Klik hier voor meer aanbiedingen.


 
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   - Nog niet geregistreerd?
Reageren op dit onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Natuur, milieu en biodiversiteit in Disneyland Paris 
Auteur Bericht
Gebruikers-avatar
Beheerder
Offline

Berichten: 8825
Woonplaats: Lede
   Reageer met citaat
Bericht Re: Algemeen nieuws Disneyland Paris
paterdave2 schreef:
Prins Adam schreef:
Steven78 schreef:
Parkeerplaats Disneyland binnenkort bedekt met zonnepanelen? (Gerucht!)

Afbeelding

Geruchten wijzen erop dat de parkeerplaats in Disneyland Parijs de grootste zonne-energiecentrale van Frankrijk kan worden!

Er zijn suggesties dat Euro Disney SCA, de operationele groep van Disneyland Parijs, op het punt staat een overeenkomst met de Franse energiepartner EDF te ondertekenen.

Zo zou de vlakke, gelijkvloerse parkeerplaats die de twee Disney Parken bedient - met meer dan 11.000 parkeerplaatsen - van begin tot einde worden bedekt met zogenaamde "Ombrières", een gepatenteerd type zonnestroomluifel bedekt met fotovoltaïsche cellen.

Door het opwekken van elektriciteit die vervolgens ter plaatse kan worden gebruikt of weer in het net kan worden verkocht, verzamelen de futuristische luifels ook regenwater om het gebruik van water via leidingen te verminderen en mensen - en hun auto's - te beschermen tegen de weerselementen, of het nu een regenbui of de brandende hitte is.

De details tot nu toe zijn onduidelijk hoe een dergelijk project zou worden beheerd tussen Euro Disney en EDF: wie zou betalen voor de set-up, wie zou de gegenereerde stroom krijgen?

Bron http://www.dlptoday.com/2010/01/08/park ... ct-rumour/


Jaren geleden werd dit ook al eens gezegd. Benieuwd of het er nu wel gaat komen...


Dit is het bericht van die jaren terug. Als je de link volgt kom je bij een bericht uit van 2010


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding


Wo 28 Mrt 2018, 08:10
Bericht 16 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4206
   Reageer met citaat
Bericht Re: Algemeen nieuws Disneyland Paris
Disneyland Parijs herbergt 2 boomgaarden meer dan 50 fruitbomen (appel en peer) om het erfschap van lokale variëteiten te behouden.

Afbeelding

Bron: Euro Disney GroupeKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Ma 16 Apr 2018, 15:19
Bericht 17 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4206
   Reageer met citaat
Bericht Re: Algemeen nieuws Disneyland Paris
Disney zet zich in voor het milieu door plastic afval te verminderen

Afbeelding

The Walt Disney Company zet zich al meer dan 60 jaar in voor het milieu. Het was Walt zelf die zei: "Natuurbehoud is niet het werk van slechts een paar mensen. Dit is een zorg die ons allemaal aangaat. We hebben deze boodschap ter harte genomen en respecteren deze toewijding overal ter wereld, zowel voor kleine als grote projecten.


Sinds 1995 heeft het Disney Conservation Fund meer dan $ 70 miljoen uitgegeven voor het beschermen van de fauna en flora overal ter wereld. We hebben onze netto uitstoot van broeikasgassen sinds 2012 naar 41% teruggebracht en hebben in 2017 bijna 50% van het afval van stortplaatsen en verbrandingsovens verminderd, waardoor we ons doel op lange termijn konden bereiken. Het bereiken van nul uitstoot van broeikasgassen en afval, met behoud van waterbronnen.


Vandaag communiceren we een belangrijke stap in ons streven naar bescherming van het milieu. Tegen midden 2019 elimineert The Walt Disney Company wegwerp plastic bekers en rietjes in al onze bestemmingen ter wereld, waarbij ook Disneyland Parijs, voor een vermindering van meer dan 175 miljoen rietjes en 13 miljoen agigators zal zorgen per jaar.


Bovendien zullen we in de komende paar jaar apparatuur en herbruikbare producten in onze hotels en cruiseschepen installeren en verplaatsen om de hoeveelheid plastic in de kamers met 80% te verminderen. We verminderen ook het aantal wegwerpbare plastic zakken dat wordt gebruikt in onze parken en onze cruiseschepen, door bezoekers herbruikbare tassen aan te bieden tegen een nominale prijs. Ten slotte zullen we polystyreen bekers verwijderen. Deze verschillende maatregelen maken deel uit van ons langetermijnbeleid om plastic voor eenmalig gebruik in al onze activiteiten over de hele wereld te verminderen.


"Het verwijderen van rietjed en andere plastic is een belangrijke stap in ons langetermijnengagement voor milieubeheer," zei Bob Chapek, President, Parks, Experiences and Consumer Products. "Met deze nieuwe wereldwijde inspanningen zullen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en moet het ons in staat stellen onze langetermijndoelen te bereiken."

 

Bezoek http://www.thewaltdisneycompany.com/environmentvoor meer informatie over de inzet van Disney voor milieubescherming.Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Do 26 Jul 2018, 18:00
Bericht 18 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 12413
Woonplaats: Heusden-Zolder veel te ver van DLP
   Reageer met citaat
Bericht Re: Leuke weetjes! / Wist je dat?
Wist je dat er meer dan 15 soorten groenten, fruit en kruiden te vinden zijn in "Remy's garden”. De tuin van 203,9222 vierkante meter is te vinden naast Disney’s Hotel Cheyenne.

Afbeelding

bron : DLP


Do 07 Mrt 2019, 18:08
Bericht 19 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 12413
Woonplaats: Heusden-Zolder veel te ver van DLP
   Reageer met citaat
Bericht Natuur, milieu en biodiversiteit in Disneyland Paris
Disneyland Paris stopt met zijn plastic zakken

Afbeelding

Sinds 2018 houd de Walt Disney Company zich bezig met het verminderen van het plastic gebruik. Dit vooral om het plastic voor eenmalig gebruik te verminderen.

Disneyland paris wil dit jaar beginnen met de afschaffing van plastic zakken in onze winkels. Dit zou nog van kracht gaan tijdens dit voorjaar. Onze bezoekers hebben dan de keuze om hun eigen tassen te gebruiken. Of te kiezen voor de herbruikbare tassen die Disneyland Paris aanbied. Deze worden gemaakt van gerecyclede kunststofvezels.

bron : DLP


Di 12 Mrt 2019, 13:17
Bericht 20 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Member
Offline

Berichten: 983
   Reageer met citaat
Bericht Re: Algemeen nieuws Disneyland Paris
Hopelijk gaan ze dezelfde tassen aanbieden als die in de disneystore’s usa. Dat zijn erg fijne tassen zekers ook om hergebruiken.
Aanboord van de cruise line gaan de plastic tassen ook in de ban. Of zo zelf meenemen of herbruikbaar exemplaar kopen.Afbeelding


Di 12 Mrt 2019, 23:26
Bericht 21 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 12413
Woonplaats: Heusden-Zolder veel te ver van DLP
   Reageer met citaat
Bericht Re: Komende events en seizoenen van DLP
Ben jij klaar voor Disneynature?

Afbeelding

Disneyland Paris en Disneynature organiseren weer een maand vol festiviteiten rond de schoonheid van de natuur. Disneynature is weer te gast in Disneyland Paris van 30 Maart tot 30 April dit jaar

Net als vorig jaar krijgen we een unieke projectieshow voorgeschoteld op het kasteel van Doornroosje. En dit jaar staan alle dieren uit de Disneynature films centraal.Dit ter ere van de 5de verjaardag van de samenwerking tussen Disneynature en Disneyland Paris.

Dit jaar worden de kinderen ook uitgenodigd om mee te werken aan een prachtig werk voor Disneynature. Kinderen van 6 tot 17 jaar worden uitgenodigd om natuurfotos te nemen.


Di 19 Mrt 2019, 11:17
Bericht 22 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4206
   Reageer met citaat
Bericht Re: Komende events en seizoenen van DLP
In April viert Disneynature de natuur

Afbeelding

Disneynature biedt een maand vol festiviteiten, waarbij we de ambitie hebben om vol verwondering te kijken naar de schoonheid van de natuur en ons bewust maken van het behoud van de omgeving. Door deze unieke entertainmentervaringen in Disneyland Parijs, met het uitbrengen van 5 Disneynature films in Disney Cinema en de Disneynature Photo Challenge, wil Disneynature de schoonheid van de natuur benadrukken en zijn publiek aanmoedigen om het te beschermen.


Unieke projectie rond de natuur in Disneyland®Paris

Afbeelding

Van 30 maart tot 30 april 2019 werkt Disneyland Parijs opnieuw samen met Disneynature voor een uitzonderlijke pre-show van de show "Disney Illuminations" in Disneyland Park. Elke avond worden de mooiste beelden van Disneynature films getoond op het iconische en iconische kasteel van Sleeping Beauty. Alle dieren van de films Disneynature, Grizzly, Born in China, The Purple Wings of Blue worden in de schijnwerpers gezet op dit prachtige landschap dat ons zo doet wegdromen.

Fotografeer alle kleuren van de lente en probeer je geluk bij de Disneynature Photo Challenge!

Afbeelding

Voor de 5de editie zal Disneynature de Disneynature Photo Challenge voorstellen. Van 13 april tot 5 mei 2019 worden kinderen van 6 tot 17 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan deze fotowedstrijd rond de natuur. Dit jaar zullen ze foto's moeten maken rond het thema "Fotografie alle kleuren van de lente - flora & fauna". Het is Sarah Delben, filmmaker en natuurfotograaf die de meter is van deze editie van 2019 die waardevolle professionele fotografie-adviezen zal geven aan kinderen om hun foto's te doen slagen!

Afbeelding

Aan het einde van deze competitie worden tien laureaten geselecteerd door een jury. De beste foto's worden gekozen rekening houdend met de interesse van het onderwerp, de artistieke kwaliteit en de moeilijkheid van het fotograferen. Ze worden gepubliceerd in Mickey's Diary, Terre Sauvage, op de Zoom by Disneynature-website en uitgezonden op Disney Channel en Disney XD TV-zenders. De grote winnaars kunnen een verblijf in Village Nature Paris, Disneynature DVD's en vele andere verrassingen winnen!

Een uitzonderlijke week gewijd aan Disneynature-films bij Disney Cinema


Afbeelding

Van 15 april tot 19 april 2019, voor the Earth-month, biedt Disney Cinema een thematisch programma met elke avond, om 20:45 uur, een Disneynature film die wordt uitgezonden op het Disney-filmkanaal dat exclusief beschikbaar is voor Canal-abonnees. Een prachtige gelegenheid om de avonturen van veel dieren met verschillende universums te ontdekken of herontdekken. Uitgezonden van maandag tot vrijdag, kunt u zich vergapen aan:

Maandag 15 april: Monkey kingdom
Dinsdag 16 april: Born in China
Woensdag 17 april: Blue - Voor de eerste keer op televisie op Disney Cinema
Donderdag 18 april: The Purple Wings
Vrijdag 19 april: Pollen.


Afbeelding

Maandag 22 april vanaf 14u vind je op Disney Cinema al deze 5 films tijdens een uitzonderlijke dag onder het teken van de Internationale Dag van de Aarde.

Alle vragen die je over dieren stelt, zijn te vinden op Youtube Disneynature


Afbeelding

Vorig jaar lanceerde Disneynature een reeks video's op zijn YouTube-kanaal om alle vragen over natuur en dieren te beantwoorden. Waarom slapen vissen? Hoe communiceren apen? Waarom overwinteren beren?

Ter gelegenheid van de maand van de aarde, biedt Disneynature u nieuwe inhoud en onthult het alle geheimen van de meest mysterieuze en fascinerende dieren! Speelse en educatieve video's voor de jongste en de grootste!

Over Disneynature

Afbeelding

Disneynature, opgericht in 2008, is een referentie-filmlabel over het onderwerp natuur in de wereld. In lijn met de documentaires "True Life Adventures", gemaakt in de jaren 50 door Walt Disney, toont dit label het grote publiek en op het grote scherm de mooiste verhalen over de natuur. Vandaag heeft het zes films gemaakt door de beste filmmakers van het genre en meer dan 30 miljoen kijkers.

Disneynature is ook een mediamerk, met unieke entertainmentervaringen en een reeks zinvolle en milieuvriendelijke producten.Klik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Do 21 Mrt 2019, 16:25
Bericht 23 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Beheerder
Offline

Berichten: 8825
Woonplaats: Lede
   Reageer met citaat
Bericht Re: Komende events en seizoenen van DLP
Vandaag was de eerste voorstelling!


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


D-Tekenaar schreef:
Ben jij klaar voor Disneynature?

Afbeelding

Disneyland Paris en Disneynature organiseren weer een maand vol festiviteiten rond de schoonheid van de natuur. Disneynature is weer te gast in Disneyland Paris van 30 Maart tot 30 April dit jaar

Net als vorig jaar krijgen we een unieke projectieshow voorgeschoteld op het kasteel van Doornroosje. En dit jaar staan alle dieren uit de Disneynature films centraal.Dit ter ere van de 5de verjaardag van de samenwerking tussen Disneynature en Disneyland Paris.

Dit jaar worden de kinderen ook uitgenodigd om mee te werken aan een prachtig werk voor Disneynature. Kinderen van 6 tot 17 jaar worden uitgenodigd om natuurfotos te nemen.Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding


Za 30 Mrt 2019, 21:32
Bericht 24 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4206
   Reageer met citaat
Bericht Re: Algemeen nieuws Disneyland Paris
Ontdek ecologisch nieuw tasontwerp, rietjes en andere nieuwe toiletartikelen.

Afbeelding

Vanaf 18 april papieren rietjes op verzoek (geen plastic meer). Vanaf 23 april herbruikbare tassen €1 klein €2 middel €2 groot (geen wegwerp meer). En in juni verdwijnen alle kleine flesjes in de hotels en worden vervangen door hervulbare zeep, behalve eentje.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Bron: DLP TownsquareKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Vr 12 Apr 2019, 11:29
Bericht 25 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 12413
Woonplaats: Heusden-Zolder veel te ver van DLP
   Reageer met citaat
Bericht Re: Leuke weetjes! / Wist je dat?
Backstage Pass - Avec les jardiniere de Disneyland Paris - Landcaping TeamsMa 15 Apr 2019, 10:17
Bericht 26 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 212
Woonplaats: Kontich
   Reageer met citaat
Bericht Re: Leuke weetjes! / Wist je dat?
Het einde van plastic zakken voor eenmalig gebruik in zicht!

Afbeelding

Om het verbruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen, zullen plastic zakken vanaf 23 april niet meer worden verdeeld in de winkels van Disneyland Parijs.


Deze nieuwe herbruikbare tassen zullen dan tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar zijn in alle winkels. De tassen zijn samengesteld uit 80% gerecycleerd plastic.

Uiteraard kunnen bezoekers ook hun eigen tassen meenemen."We're not trying to entertain the critics ... I'll take my chances with the public." - Walt


Wo 17 Apr 2019, 12:21
Bericht 27 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Beheerder
Offline

Berichten: 8825
Woonplaats: Lede
   Reageer met citaat
Bericht Re: Leuke weetjes! / Wist je dat?
Benieuwd wat ze doen als je jouw aankopen in het hotel laat leveren.Op zoek naar de beste aanbieding voor Disneyland Paris? klik hier
That it was all started by a mouse. (Walt Disney)

Afbeelding
Afbeelding


Wo 17 Apr 2019, 16:21
Bericht 28 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 4206
   Reageer met citaat
Bericht Natuur, milieu en biodiversiteit in Disneyland Paris
Biodiversiteit in Disneyland Paris nabij Davy Crockett's Ranch


Afbeelding

Disneyland Paris, de grootste tuin van Europa?

Disneyland Paris is meer dan een attractiepark. Door de enorme hoeveelheid aandacht die besteed wordt aan tuinarchitectuur is het één groot groen theater geworden, dat zich uitstrekt over 2230 hectare. Er zijn meer dan 35,000 bomen, 45,0000 struiken en jaarlijks worden meer dan 1 miljoen bloemen geplant. De groendienst die dagelijks voor het onderhoud zorgt, bestaat uit 130 tuinmannen en 9 verschillende kwekers en arboristen. Het irrigatiesysteem omvat 6000 km aan leidingen (uniek in Europa) en ook 1,500,000 m² biodiversiteit.
Disneyland Paris heeft sinds haar 20e verjaardag haar eigen tulp. Deze is officieel gedoopt in de Keukenhof op 12 april 2012. Deze oranje tulp bloeit ook deze lente weer in het Disneyland Park.

Ontdek hieronder wat Davy Crockett's Ranch te bieden heeft aan biodiversiteit in deze educatieve rondleiding.

bijenkorven

Afbeelding

Disneyland Paris bewaart de biodiversiteit door zorg te dragen voor de bijen die instaan voor de bestuiving van de bloemen.

Afbeelding

De bijen in de bijenkassen zijn uitzonderlijke bestuivers en dragen bij tot de natuur die ons omringt op een duurzame manier.

Afbeelding

Disneyland Paris is dan ook verheugd om bij te dragen aan zowel het biologische als culturele erfgoed van ons en de toekomstige generatie.

Afbeelding

De bijenkorf met duizende bezige bijen zijn harde werkers! Door te bestuiven dragen ze bij tot het behoud van de bloemen en al het natuurlijk leven.

Wist je dat? De bijen meer dan 225 000 bloemen bestuiven.Insectenhotel

Afbeelding

Wilt u een kamer meneer? Onze insecten vrienden zijn dan misschien zeer discreet, maar zo essentieel voor het functioneren van ons ecosysteem. Ze helpen onze tuiniers met het bestrijden van plagen die een gevaar zijn voor de vegetatie. Ze zijn een echte 'hulp' en kunnen dankzij hun schuilplaats de winter overleven en zich voortplanten.

Afbeelding

De Boomgaard

Afbeelding

Kom, pluk maar een stuk fruit! Hier in de boomgaard vind je verscheidene appelsoorten zoals 'Bondy de Brie' en de 'Faro' uit de streek Seine-et-Marne, die zorgen voor de perfecte biotoop voor vogels en insecten. Dol op de bloesems en het fruit en de holtes in de schors, is het onze missie om dit te bewaren, zodat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van heerlijk gezond fruit.

Afbeelding

Afbeelding

Knotbomen

Afbeelding

Wat hebben die bomen een vreemde knot? De wilgen en populieren zijn op een voorouderlijke manier gesnoeid, zodat ze bestand blijven tegen de tand des tijd. De holtes in de boom bevorderen de ecologie. In de holtes kunnen dieren hun schuilplaats maken of gebruiken als voedselbron. We proberen te voorkomen dat dit zou verdwijnen, mogen we dan ook vragen om afstand te nemen van de bomen?

Afbeelding

De weide

Afbeelding

Niet meer nodig om het gras te maaien! Open je ogen en je zult de schapen leren waarderen die stilletjes grazen in het gras. Deze dieren uit Frankrijk die een bedreigde diersoort zijn, dragen bij tot de groene visie van Disneyland Paris.

De zwaluw toren

Afbeelding

En voila! Een elegante dame! De zwaluw is welkom in Disneyland Paris en kan dankzij de 32 zwaluw toren zich veilig nestelen. Kwetsbaar voor het stadsleven biedt de Davy Crockett's Ranch voor een bos vol vochtige gebieden, die nodig zijn voor hun installatie.

AfbeeldingKlik hier voor de Café Mickey kalender.

Wil je graag een verblijf boeken in Disneyland Paris? klik hier voor de aanbiedingen!


Wo 17 Apr 2019, 20:59
Bericht 29 Top
Profiel   
Gebruikers-avatar
Moderator
Offline

Berichten: 422
   Reageer met citaat
Bericht Re: test topic
Horitour in Disneyland Paris

April is ‘Earth Month’ en daarmee de ideale maand om bezig te zijn met de natuur. Wanneer je naar een attractiepark zoals het Disneyland Park in Disneyland Paris gaat, sta je er misschien niet direct bij stil, maar natuur is een belangrijk onderdeel van de beleving. De meeste mensen zullen het vooral hebben over de attracties, het entertainment of de restaurants en boetieks. Echter wordt de sfeer en het onderdompelen in een andere wereld niet alleen bepaald door wat er effectief te doen is, maar gaat het ook om alles eromheen, waaronder de natuur. Daarom maken we in dit artikel een virtuele wandeling door het park, maar dan juist eens met het oog meer gericht op de natuurlijke aankleding en beplanting. Je zult merken dat je waarschijnlijk nog nooit op zo’n manier naar alles hebt gekeken.

Op weg naar de entreepoortjes kom je eerst terecht in Fantasia Gardens voor het Disneyland Hotel. Hier begint de onderdompeling in de Disney-magie. Het bekendste beeld wat iedereen natuurlijk kent is het roze Disneyland Hotel met daarvoor de fonteinen. Daartussen is dan het bloemenperk met het hoofd van Mickey gemaakt van bloemen en hagen. Wanneer Mickey's hoofd helemaal gevuld is met bloemen, zijn er ongeveer 2.500 plantjes in verwerkt.

Afbeelding

Vlak achter Mickey zijn twee herkenbare topiaries (in specifieke vorm gesnoeide planten of bomen). Dit is namelijk aan de linkerzijde van de ingang Hyachint Hippo en aan de rechter zijde Elephanchine, beide figuren uit de Urendans-scène van Disney’s Fantasia.

Afbeelding

Verder is Fantasia Gardens gevuld met een grote variatie aan bomen en planten afgestemd op de kleuren van het Disneyland Hotel, zodat alles een mooi en kleurrijk geheel vormt.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bomen bieden van nature een goede opvulling van het landschap en daardoor geeft het ook wel een obstructie van het zicht in sommige gevallen. Om het geheel wat transparanter te houden worden op diverse belangrijke plekken de bomen wat ‘transparanter’ gemaakt. Dit houdt in dat ze zo worden gesnoeid dat ze er nog mooi en redelijk vol uitzien, maar ook een vorm van transparantie bieden. Op deze manier zijn de bomen voor het Disneyland Hotel ook wat uitgedund, zodat ook door de bomen het hotel enigszins zichtbaar blijft. Zo blijf je als het ware de bomen zelfs door het bos nog zien.

Afbeelding

Daarnaast wordt er ook nog een hommage gebracht aan A.M. Victor Hugo Dos Santos. Vanwege zijn betrokkenheid om het toenmalige Eurodisney, een plek te laten zijn waar ook mensen met een handicap terecht kunnen om te werken.

Afbeelding

Afbeelding

Wanneer je door Fantasia Gardens loopt, kom je via de entreepoortjes voor het station van Main Street U.S.A. uit. Ook hier worden de bloembedden voor het station gevuld met kleurrijke bloemen, om een vrolijke sfeer op te wekken. Meestal zijn de bloemen niet in het wilde weg gepland, maar wordt er met de diverse kleuren een motief gemaakt.

Afbeelding

Wanneer je onder Main Street Station uitloopt kom je uit in de bekendste Disney-straat van allemaal, Main Street U.S.A.. Bij de bouw is hier gebruik gemaakt van geforceerd perspectief. Hiermee wordt bedoeld dat de gebouwen hoger lijken dan ze daadwerkelijk zijn. De beneden verdieping is namelijk op de gebruikelijke hoogte gemaakt, maar iedere volgende verdieping is steeds een stapje kleiner gemaakt. Op deze manier lijkt het alsof je voor een hoog gebouw staat, maar in werkelijkheid is de hoogte niet zo hoog als een echt gebouw met een zelfde aantal verdiepingen. Het is voor de tuinmannen van Disneyland Paris de taak om deze illusie niet te verbreken met het plaatsen van een boom van ‘normale’ hoogte, naast een gebouw met geforceerd perspectief. Daarom zijn de bomen in Main Street U.S.A. allemaal wat kleiner en compacter gehouden, zo verstoort het de illusie niet. Daarnaast is ook hier weer een transparantie toegepast, zodat de façades van de gebouwen mooi zichtbaar blijven als je door de straat loopt of een foto neemt.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Town Square heeft nog een aantal bloemperkjes, ook hierin wordt gras met bloemen gecombineerd. Om het geheel niet een simpel bloemenperkje te laten zijn, is hier ook gebruik gemaakt van een heel herkenbaar figuur.

Afbeelding

Afbeelding

Tussen Town Square en Central Plaza is verder weinig ruimte voor bloemen en planten. Naast de bomen hangen er nog aan de lantaarnpalen bloembakjes met planten, welke afwisselen per seizoen en aangepast worden aan het thema.

Afbeelding

Afbeelding

Aangekomen op Central Plaza staan we op het belangrijkste punt van het park. Het is de plek waar iedereen zich verspreidt naar de andere landen, het is de plek waar veel mensen een foto maken met het kasteel en het is de laatste seizoenen, ook de plek waar shows worden opgevoerd. Een plek waar veel gebeurt en veel mensen langslopen. Dus ook belangrijk voor de tuinmannen van het park. Ieder seizoen wisselt de beplanting in de perken op Central Plaza. Met Kerstmis, Halloween, het Princesses & Pirates Festival, het komende Lion King & Jungle Festival, maar ook de maanden wanneer er geen specifieke festiviteiten zijn. Gemiddeld verandert Central Plaza dus een keer of vijf tot zes keer per jaar van beplanting. Ieder seizoen heeft zijn eigen planten, kleuren en motieven. Hieronder zie je nog de stervormen van de 25ste Verjaardag van Disneyland Paris.

Afbeelding

Vanaf Central Plaza is ook het schilderachtige uitzicht op het kasteel te zien. Vooral de vierkante bomen zijn heel kenmerkend. Deze herken je natuurlijk direct uit de film Doornroosje, waarin exact dezelfde bomen te zien zijn naast het kasteel. En aangezien ‘ons’ kasteel toebehoort aan Doornroosje, mogen typische bomen niet ontbreken.

Afbeelding

Afbeelding

Wanneer we door het kasteel lopen, komen we in Fantasyland uit. Dit land is het meest bloemrijke land van alle landen. Alle bloemen zijn afgestemd op het kleurenpalet van de naastgelegen attractie, op deze manier loopt alles mooi in elkaar over. Ook staan er diverse bomen die in het juiste seizoen vol hangen met bloesems. Dit alles zorgt voor een vrolijke en sprookjesachtige omgeving, iets wat dus perfect past in Fantasyland.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Daarnaast kent Fantasyland nog een aantal bijzondere snoeiwerken. Zo zijn er rond Mad Hatter’s Tea Cups diverse topiaries te vinden. Hierbij is een onderscheid te maken tussen ‘echte’ en ‘neppe’ topiaries. Het verschil zie je niet bij een volgroeide topiary, want het verschil zit hem namelijk aan de binnenkant. De ‘neppe’ topiaries (zoals de zwanen) hebben namelijk een frame, waarmee de struik in model gebracht wordt. Het is de bedoeling dat, wanneer de struik volgroeid is, het gehele frame aan de binnenzijde zit. Echter wanneer dit nog niet het geval is, dan kun je hem makkelijk onderscheiden van een ‘echte’ topiary. De ‘echte’ topiary (zoals de rups) heeft dus geen frame en wordt enkel door te knippen in het juiste model gebracht.

Afbeelding

Afbeelding

Naast dit artistieke snoeiwerk, is er nog een ander groot project waar flink wat tijd in gaat zitten om te snoeien. Dit is namelijk Alice’s Curious Labyrinth. Het labyrinth bestaat namelijk uit zo’n tweeënhalve kilometer heg. Je kunt je dan wel indenken dat dit een flinke klus is, gelukkig is het een traaggroeiende soort, waardoor het normaal gesproken maar twee keer per jaar nodig is om hem te snoeien. Wist je trouwens dat de bomen die naast het grote hoofd van de Chesire Cat staan, de rest van zijn lichaam vormen? Dit is goed te zien vanuit de lucht.

Afbeelding

Afbeelding

Verder worden heggen ook gebruikt ter decoratie, opgevuld met wat vrolijk gekleurde bloemen.

Afbeelding

In Fantasyland wordt er ook gebruik gemaakt van bonsai-technieken. In de miniatuurwereld van Le Pays des Contes de Fées passen natuurlijk geen grote bloemen en planten. Niet alleen de huisjes en figuren zijn miniatuur, maar ook de beplanting is van vergelijkbaar formaat. Hierbij moet dus ook gebruik gemaakt worden van andere technieken en gereedschap.

Afbeelding

Afbeelding
Bron: Disneyland Paris

Van het meest kleurrijke landschap, wandelen we verder naar een landschap waarbij de natuur een wat minder prominentere rol speelt: Discoveryland! Kenmerkend aan de beplanting van Discoveryland is vooral de gekaderde ruimte en strakke lijnen. Dit is duidelijk te zien rond Orbitron, waar de struiken tussen de rotsen gepropt lijken en net zijn gesnoeid. Maar ook de struiken en bomen rond Star Wars: Hyperspace Mountain vertonen dezelfde kenmerken.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Het kleurgebruik in Discoveryland is beperkt tot groen, rood en oranjetinten. Dit sluit qua kleur goed aan met de omgevingen, zoals de rotsen en metalenconstructies van de gebouwen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bloemen zie je maar weinig in Discoveryland. Als je goed genoeg zoekt kom je er wel tegen, maar in vergelijking met de overvloed aan bloemen in Fantasyland zie je hier juist het tegenovergestelde.

Afbeelding

Afbeelding

Misschien zijn de bloemen dan wel niet sterk vertegenwoordigd in dit deel van het park. Je kunt hier wel een aantal bijzondere bomen terugvinden. Zo staan er een aantal Ginkgo Biloba bomen, deze oersterke bomen overleefden zelfs de nucleaire rampen in Hiroshima en Nagasaki.

Afbeelding

In de buurt van de oude ingang van Pizza Planet staan ook een groepje bijzondere boompjes. Dit zijn namelijk de in 1994 in Australië ontdekte ‘Wollemi Pine’. In het wild zijn er maar een honderdtal bomen en ze kwamen al voor in het Juratijdperk. Het is hiermee één van de oudste bomen ter wereld, waarbij een bijzonder klein aantal nog in het wild te vinden is.

Afbeelding

De misschien wel meest gekende en gefotografeerde boom van heel Discoveryland is de ‘cloud tree’. Deze boom is een typische vorm van het Japanse Niwaki (vormen en knippen van bomen in bepaalde vormen). Zorgvuldig worden de ‘kussentjes’ van de boom met speciaal gereedschap geknipt, zodat hij er weer mooi en strak uitziet. Om de hele boom te knippen zijn er een paar ochtenden nodig. Een kleine variant van deze boom vind je ook terug bij het jaarkaartbureau.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Na de wandeling door Discoveryland gaan we terug in de tijd, terug naar Thunder Mesa in de 19e eeuw. Frontierland heeft, zoals ieder land, weer een hele eigen stijl van aanplanting. Thunder Mesa is een goudzoekersstadje waar het de sfeer moet oproepen zoals in de cowboyfilms van vroeger. Om de indruk te wekken dat de planten hier wat minder goed groeien en niet voldoende voeding krijgen, worden hier de planten vrij kort gehouden. Daarnaast staan de planten allemaal wat uit elkaar en is de rest opgevuld met grind en stenen. Hierdoor wordt dit effect goed nagebootst.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Daarnaast groeien er in het stadje ook een aantal prachtige bomen, die wat extra sfeer geven. Zeker nu met de bloesems zorgt het ook een beetje voor een wat levendigere sfeer, waardoor je direct het gevoel krijgt dat het nog een bruisend stadje is.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Hoe dichter je richting Phantom Manor gaat hoe duisterder en triester de sfeer wordt. Hier zijn de planten wat donkerder van kleur of roepen ze meer het gevoel van dood en verdriet op. Ook de grind is hier grijs van kleur en niet rood, zoals in de rest van Thunder Mesa. Je voelt direct dat hier wat vreemds aan de hand moet zijn.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Teruggaande naar het levendige deel van Thunder Mesa , valt ook op dat de planten hier in Frontierland allemaal wat stekeliger zijn dan in de rest van het park. Zo zijn er diverse planten en struiken met puntige bladeren, maar ook struiken met naalden. Sommige bomen hebben zelfs stammen vol met stekels. Dit geeft ook een echte wildwestensfeer.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Big Thunder Mountain is van nature ook een ruig eiland met bomen en struiken. Er wordt niet alleen gelet op waar de bomen en planten staan, maar ook op het formaat. Dit is namelijk, net als bij de bomen in Main Street U.S.A., erg belangrijk voor de perceptie van de grootte van de berg. Wanneer de bomen te groot worden, zal de berg zelf een stuk minder hoog lijken. Het is dus nog een hele kunst om dit mooi in verhouding te houden.

Afbeelding

Op weg naar het laatste land van het park, Adventureland, merk je dat de begroeiing al begint te veranderen. Adventureland is natuurlijk het dichtst begroeide deel van het park.

Afbeelding

Afbeelding

Adventureland is ook het land waar de bloemen en planten de meeste vrijheid krijgen. Daar waar de planten in Frontierland en Discoveryland juist kort gehouden worden, gebeurt dat hier een stuk minder. Het is niet zo dat de planten hier maar wild blijven groeien, want uiteindelijk staat ook hier een team tuinmannen klaar om het allemaal bij te houden.

Afbeelding

Bamboe is een belangrijk onderdeel van de vegetatie. Het is een makkelijk opvulmiddel en geeft het gevoel dat je in een ver tropisch land bent. Er wordt gebruik gemaakt van drie soorten, eentje die laag blijft, een andere van middelhoogte en de derde is hoge bamboe. Die laatste is bijvoorbeeld ideaal om het backstage-gedeelte te verbergen, zodat de gasten alleen zien wat ze horen te zien.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Het is daarnaast ook een ideale beschutting waar je goed mee kunt spelen om dingen te verbergen of juist niet. Zo is transparantie ook een belangrijke factor om niet alles dichtbegroeid te laten, maar soms ook de gasten te lokken door wat openingen te creëren. Het belangrijkste is dan weer wel om het zo te doen, dat het niet te opvallend is en er natuurlijk uit blijft zien. Daarbij kan ook nog gespeeld worden met de kijkrichting, vanaf het ene punt is het dichtbegroeid en van de andere zijde kun je er dus wat doorheen kijken.

Afbeelding

Afbeelding

Naast de transparantie wordt er ook gevarieerd met de hoogtes van planten, zo lokken attracties je bijvoorbeeld hun kant op, door net een stukje zichtbaar te zijn. Met de hoogtes wordt er ook verschil gemaakt dat bijvoorbeeld juist alleen de volwassenen iets zien, maar de kinderen nog niet, waardoor er voor hen juist nog wat meer spanning is van wat er gaat komen.

Afbeelding

Om nog wat extra tropische sferen te creëren worden er in de warmere maanden nog wat extra bomen en planten toegevoegd. Door het koude klimaat van de Franse winter kunnen niet alle planten en bomen overleven, waardoor deze overwinteren in de kassen van Disneyland Paris. Met een eenvoudige manier zijn deze namelijk makkelijk terug te plaatsen. Op verschillende plekken zitten namelijk putten verstopt, waar een boom of plant eenvoudig ingezet kan worden en in de koude periode met net zoveel gemak er weer uit gehaald kan worden. Zo kunnen de planten overleven en kunnen wij genieten van extra tropische sferen in de warme maanden.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De grootste boom van heel Adventureland kan wel goed tegen alle Franse temperaturen. Het is namelijk La Cabane des Robinson en is 27 meter hoog. Doordat het een artificiële boom is, zal hij ook niet groter worden en blijft hij het hele jaar vol blad. Wist je trouwens dat deze boom ruim 300.000 blaadjes heeft?

Afbeelding

Afbeelding

Bloemen kom je hier in Adventureland wel weer meer tegen dan in de voorgaande landen. Zo zijn er diverse bomen en struiken, welke in verschillende periodes prachtige en kleurrijke bloemen geven, waaronder diverse grote Rododendronstruiken.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Als laatste, naast de beplanting, speelt ook het vele water in Adventureland een belangrijke rol. Diverse watervallen zorgen voor de verkoelende klanken van spetterend water. Samen met de exotische begroeiing krijg je al gauw het gevoel ergens verdwaald te zijn in de jungle.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En soms, als je diep in de jungle verdwaald bent, kom je nog wel eens bekende bewoners tegen…

Afbeelding

Na zo’n prachtige wandeling vraag je je soms wel af wie en hoe dit allemaal onderhouden wordt. Het team tuinmannen en –vrouwen van Disneyland Paris bestaat uit bijna 130 personen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud van de natuurelementen van de parken, hotels, Disney Village en Golf Disneyland. In totaal staan er zo’n 35.000 bomen en 450.000 struiken in het gehele resort. En jaarlijks worden er ruim 1.000.000 nieuwe planten en bomen geplant. Heb je je ook wel eens afgevraagd wat dit voor dingen zijn, zoals hieronder op de foto? Nou dat is een deel van het immense irrigatiesysteem met een lengte van zo’n 6.000 kilometer. Op die manier worden alle planten en bomen netjes van water voorzien, zonder dat er met de bloemengieter rond gelopen moet worden.

Afbeelding

Met deze laatste cijfers en weetjes sluiten we onze rondleiding door het park af en hopen we dat we je een nieuwe blik op het bekende park hebben kunnen geven.


Vr 19 Apr 2019, 16:58
Bericht 30 Top
Profiel   
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 37 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  Interessante links

 © 2009-2019 Café Mickey V.Z.W - Privacybeleid - Cookiebeleid
Café Mickey is een fansite en heeft geen enkele verbintenis met The Walt Disney Company, Disneyland Paris of Euro Disney SCA.

Powered by phpBB