Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland (Anaheim) omgevormd tot supersite voor massale vaccinatie

januari 13, 2021 482
Als pretpark ligt Disneyland in Californië al sinds maart vorig jaar compleet stil, maar het enorme domein krijgt nu een nieuwe functie. Alles wordt in gereedheid gebracht om nog voor het einde van de week Disneyland om te vormen tot een supercentrum voor grootschalige vaccinatie.
Tienduizenden medewerkers van het Disneyland Resort in Anaheim in Orange County kunnen er al sinds maart vorig jaar niet meer aan de slag door de gevolgen van de coronapandemie. Maar het themapark krijgt nu een andere invulling. Maandagavond kondigde de overheid aan dat Disneyland het eerste ‘Super Point-of-Dispensing’ (POD) in Orange County wordt, letterlijk een ‘supersite voor toediening’. Wat toegediend wordt, is uiteraard het coronavaccin. Het gaat dus om een gigantisch vaccinatiecentrum. Het lokale bestuur heeft het over een “monumentale taak binnen onze vaccinatiestrategie”, waar Disneyland Resort, de grootste werkgever in Orange County, mee de schouders onder zet.

In Orange County komen eerst agenten en hulpverleners aan de beurt en dan de 75-plussers. Wie in aanmerking komt voor een inspuiting met het coronavaccin, moet zelf een afspraak maken bij zo’n supervaccinatiecentrum.
De staat Californië is hard getroffen door Covid-19. Orange County telt zo’n 3,1 miljoen inwoners, van wie er sinds het begin van de pandemie al meer dan 190.000 positief testten op Covid-19.

Ook Walt Disney World in Florida zou in gesprek zijn om een vaccinatie centrum te worden.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 13 januari 2021 09:38