Klik hier voor meer aanbiedingen.


 
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 6 berichten ] 
Café Mickey al 10 jaar de plek voor élke DisneyGek! 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
Beheerder
Offline

Berichten: 8944
Woonplaats: Lede
   Reageer met citaat
Bericht Café Mickey al 10 jaar de plek voor élke DisneyGek!
Vandaag wordt Café Mickey 10 jaar en dat willen we toch een beetje vieren met jullie!

Afbeelding

Van een forum met enkele leden in het begin is het in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een breed bekende pagina met ruim 3.500 geregistreerde leden. In de beginjaren zag het forum er in de basis vergelijkbaar uit met het huidige forum, echter is de aankleding van de basis in de loop der jaren veranderd tot de huidige pagina. In april 2012 is er een grote restyling gedaan naar de huidige forum vorm. Dagelijks worden de leden op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen binnen de Disney-wereld. Het grootste gedeelte draait voornamelijk om Disneyland Paris. Maar ook de andere resorts, films en andere producten van The Walt Disney Company hebben een eigen onderdeel op het forum. Café Mickey is daarnaast ook lid van InsidEars sinds de oprichting daarvan afgelopen jaar.

Afbeelding

Het forum heeft in 10 jaar tijd ook een aantal extra functies en toevoegingen gekregen, zoals de webradio in 2010. Deze is, na een korte onderbreking, nog steeds te beluisteren. De toenmalige zender Disneyfever is verdwenen en is ingeruild voor vier andere zenders, namelijk D-Log Radio, ED92 Radio, Enchanted Radio en Sorcerer Radio.

Online worden er ook diverse spelletjes en bezigheden georganiseerd. De meest bekende is waarschijnlijk de Miss en Mister verkiezing van het forum, waarvan de eerste editie gehouden werd in 2015 en de daaropvolgende jaren terugkeerde tot en met 2018. (Onze spelletjes vind je hier)


Café Mickey en Sociale media
Het forum groeide met de jaren steeds verder met het aantal leden. Om een nog grotere doelgroep te bereiken werden er nieuwe socialmediakanalen gebruikt om meer mensen op de hoogte te houden van de laatste Disney-nieuwtjes. In juni 2009 ging Café Mickey al vrolijk tweeten op Twitter. Op 15 oktober dat jaar werd Café Mickey ook ’Hyves’. Sommige jeugdige leden zullen dan vast denken, Hyves? Hyves was een Nederlandse variant van Facebook, alom bekend door zijn kenmerkende ‘dansende banaan’-icoon. De pagina verdween samen met Hyves, nadat Facebook de verovering van Nederland was gestart. YouTube werd aan het rijtje socialmediakanalen toegevoegd op 8 november 2011. Op de huidige Facebookpagina werd een eerste bericht geplaatst op 10 februari 2012, echter was Café Mickey daarvoor ook al te vinden. Momenteel is deze pagina uitgegroeid tot het grootste socialmediakanaal van Café Mickey met meer dan 18.000 volgers. Instagram volgde in 2017 en de meest recente toevoeging volgde op 20 juni vorig jaar met de snelgroeiende Facebookgroep ‘Vrienden van Café Mickey’, met ondertussen al bijna 3.000 leden.

Café Mickey Meetings
Naast het digitaal bij elkaar brengen van Disney-fans, organiseert Café Mickey ook meetings in het echte leven. Op deze manier leer je de echte mensen achter de forumnamen kennen. De meetings zijn altijd reuze gezellig en ieder jaar komen er weer nieuwe mensen naartoe. Ondanks dat Café Mickey een Disney-forum is vinden de meetings vaak plaats buiten Disney om, zodat het voor meer leden makkelijk bereikbaar blijft. Zo is de Efteling al jaren een vaste plek waar regelmatig onze fans meeten. Voor de afwisseling wordt er ook wel eens een andere plek gekozen, zoals Phantasialand in 2015. Ook in het Vlaamse Sint-Niklaas hebben we al regelmatig een bowling-meeting gedaan, welke sinds vorig jaar gecombineerd wordt met een gezellige Disney-quiz. En uiteraard zijn er bij grote gebeurtenissen in Disneyland Paris ook meetingen gehouden. Onder andere op 12 april 2017 bij de 25ste verjaardag van Disneyland Paris, tijdens een aantal runs in de afgelopen jaren, maar ook bij de start van bepaalde seizoenen. Via deze weg zijn er vele mooie vriendschappen ontstaan tussen onze leden. Vast onderdeel van de meetings zijn natuurlijk altijd de fotomomenten. Hieronder een selectie van een aantal meetings van de afgelopen jaren.

Meeting 2010 in DLP

Afbeelding

Meeting 2011 in de Efteling

Afbeelding

Meeting 2011 in DLP

Afbeelding

Meeting 2014 in de Efteling

Afbeelding

Meeting 2015 in DLP

Afbeelding

Meeting 2016 in DLP

Afbeelding

Meeting 2017 - Bowling Sinit-Niklaas

Afbeelding

Meeting 2017 in DLP

Afbeelding

Meeting in 2018 - Quiz - Bowling in Sint-Niklaas

Afbeelding

Meeting in 2018 in de Efteling

Afbeelding

Meeting in 2018 in DLP

Afbeelding

Buttons
Met een meeting 2011 zijn de allereerste buttons van Café Mickey verschenen. Dit waren ronde witte buttons met het logo erop wat destijds werd gebruikt. Daaronder stond dan in zwarte letters www.cafemickey.com. Dit was het begin van een nieuwe traditie en voor sommige leden een start van een nieuwe verzameling. Ondertussen is al een hele collectie aan diverse buttons ontstaan. Van buttons van meetings tot buttons van evenementen en seizoenen van Disneyland Paris. Hieronder een kleine selectie van de vele buttons die Café Mickey gemaakt heeft.

Afbeelding

In deze 10 jaar is heel veel gebeurd en mogen we trots zijn op wat we met Café Mickey bereikt hebben, al zeggen we het zelf. We willen iedereen die in deze 10 jaar een bijdrage heeft gedaan aan Café Mickey hartelijk bedanken en hopen iedereen de komende jaren nog te mogen verwelkomen op het forum, via een van de vele socialmediakanalen of misschien een keer op een meeting.Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding


Ma 18 Feb 2019, 08:17
Bericht 1 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 149
   Reageer met citaat
Bericht Re: Café Mickey al 10 jaar de plek voor élke DisneyGek!
10 jaar alweer!! Gefeliciteerd :sorc:Afbeelding


Ma 18 Feb 2019, 08:41
Bericht 2 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 196
   Reageer met citaat
Bericht Re: Café Mickey al 10 jaar de plek voor élke DisneyGek!
Van harte gefeliciteerd!!!! Dat er nog vele jaren mogen bij komen !!!! Door jullie forum hier en op sociale media te volgen, hebben we al enorm veel info en nieuwtjes verkregen waarvoor onze dank, wij blijven volgen. En jullie buttons zijn steeds weer een leuk extraatje, zelfs het rugzakje doet nog steeds dienst als we naar DLRP gaan.Tale as old as time, Song as old as rhyme
Certain as the sun , Rising in the east
Beauty and the beast


Ma 18 Feb 2019, 10:13
Bericht 3 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 1060
Woonplaats: B3621 Rekem België
   Reageer met citaat
Bericht Re: Café Mickey al 10 jaar de plek voor élke DisneyGek!
Gefeliciteerd met jullie 10de verjaardag .

Hopelijk kunnen we nog lang hiervan genieten :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:


Ma 18 Feb 2019, 14:06
Bericht 4 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 10
   Reageer met citaat
Bericht Re: Café Mickey al 10 jaar de plek voor élke DisneyGek!
Van harte met de 10e verjaardag :sorc: :thumbs:


Ma 18 Feb 2019, 14:50
Bericht 5 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Beheerder
Offline

Berichten: 8944
Woonplaats: Lede
   Reageer met citaat
Bericht Re: Café Mickey al 10 jaar de plek voor élke DisneyGek!
Café Mickey bestaat 10 jaar en dat willen we vieren met jullie!
Doe mee aan onze wedstrijd en win een pakketje button...
Meedoen kan hier.
Deze buttons zijn niet te koop omdat we er maar een beperkt aantal hebben.

Afbeelding

Veel succes!Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding


Za 02 Mrt 2019, 12:09
Bericht 6 Top
Profiel   
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 6 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2020 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB