Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 5 berichten ] 
Assepoester 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 4959
   Reageer met citaat
Bericht Assepoester
70 jarig Jubileum van Assepoester: Aflevering 1: Het glazen muiltje

Afbeelding


Het verhaal van Assepoester gaat terug tot het moment dat Walt Disney voor het eerst in de industrie begon. In 1922 opende hij zijn atelier in Kansas City en produceerde hij zijn eerste serie tekenfilms, de "laugh O-Grams". In het kader van deze serie bracht hij in december van datzelfde jaar zijn eerste bewerking van het sprookje uit, met eigentijdse en komische ondertonen. Een Silly Symphony gebaseerd op hetzelfde verhaal werd in 1933 een tijdje overwogen, maar het project werd in de kiem gesmoord.

Afbeelding

Pas in 1943 zag een nieuw scenario het licht, en in 1948 besloot Walt het te gebruiken voor zijn volgende animatiefilm.

De film had onmiddellijk succes toen hij op 15 februari 1950 werd uitgebracht. Hij werd genomineerd voor drie Academy Awards (Best Sound, Best Music en Best Original Song for Bibbidi-Boddidi-Boo), waarmee een nieuwe gouden eeuw voor Disney animatie werd ingeluid.

Assepoester bevat ook een van Walt Disney's favoriete scènes, wanneer Petemoei haar geruïneerde jurk op magische wijze transformeert in een prachtige baljurk. Het animatiewerk voor deze magische scène werd bijzonder goed uitgevoerd door de zeer getalenteerde Marc Davis (die ook een prominente rol speelde in de creatie van Pirates of the Caribbean). Assepoester's baljurk, geïnspireerd door Christian Dior (die een sterke impact maakte toen hij Los Angeles bezocht in 1947), is absoluut verbluffend!Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Ma 10 Feb 2020, 18:39
Bericht 1 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4990
   Reageer met citaat
Bericht Re: Assepoester
70 jarig Jubileum van Assepoester: Aflevering 2: Homecoming

Afbeelding

70 jaar geleden ging Assepoester, het meesterwerk van Walt Disney, voor het eerst in première op het grote scherm en sindsdien is de prinses met de glazen slippers niet een beetje ouder geworden.
Dit jubileum is de perfecte gelegenheid om de hele week haar wereld opnieuw te ontdekken en "een wens die je hart doet" te vervullen in Disneyland Parijs ...


Homecoming

Omdat de animatiefilm een ​​enorm succes bleek te zijn en het van bijzonder belang was voor Walt, voelde het volkomen natuurlijk voor de Imagineers om het te gebruiken als een bron van inspiratie voor de verschillende Disney-parken en met name voor de kastelen in het Magic Kingdom in Florida en in Tokyo Disneyland.

Afbeelding

Het was net zo logisch om hulde te brengen aan de film in Disneyland Parijs, in het thuisland van Charles Perrault. Als zodanig heeft Assepoester een speciale plek in Fantasyland, vooral in Auberge de Cendrillon, waar één van de iconische restaurants van het park is gevestigd.

Afbeelding

Het gebouw doet duidelijk denken aan de Renaissance-architectuur uit de Loire-vallei, die de artistieke regisseurs van de film, Mary Blair en John Hench, eerder hadden gebruikt als inspiratie. De pastelroze gevel en de blauwe daken verwijzen duidelijk naar het kleurenpalet dat in de animatiefilm wordt gebruikt. Binnen herinneren de Franse plafonds, stenen bogen, afgeschuinde ramen en de pastelkleuren aan het buitengevoel van de plaats, terwijl de wandtapijten, kolommen, fresco-schilderijen allemaal verwijzen naar de 1950-klassieker. De koets, die vooraan staat en de fontein, versierd met een elegant bronzen beeld, completeren het betoverende gevoel van de plek, net als de traktaties aangeboden door de chef-koks - met name het kenmerkende Assepoester-dessert, een prachtig muiltje... gemaakt van witte chocolade!

Afbeelding

Word vervolgd.Volg onze avonturen op instagram


Wo 12 Feb 2020, 14:03
Bericht 2 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 4959
   Reageer met citaat
Bericht Re: Assepoester
70 jarig Jubileum van Assepoester - aflevering 3: Op weg naar het bal

Afbeelding

70 jaar geleden ging Assepoester, het meesterwerk van Walt Disney, voor het eerst in première op het grote scherm, en sindsdien is de prinses met de glazen muiltjes geen spatje ouder geworden.

Deze verjaardag is de perfecte gelegenheid om haar wereld te herontdekken en "een droom laat je hart iets wensen" in Disneyland Parijs....

OP WEG NAAR HET BAL!

Naast haar verschillende optredens, of het nu in de Auberge de Cendrillon is of in het Princess Pavilion, neemt Assepoester graag deel aan de verschillende voorstellingen van het resort. Vroeger verscheen ze in haar fantastische koets in de vorm van een pompoen, getrokken door prachtige paarden, in de Disney Parade (1992-1994) en in de sprankelende Main Street Electrical Parade (1992-2003), waar ook de kasteelklok te zien was.

Afbeelding

De pompoen transformeerde vroeger op magische wijze in een koets vlak voor de ogen van de gasten, tijdens het "Festival des Contes de Fées" (1995-1996), toen hofdansers een pas de deux (balletduet) opvoerden en tapdansten op het geluid van een live marsband. In Walt Disney Studios Park deed ze soms mee aan de Disney's Stars'n'Cars parade (2008-2015) en tegenwoordig is ze te zien in de Mickey and the Magician show in Animagique Theater.

AfbeeldingAssepoester schrikt er niet voor terug om zich bij de andere Disney prinsessen aan te sluiten voor een show of een dans. Zo is ze bijvoorbeeld te bewonderen op Castle Stage, in de Starlit Princess Waltz (2017-2019), of tijdens de Christmas Tree Lighting ceremonie op Main Street U.S.A. Disney Princesses komen een handje helpen bij de kerstman, om het kasteel te laten schitteren!Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Wo 12 Feb 2020, 14:41
Bericht 3 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 4959
   Reageer met citaat
Bericht Re: Assepoester
70 jarig jubileum van Assepoester: aflevering 4: prinsessen en vrienden

70 jaar geleden ging Assepoester, het meesterwerk van Walt Disney, voor het eerst in première op het grote scherm, en sindsdien is de prinses met de glazen slofjes geen spatje ouder geworden.

Deze verjaardag is de perfecte gelegenheid om haar wereld te herontdekken en "een wens die je hart maakt" te vervullen in Disneyland Parijs....

Afbeelding

Cinderella is niet het enige personage uit Walt Disney's klassieke animatiefilm dat gasten kunnen ontmoeten in Disneyland Parijs. Tussen 2012 en 2017 hield petemoei een primeur op de eerste float, genaamd "Inventons la Magie," van Disney Magic on Parade! Tegenwoordig kunnen de gasten haar toejuichen in de show Mickey and the Magician, waarin ze dankzij haar beroemde lied "Bibbidi-Bobbidi-Boo!" de basis van de magie wil leren.

Afbeelding

Suzy en Perla nemen ook deel aan de festiviteiten. Ze zijn soms te zien naast de Auberge de Cendrillon voor hartverwarmende ontmoetingen, maar ook in het restaurant waar ze de gasten vaak verwelkomen. Jaq en Gus doen soms ook mee.

Afbeelding

Halloween is ontegensprekelijk de beste tijd van het jaar om Lady Tremaine en haar twee schandelijke dochters, Drizella en Anastasia, te ontmoeten. Gedurende het hele seizoen zijn ze te zien in Fantasyland (misschien op zoek naar een verloofde?) of op Castle Stage for Attention... Méchants! Als je ze ooit tegenkomt, ben je dan dapper genoeg om ze te durven benaderen?Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Zo 16 Feb 2020, 22:57
Bericht 4 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 4959
   Reageer met citaat
Bericht Re: Assepoester
70 jarig jubileum van Assepoester: aflevering 5: Dromen komen uit


Afbeelding

Wat als het jouw beurt was om het leven van een prinses te leiden?

Niets is makkelijker in Disneyland Parijs!

Lunchen, of een "koninklijk ontbijt" in Auberge de Cendrillon is altijd een onvergetelijke ervaring. In dit tafelrestaurant kunt u in een sprookjesachtige omgeving genieten van de meest exquise lekkernijen met de Disney prinsessen.

Afbeelding


Voor een totale make-over gaat u naar het Disneyland Hotel. "Princess for a day" is een exclusieve service die uw kind in staat stelt om te veranderen in een echte prinses! Haar en make-up worden gedaan door professionele kunstenaars en de soevereine leerling kan zich zelfs kleden als haar favoriete Disney Princess en dit moment veranderen in een langdurige herinnering met een fotoshoot.

Afbeelding

Voor een extra tintje magie kunt u terecht bij de make-up stands van Fantasyland of Studio 1 en een keuze maken uit de vele modellen die worden aangeboden, geïnspireerd door Animation Classics.

Afbeelding

Waarom sluit u de dag niet af in de betoverende omgeving van de "Cinderella" suite, de grote Vice-Presidentiële suite van het Disneyland Hotel? Naast het ongeëvenaarde uitzicht op Disneyland Park, bevat het talrijke verfijnde details en verwijzingen naar de animatiefilm van Walt Disney, van de glazen pantoffel in de lobby tot het plantaardige thema van het meubilair, als verwijzing naar de transformatieve scène van de film.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Niets is beter om een wens te vervullen die je hartje begeert, zonder bang te hoeven zijn om buiten te zijn als de klok middernacht slaat!Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Ma 17 Feb 2020, 19:15
Bericht 5 Top
Profiel   
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 5 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2020 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB