Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Afscheid van Studio Tram Tour: Behind the Magic

januari 02, 2021 1510
Een jaar terug op zondag 5 januari 2020 konden de bezoekers van Walt Disney Studios Park nog een laatste blik kunnen werpen op Studio Tram Tour: Behind the Magic.

De Studio Tram Tour "Behind the Magic" bevond zich op de Production Courtyard en nam de gasten mee op een rondleiding achter de schermen van de Walt Disney Studios. De trams vertrokken om de paar minuten voor een 18-minuten durende rondleiding die een close-up van de eigenlijke filmsets, beroemde rekwisieten, voertuigen en een spannende special effects show omvatte. Twee internationale beroemdheden organiseren de tour via een verhalende video, die beschikbaar is in het Frans en in het Engels. Bij de opening reed de tram zelfs door de kostuum-werkplaats.

Zoom in (real dimensions: 652 x 367)
Elke tram met 6 auto's is in een fel rood geschilderd met een gewaagd goudkleurig sterrenpatroon op de eerste auto. Elke tram kan tot 210 passagiers vervoeren.

Zoom in (real dimensions: 1199 x 800)
Deze attractie is gebaseerd op zijn voorganger in de Disney-MGM Studios in Florida (nu Disney's Hollywood Studios), die in 1989 werd geopend. De Disneyland Parijse versie is verbeterd met de toevoeging van videomonitoren op elk van de tramwagens om een videopresentatie mogelijk te maken door een filmster die de tramronde organiseert en verschillende filmclips introduceert die worden gebruikt om belangrijke punten langs het tramtracé te illustreren. De tour wordt georganiseerd door internationale filmsterren Irene Jacob (Franse gastheer) en Jeremy Irons (Engelse gastheer). Oorspronkelijk waren er ook andere versies beschikbaar: Nastassja Kinski voor Duitsland, Femke Janssen voor Nederland, Isabella Rossellini voor Italië en Inès Sastre voor Spanje. Deze andere sterren ontdekken we aan het einde van de film spelend voor de bezoekers aan boord van de tram.

Het script

Hoogtepunten van de Studio Tram Tour zijn het zien van de beroemde rekwisieten, auto's en sets van producties als Dinotopia, Pearl Harbor en Reign of Fire. De video bevat muziek en filmbeelden om te laten zien hoe filmsets tot leven worden gebracht door middel van filmische magie. Clips uit de films Pearl Harbor en Reign of Fire illustreren de belangrijke rollen van special effects en productieontwerp. Op een gegeven moment ontdekken de gasten wat de term "hot set" eigenlijk betekent... in de explosieve Catastrofe Canyon! Dit bezoek aan een zeer gespecialiseerde buitenset laat zien hoe grootschalige special effects worden geënsceneerd. De gasten worden getrakteerd op een samenvloeiing van special effect rampen, terwijl de tram wordt geconfronteerd met een aardbeving, brand en een overstroming, die laten zien hoe technologie en filmmakerij samenkomen om een ware ravage aan te richten!

De scènes

Zoom in (real dimensions: 1195 x 800)
In de hele attractie begeleiden de Cast Members de bezoekers en geven ze informatie over de werking van een studio. Hier zijn dus de scènes die de gasten tijdens hun reis kunnen ontdekken:

The Bois (The Woods)--Een buitenfilmlocatie met veel sets die gebruikt worden in de eigenlijke productie. Vandaag de dag is er een vliegtuig te zien dat gebruikt wordt in de film Pearl Harbor en een grootschalig model uit Armageddon.

Prop Storage--Oversized film rekwisieten worden opgeslagen in deze buitenruimte. De rekwisieten veranderen, afhankelijk van de meest recente producties. Op de openingsdag waren in deze ruimte rekwisieten te zien van Dinotopia, 102 Dalmatiërs en CineCitta Studios in Italië.

Zoom in (real dimensions: 1199 x 800)Dinotopia Set-De kunst van het "componeren" (het mixen van gebouwde sets met digitale effecten) wordt geïllustreerd aan de hand van dit praktijkvoorbeeld. Gasten bezoeken een deel van de enorme Watervalstad set, het belangrijkste decor van de productie. In de tijd dat het werd gebouwd in Pinewood Studios in Londen was het de grootste set ooit gebouwd in Europa. Videomonitoren laten zien hoe deze set werd gecombineerd met computergegenereerde beelden om een mythische stad te creëren die werd bevolkt door dinosaurussen.

Catastrofe Canyon - Een combinatie van effecten worden ontketend om te laten zien hoe natuurrampen worden geënsceneerd voor de camera's. Een brand, overstroming en aardbeving worden gesimuleerd in deze grootschalige demonstratie van het gebruik van fysieke effecten. Catastrophe Canyon's vloed wordt gecreëerd door 265.000 liter water uit drie grote tanks aan de bovenkant van de set te laten ontsnappen. maar om meer actie aan de scène toe te voegen, wordt een deel van het water door luchtkanonnen naar buiten geschoten. De hydraulische schudtafels die worden gebruikt om de aardbeving te simuleren, zijn zo krachtig dat een tramwagen over de veiligheidsreling kan kantelen en in de canyon kan tuimelen als ze op hun maximale kracht worden gebruikt.


Zoom in (real dimensions: 1280 x 720)
Star Cars - Een verzameling beroemde "bewegende" sterren van voertuigen staan geparkeerd in de garage van de "Star Car". Hoewel veel van de voertuigen zijn veranderd in de loop der jaren, afhankelijk van de huidige producties, heeft het typische auto's van Runaway Bride, Pearl Harbor, Reign of Fire of Rock onder andere.

Zoom in (real dimensions: 1199 x 800)Reign of Fire --Ondersteund door grote sets uit de film Reign of Fire krijgen de gasten een verrassingsbezoek van een vuurspuwende draak. Gasten zien een aantal van de sets zoals ze verschenen voor de aanval van de draak en zijn dan getuige van de verwoesting die de draken hebben aangericht.

Wist je dat?

Zoom in (real dimensions: 1024 x 588)
Het groot formaat billboard dat tot 2007 de gasten van Studio Tram Tour "Behind the Magic" begroette, is ontworpen door kunstenaar Drew Struzan die bekend staat om zijn posterontwerpen voor de saga's Indiana Jones, Star Wars en Back to the Future.Wat komt er in de plaats?

In de loop van 2021 zal de attractie een grote make-over krijgen en terugkomen als Cars Route 66 Roadtrip. Bezoekers van alle leeftijden zullen zich vastklampen aan een onderhoudende reis op de legendarische Route 66 met de helden van Cars, waarbij ze natuurlijke en mechanische wonderen ontdekken.

Afbeelding


Zoom in (real dimensions: 800 x 800)
Zoom in (real dimensions: 961 x 798)
 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on Dinsdag, 05 januari 2021 08:57