Klik hier voor meer aanbiedingen.


 
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 8 berichten ] 
Disability Access Service 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 476
Woonplaats: Kortrijk
   Reageer met citaat
Bericht Disability Access Service
Zijn er al mensen naar WDW geweest die recht hadden op een disability access service?

Hoe zijn de ervaringen mee?
Tips?
Welk bewijs moet je mee hebben?

Het is in Amerika precies helemaal anders gereageerd dan in Parijs.Afbeelding

Afbeelding


Za 04 Mei 2019, 13:42
Bericht 1 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 1009
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disability Access Service
Zelf in wdw meerdere keren gebruik gemaakt van DAS systeem.
Je meld je bij een van de gastenservice bureaus in de parken. Maakt niet uit welke van de 4. Daar worden je gevens, pasfoto en de gegevens van de medereizigers opgeslagen in het systeem. De kaartjes of magic bands van iedereen die bij jou party horen worden aan jou DAS gekoppeld. Hoe hoeft geen medische verklaring te overleggen. Dit heeft met de privicy wetgeving te maken. Ze vragen alleen waarom je van het systeem gebruik wilt maken. Wat jou “gebreken” zijn waardoor in de gewone rij staan niet mogelijk is.
LET OP het systeem zoals het nu gebruikt word is het voor mensen die moeite hebben met lopen/staan of alles wat met een rolstoel of scootmobile gebruiken niet bedoelt. Deze mensen worden door verwezen naar de rolstoel verhuur. Het gaat vooral om verborgen gebreke, psychisch, geestelijk gehandicapten of mensen met ziektes waardoor ze bv vaak snel uit een rij zouden moeten. Maar over algemeen krijg je zekers als buitenlander met goede onderbouwing gewoon de DAS.

In WDW zijn alle rides FastPass rides. Je mag per DAS 1 wachttijd hebben voor 1 ride. Je mag wel gewoon de normale fastpass er naast gebruiken. Je meld je bij de ride waar je in wil, bv Big Thunder Mountain. Daar geef je bij de entree aan de cm aan dat je DAS hebt een een retour tijd wil. Ze scannen je Magic band of toegangskaartje en de scanner geeft terug kom tijd aan. Dat is onder de 30 min meteen doorlopen via fastpass entree of speciale in.gang, deze zijn er zelden, of de gewone wachttijd minus 10/15 min. Dus is er 65 min dan mag je 55 min later terug komen. D3ze terugkom tijd mag iedereen uit je party halen. Dus als jij even rustig moet zitten dan kan bv je partner naar de cm gaan en een terug kom tijd halen. Je moet er wel bij zijn als je daadwerkelijk de ride in gaat. Je party kan geen gebruik maken van de das zonder jou.

Bij shows en parades hebben ze speciale vakken. Daar moet je je gewoon melden bij de CM en aangeven dat je DAS gebruiker ben dan laten ze je toe in het vak voor DAS gebruikers. Geld ook voor bv Fantasmic zelfs als je al fastpass voor deze show hebt mag je eenmaal in de show area ook plaatsnemen in het das vak.

DAS is geldig vanaf de eerste dag van je bezoek tot en met de laatste dag. Word aan je account gekoppeld. Voor rides meit lange wachttijden is het handig om rond etens tijd daar een DAS te halen dan in de wachttijd te gaan eten en na de maaltijd kan je dan de ride doen. Een DAS tijd verloopt niet. Die blijft de rest van die dag te gebruiken voor de aangevraagde ride. Pas wanneer je de ride hebt gedaan kan je een nieuwe DAS tijd halen. De CM moet je band vrijgeven. Bij de check in palen die je bij de fastpass rij ziet, die palen zie je over al staan ook bij de ingang waar je je toegang scant. Moet je je band of pasje scannen door die op de paal tegen het mickey hoofdje aan te houden. Normaal worden die groen bij een fastpass en mag je door lopen. Bij DAS word iemblauw en moet de CM op de tablet die ze hebben je DAS akkoord geven voor je verder mag. Zo weet je zelf ook dat je DAS gebruikt is en je dus een nieuwe kan halen.

Wil je een ride toch niet doen kan je naar een andere ride en de tijd die je al had door de cm op de scanner laten skippen. Daarma kan je daar een nieuwe tijd halen.[url=https://www.magicalkingdoms.com/timers/]Afbeelding[/u


Za 04 Mei 2019, 21:49
Bericht 2 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 30
Woonplaats: Deurne
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disability Access Service
Dus ik zou, als ik volgend jaar wil gaan, ook bij deze guest service bureaus een DAS kunnen aanvragen? Zelf kamp ik al enkele jaren met psoriasis arthritits en is het moeilijk om deze lange wachttijden recht te staan in de rijen. Naar wat ik heb gelezen op de website zelf van WDW meen ik te begrijpen dat dit voor onzichtbare ziektes dus kan. Correct me if I'm wrong :DHey there, hi there, ho there, it's a Disney kinda day
Afbeelding


Zo 05 Mei 2019, 08:35
Bericht 3 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Beheerder
Offline

Berichten: 8973
Woonplaats: Lede
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disability Access Service
Voor de figuren krijg je in WDW geen voorrang als ik het goed heb.Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding


Zo 05 Mei 2019, 09:02
Bericht 4 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 12208
Woonplaats: Heusden-Zolder veel te ver van DLP
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disability Access Service
Zoiezo gaan de meets in de Amerikaanse parken enorm snel.
De gemiddelde persoon wacht daar minder lang als wij in Parijs met een EAC.


Zo 05 Mei 2019, 09:16
Bericht 5 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 162
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disability Access Service
Prins Adam schreef:
Voor de figuren krijg je in WDW geen voorrang als ik het goed heb.

Dit klopt inderdaadCollectcoins Disney munten


Zo 05 Mei 2019, 10:37
Bericht 6 Top
Profiel WWW   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 609
Woonplaats: Vlaams-Brabant, België
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disability Access Service
Wij hebben 1x zo'n kaart gehaald in WDW, maar hebben ze maar 1x gebruikt tijdens de hele vakantie. Het FP+ systeem werkt daar zo goed dat je, mits je natuurlijk FP+ boekt, bijna nergens moet wachten.

Haal je er toch eentje, dan vragen ze nergens om. Doktersverklaringen mogen ze zelfs niet bekijken omwille van de privacy. Ze geloven iedereen op zijn woord en schrijven meteen een kaart uit.

Principe is dat je maar 1 attractie kan reserveren met deze kaart. Ze tellen dan de huidige wachttijd bij de tijd van dat moment op en die tijd krijg je dan als terugkeertijd. Is een veel eerlijker systeem dan in Parijs. De wachttijd wordt gerespecteerd, alleen hoef je niet in de rij te gaan staan.


Ma 06 Mei 2019, 13:06
Bericht 7 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 1009
   Reageer met citaat
Bericht Re: Disability Access Service
collectcoins schreef:
Prins Adam schreef:
Voor de figuren krijg je in WDW geen voorrang als ik het goed heb.

Dit klopt inderdaad


Bij de Fastpass + lokaties van charathers magnje gewoon je DAS gebruiken voor een terugkom tijd, zelf tijdens twee x vakantie in wdw zeer vaak gebruik van gemaakt. Voor de loslopende charathers daar mag je het niet bij gebeuiken. Dan moet je of in de rij of iemand uit jou gezelschap in de rij staan tot je aan de beurt bent. Dan kan je er bij komen staan in de rij bv bij nog 1 wachtende voor je dat word goedgekeurd zolang je maar dicht in de buurt blijft bv op een bankje gaat zitten vlak bij de rij van het figuur waar je mee oo de foto wil.

Maar voor alle FP+ lokaties kan je hem gewoon gebruiken, je das.[url=https://www.magicalkingdoms.com/timers/]Afbeelding[/u


Ma 06 Mei 2019, 21:59
Bericht 8 Top
Profiel   
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 8 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2020 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB