020, 22:52
Bericht 64 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Beheerder
Offline

Berichten: 8996
Woonplaats: Lede
   Reageer met citaat
Bericht Re: Laatste nieuws over The Walt Disney Company
Disney-CEO’s geven hun loon op tijdens coronacrisis

Afbeelding

Daarmee is hij één van de eerste belangrijke CEO’s die toestemt met zo’n drastische ingreep. Let wel, zijn loon opgeven betekent niet dat Iger vanaf nu alleen nog boterhammen met choco op tafel kan zetten. ‘CEO van The Walt Disney Company’ is de derde bestbetaalde baan ter wereld. Hij heeft dus al meer dan genoeg spaarcenten opzij staan om deze crisis comfortabel door te komen. Vorig jaar verdiende hij bijvoorbeeld zo’n 43,28 miljoen euro, maar het jaar daarvoor was dat zelfs nog 59,77 miljoen.

Iger is nog CEO van het entertainmentbedrijf tot eind 2021. Daarna neemt zijn opvolger - de volgende Bob, deze keer met achternaam Chapek - het van hem over. Ook Bob Chapek heeft beslist om 50% van zijn wedde op te geven gedurende de coronacrisis. Zijn basissalaris bestaat uit 2,2 miljoen euro per maand, waarvan hij nu dus de helft laat varen. Uiteraard houdt ook hij er dus nog een mooi maandloon aan over.

Ook andere topmannen binnen het bedrijf geven 20%, 25% of 30% van hun loon op. Zo hopen ze Disney de financiële boost te geven die het nodig heeft tijdens deze economisch moeilijke periode.

Chapek maakte het nieuws bekend via een mail die hij naar alle medewerkers van het bedrijf stuurde. Dat bericht werd ook onderschept door The Hollywood Reporter, waardoor het nu wereldnieuws is. “In deze tijden stellen we jullie inzet erg op prijs”, klonk het in het bericht. “Daarom willen ook wij ons steentje bijdragen.”

Afbeelding

Bron: https://www.hln.be/showbizz/disney-ceo-s-geven-hun-loon-op-tijdens-coronacrisis~afe617e3/Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding


Di 31 Mrt 2020, 14:42
Bericht 65 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4957
   Reageer met citaat
Bericht Re: Laatste nieuws over The Walt Disney Company
Iger neemt terug roer over van Chapek

Afbeelding

The Walt Disney Company heeft in de afgelopen weken een aantal veranderingen gezien in een snelle opeenvolging, van het benoemen van Bob Chapek als nieuwe CEO tot het onder ogen zien van de verlammende economische gevolgen van de huidige Coronavirus (COVID-19) pandemie.

Tijdens de huidige crisis heeft zich echter slechts één stem uit de hogere kringen van het bedrijf uitgesproken, en dat is voormalig CEO Bob Iger. Een recente post van de New York Times gaat dieper in op de huidige omstandigheden rond leiderschap bij Disney, van Bob Chapek's oorverdovende stilte tot het potentieel van een inkrimping en herstructurering binnen het bedrijf.

In het New York Times stuk van Ben Smith behandelt hij hoe Bob Iger, in een poging om over te stappen naar zijn pensioen, geconfronteerd is met het opnieuw bevestigen van de controle en het herbeleven van Disney in een tijd van crisis. In wezen heeft hij in stilte zijn verantwoordelijkheden teruggenomen, terwijl Chapek nog steeds CEO is:

"En nu is Mr. Iger effectief teruggekeerd naar het runnen van het bedrijf. Na een paar weken van de heer Chapek de leiding te hebben laten nemen, heeft de heer Iger de controle, via BlueJeans video-oproep , soepel herbevestigd. (Disney gebruikt Zoom niet voor zijn vergaderingen om veiligheidsredenen.)


De heer Iger is nu intensief bezig met het heropbouwen van een bedrijf dat, zo gelooft hij, diepgaand zal veranderen door de crisis. De schets die hij heeft gemaakt voor medewerkers biedt een blik op de post-pandemische toekomst: Het is een Disney met minder werknemers, die het nieuwe en onzekere bedrijf leidt om mensen veilig te verzamelen voor entertainment."

Met de pandemie die de economie verwoest en nog steeds geen openingsdatum in zicht voor veel Disney Parken, heeft Iger commentaar gegeven op nieuwe gezondheids- en veiligheidsmaatregelen voor de gasten van de parken. Times stuk gaat verder met af te leiden dat het bedrijf zal worden ingekrompen na de pandemie om haar activiteiten te stroomlijnen en om beter voorbereid te zijn op een soortgelijke situatie in de toekomst:

"Mr. Iger, probeert uit te zoeken hoe het bedrijf er na de crisis zal uitzien. Een centrale uitdaging is het vaststellen van de beste opdracht voor het bedrijf en de industrie over hoe mensen terug te brengen naar de parken en attracties, terwijl de verspreiding van het virus wordt voorkomen - met behulp van maatregelen zoals het nemen van de temperatuur van bezoekers.

De heer Iger ziet dit ook als een moment, zo heeft hij tegen zijn collega's gezegd, om naar het hele bedrijf te kijken en de manier waarop het bedrijf werkt permanent te veranderen. Hij heeft hen verteld dat hij verwacht dat er een einde komt aan dure ouderwetse tv-praktijken zoals het maken van reclame op voorhand en het produceren van pilootafleveringen voor programma's die misschien nooit worden uitgezonden. Disney zal waarschijnlijk ook heropenen met minder kantoorruimte. Hij heeft ook twee mensen verteld dat hij verwachtte dat het bedrijf minder werknemers zou hebben. (M. Iger zei in een e-mail op Zondagavond dat hij ,,geen herinnering heeft van ooit gezegd te hebben dat hij een kleinere beroepsbevolking verwachtte." "Hoe dan ook, elke beslissing over personeelsvermindering zal worden genomen door mijn opvolger en niet door mij," voegde hij eraan toe."


Volledige artikel New York TimesKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Ma 13 Apr 2020, 13:47
Bericht 66 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4957
   Reageer met citaat
Bericht Re: Laatste nieuws over The Walt Disney Company
Disney Legend Ruthie Tompson viert 110e verjaardag

Afbeelding


Al meer dan een eeuw lang inspireert de grote Disney Legend Ruthie Tompson anderen door haar opmerkelijke talent, pioniersgeest, vriendelijk hart en aanstekelijk enthousiasme. Ruthie Tompson vierde gisteren haar 110e verjaardag.

Afbeelding


Ruthie Tompson's technische geest bracht haar ertoe om te worden benoemd tot supervisor van de Scene Planning afdeling in The Walt Disney Studios. Daar hielp ze bij het opzetten van de cameramechanica die gebruikt werd om geanimeerde scènes en achtergrondkunst op film te fotograferen. Als Bob Broughton, een Disney Legend en voormalig Disney-supervisor van speciale fotografische effecten, herinnerde hij zich: "Ruthie was mechanisch geneigd. Ze was uitstekend in het uitzoeken van de wiskundige en mechanische logistiek van camerabewegingen.

Geboren in Portland, Maine, op 22 juli 1910, werd Ruthie opgevoed in Boston, Massachusetts. Haar familie verhuisde naar Californië in 1918 en kwam eerst aan in Oakland op 11 november, de dag van de wapenstilstand, wat het einde van de Eerste Wereldoorlog betekende.

Ruthie's associatie met Disney begon lang voordat ze een Studio medewerker was. Als kind dat in de jaren twintig in Hollywood opgroeide, woonde ze op korte afstand van de beginnende Disney Bros. Studio aan de Kingswell Avenue.


"Ik liep vroeger langs het Disney Bros. winkelpand," herinnerde ze zich ooit. "Ik was nieuwsgierig en snuffelde rond, en uiteindelijk nodigden ze me uit om een kijkje te nemen. Daarna kwam ik vaak op bezoek. Ik herinner me dat ik op de bank zat en naar Roy keek, die de animatiecels op film zette.


"Ooit vroeg Roy ons buurtkinderen om op straat tikkertje te spelen, terwijl hij ons fotografeerde met een filmcamera," ging ze verder. "Ik denk dat het voor de Alice Comedies was; hij betaalde ieder van ons een kwartje, waar ik blij om was omdat ik drop kon kopen."


Later ging Ruthie naar Hollywood High School. Op haar 18e nam ze een baan aan bij Dubrock's Riding Academy in de San Fernando Valley, waar Walt en Roy Disney vaak polo speelden. Walt bood Ruthie een baan aan als schilder in de afdeling Inkt & Paint, waar ze hielp bij de eerste avondvullende animatiefilm Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, die in 1937 in première ging.
Afbeelding

Ze werd al snel gepromoveerd tot eindcontroleur, waarbij ze de animatiecellen beoordeelde voordat ze op film werden gefotografeerd. In 1948 stapte Ruthie weer over op het controleren van de animatie en het plannen van de scène. Als gevolg van haar bedrevenheid in het begeleiden van camerabewegingen voor animatiefilms, werd Ruthie in 1952 uitgenodigd om lid te worden van de International Photographers Union, Local 659 van de IATSE. Ze was een van de eerste drie vrouwen die werd toegelaten tot de Hollywood Camera Union

Na bijna 40 jaar toewijding aan The Walt Disney Company en het werken aan vrijwel alle Disney animatiefilms in The Rescuers, ging Ruthie Tompson in 1975 met pensioen. Ze viert haar 110 de verjaardag in 2020.

Bron: D23Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Wo 22 Jul 2020, 23:06
Bericht 67 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4957
   Reageer met citaat
Bericht Re: Laatste nieuws over The Walt Disney Company
Gefeliciteerd Alan Menken met de EGOT... en LEGOT!

Afbeelding

Disney Legend Alan Menken sloot zich aan bij niet één maar twee zeer elitaire clubs: hij is nu een "EGOT"-winnaar van een Emmy®, Grammy®, Oscar®, en Tony®-en hij is ook een "LEGOT", die ook de Disney Legends Award heeft ontvangen in 2001. Slechts 16 mensen hebben in de loop der jaren de EGOT-status bereikt, maar de LEGOT is nog zeldzamer: Menken is slechts de derde persoon die deze eer opeist, naast Disney Legends Whoopi Goldberg en Sir Tim Rice. Hij bereikte de LEGOT- en EGOT-status dankzij zijn Daytime Emmy®-zege voor een liedje dat Menken met tekstschrijver Glenn Slater componeerde voor Rapunzel's Tangled Adventure, "Waiting in the Wings", dat werd geëerd als Outstanding Original Song in een Children's Young Adult of Animated Program.


"Echt trots op iedereen die heeft bijgedragen aan de Tangled-serie," zei de Disney Legend vandaag in een tweet. "Voor zover ik eindelijk mijn officiële EGOT status heb bereikt (Howard Ashman en ik hebben eigenlijk een ere-Emmy gekregen in de jaren '80), wat kan ik zeggen? Ik ben vereerd, opgewonden en nederig."

Met zijn oude medewerker en collega Disney Legend, wijlen Howard Ashman, begon Menken met Disney te werken aan de 1989 tekenfilmklassieker The Little Mermaid, waarvoor hij zijn eerste twee Oscars kreeg voor Best Song, "Under the Sea," en Best Music, Original Score. Drie jaar later leverde zijn bijdrage aan Beauty and the Beast hem nog twee Academy Awards® op voor het titelnummer van de film, en Best Music, Original Score. Na het overlijden van Ashman kreeg Menken Oscars voor "A Whole New World" van Aladdin (met tekstschrijver Tim Rice) en voor Pocahontas in de categorieën Best Music, Song ("Colors of the Wind") en Best Music, Original Musical of Comedy Score.


Op Broadway leverde Menken's originele score voor Newsies hem de Tony voor Best Original Score in 2012 op, en hij heeft gedurende zijn roemruchte carrière 11 Grammy's mee naar huis genomen. Zijn eerste Grammy overwinning kwam in 1990 voor The Little Mermaid, die werd geëerd als Best Recording For Children en Best Song Written Specifically for a Motion Picture or Television ("Under the Sea").

Menken ontving eerder een ere-primair Emmy in 1990 voor zijn werk met Ashman op de Televisieacademie anti-drugspecial Cartoon All-Stars to the Rescue, die hun lied "Wonderful Ways to Say No" featured.


Whoopi Goldberg werd de eerste "LEGOT" toen ze werd geïntroduceerd als Disney Legend tijdens D23 Expo 2017. Sir Tim Rice bereikte de "LEGOT" status het volgende jaar na zijn Emmy overwinning voor NBC's Jesus Christ Superstar Live in Concert.

Bron: D23Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Di 28 Jul 2020, 12:25
Bericht 68 Top
Profiel   
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 68 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2020 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB