Klik hier voor meer aanbiedingen.


 
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 2 berichten ] 
[How to] Met de metro vanuit Parijs 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 1499
   Reageer met citaat
Bericht [How to] Met de metro vanuit Parijs
Ga met de metro vanuit het centrum van Parijs naar Disneyland

Of je nu een dagje naar Parijs gaat, met het vliegtuig naar DLP reist of geen directe trein hebt genomen, er zijn verschillende redenen om met de metro (terug) naar Disneyland Parijs te willen reizen. Er komen regelmatig vragen hoe moeilijk dit is en hoe je er voor zorgt dat je in de goede metro zit. Daarom hier een overzicht waar je op moet letten.

Eerst kijk je welke metro je moet hebben. De metro die op het station van Disneyland stopt is de RER A, dit is de rode RER lijn, het verlengde van de metro. Als je bij een station aan deze lijn in de buurt bent, is het natuurlijk makkelijker, dan stap je gewoon in de trein, maar omdat dit een wat snellere metro is, stopt hij niet op alle stations en is er de kans dat je moet overstappen. Je kan zelf op de metro kaart een route bedenken, maar je kan ook een app gebruiken. Zoals bijvoorbeeld "Next stop Paris".
Afbeelding

Hierin kan je snel de route zoeken. Je kan gewoon zoeken op Disneyland Paris en dan wordt de snelste route gegeven vanaf je huidige locatie.
Afbeelding

Dit is bijvoorbeeld de route vanaf de Eiffeltoren. De kleuren in de app, zijn dezelfde als gebruikt worden op de stations om de verschillende metro lijnen aan te geven. Let altijd op de richting die aangegeven staat, dit zijn ook de namen die op de borden op het station staan.
Afbeelding

Kom je op een RER A station, dan wordt het je al meteen wat makkelijker gemaakt. De richting naar het juiste perron wordt aangegeven met een Mickey.
Afbeelding

De RER A heeft meerdere eindpunten. Je moet er dus op letten dat je niet zomaar in de eerste de beste trein stapt, maar zorgt dat hij ook daadwerkelijk naar Marne-la-Vallee gaat.
Hiervoor hangen er op de perrons lichtbakken met lampjes die aangeven op welke stations de volgende trein stopt. Let hier dus op dat het lampje bij Marne-la-Vallee brandt.

Dus niet zo.
Afbeelding
Maar zo.
Afbeelding

Zit je eenmaal in de trein kan je boven de deuren precies zien welke stations er nog komen. Door middel van lampjes wordt de route van de trein waar je in zit aangegeven. Ben je op een station geweest, gaat het lampje uit. Zo kan je makkelijk zien hoeveel stations er nog zijn tot je bestemming. Voor Disneyland hoef je hier niet op te letten, het is het eindstation van de trein!
Afbeelding


Do 04 Apr 2019, 08:32
Bericht 1 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4923
   Reageer met citaat
Bericht Re: [How to] Met de metro vanuit Parijs
Vernieuwde extra ingang Metro (RER) station Marne-La-Vallée Chessy

Afbeelding

Dit metro(RER) station Marne-La-Vallée Chessy die zich recht tegenover Vapiano en Five Guys, naast de parkeergarage van Disney Village bevindt, zorgt ervoor dat mensen die niet naar de parken gaan, maar wel gebruik willen maken van de RER, niet door de tassencontrole hoeven.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

AfbeeldingKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Zo 28 Jul 2019, 16:54
Bericht 2 Top
Profiel   
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 2 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2020 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB