Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Veelgestelde vragen met betrekking tot Jaarpassen

januari 13, 2021 227
Vind het antwoord op vaak gestelde vragen in verband met de Disneyland Paris Jaarkaarten.

Waar koop ik een Jaarpas en wat moet ik meenemen?
Aan de kassa aan de inkom van de Disney Parken of bij het Bureau Pass Annuel: Er zal om een geldig identiteitsbewijs gevraagd worden voor elke inschrijving, omzetting of aanpassing aan de Jaarpas. Elke meerderjarige persoon die een Jaarpas wenst te bekomen, moet fysiek aanwezig zijn. Voor elke minderjarige die niet door een ouder of een wettelijke voogd vergezeld wordt, zal er om een met de hand geschreven, gedateerde en ondertekende ouderlijke verklaring gevraagd worden, alsook het identiteitsbewijs van de ondertekenaar. Een bewijs van verwantschap moet worden voorgelegd in het geval dat de meerderjarige niet dezelfde naam draagt als de ouder of wettelijke voogd.
Je kan ook online een Disneyland Paris Jaarpas kopen.

Wat is het maandbedrag als ik een Jaarpas per maand wil betalen?
Met maandelijkse betaling kan je het bedrag van je Jaarpassen in 11 gelijke termijnen betalen, zonder administratiekosten of extra kosten. Deze betaalwijze is dus helemaal GRATIS. We vragen voor elke Jaarpas een eerste storting van €60*.
Om gebruik te kunnen maken van deze betaalwijze, dien je een bankrekening in een van de SEPA-landen te hebben. Deze bank moet ook de zogeheten « SEPA Direct Debit Core (SDD Core) » incasso’s accepteren.
Let op: als je een bankrekening hebt in een SEPA-land dat geen deel uitmaakt van het Eurogebied: controleer eerst bij je bank of voldaan is aan de eerder beschreven voorwaarden en of je geen specifieke documenten hoeft te verstrekken om incasso’s te autoriseren. Er kunnen overigens bankkosten verbonden zijn aan incasso’s buiten het Eurogebied. Vraag dit na bij je bank.
Deze betaalwijze is beschikbaar:
1/ Via internet
Krijg je Jaarpas rechtstreeks thuisgestuurd.
Om een Jaarpas online aan te kopen via maandelijkse betaling, dien je gebruik te maken van de website van Frankrijk (dit kan door rechts bovenaan de pagina de taal/ het land te wijzigen). Opgepast, deze website is uitsluitend beschikbaar in het Frans. Voor meer informatie, kan je ons contacteren op het nummer 078 15 60 28.
2/ Op de dag van je bezoek aan het Disneyland Park
Ga op de dag van je bezoek naar het Bureau Pass Annual (in het Disneyland® Park) en neem meteen je Jaarpas mee.
3/ Per post
Download de gewenste bestelbon (standaard tarief, tarief voor grote gezinnen, vernieuwing, …) en stuur ons de gevraagde documenten op. De Jaarpas wordt je dan rechtstreeks per post toegestuurd (reken op ongeveer 15 werkdagen binnen Frankrijk en 25 werkdagen in de andere landen binnen de SEPA-zone vanaf ontvangst van je complete dossier).
*Voor een eerste aankoop: er wordt een eerste storting van €60 gevraagd voor elke Jaarpas die besteld is op de dag van aankoop/van de bestelling. Deze eerste storting wordt afgetrokken van het totaalbedrag van de Jaarpas. In geval van vernieuwing van een Jaarpas hoef je geen eerste storting te doen op de dag van aankoop/van de bestelling. Het totaalbedrag van je Jaarpas wordt verdeeld over 11 maandelijkse termijnen.
Ook belangrijk, zorg dat je je ID kaart en bankpas bij je hebt.

Wat zijn de geldende voorwaarden?
De voordelen en kortingen behorend bij elke Jaarpas kunnen niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en zijn alleen bestemd voor de houder van de Jaarpas (uitzonderingen voorbehouden). Je hebt een geldige Jaarpas nodig om er gebruik van te kunnen maken, een online aangekocht voucher voor een Jaarpas heeft geen voordelen. Meer info over de algemene voordelen vindt je op de Disneyland Paris website.

Kan ik mijn Jaarpas 365 dagen gebruiken?
De Infinity Jaarpas is 365 dagen te gebruiken, de Magic Plus kent 15 restrictiedagen, de Magic Flex is 300 dagen per jaar te gebruiken en de Discovery Jaarpas is 150 dagen per jaar te gebruiken. Voor de restrictiedagen kijkt u het beste op het Blockout dagen overzicht. Blockdagen vervallen als je verblijft in een officieel Disney hotel.

Is parkeren inbegrepen op de parking van de Disneyparken?
Parkeren is optioneel bij de Discovery Jaarpas (deze kost € 60) en inbegrepen bij de Magic Flex, Magic Plus en Infinity Jaarpas. De toegang tot de parking van de Disney Parken is gratis voor lichte voertuigen en motoren op de geldigheidsdagen van de Jaarpas tot aan sluitingstijd van het Disneyland Park. Voor campers wordt een toeslag van €15 per dag in rekening gebracht. Parkeren op de parking voorbehouden voor de bussen is strikt verboden. De gratis toegang tot de parking is niet van toepassing tijdens speciale evenementen (uitgezonderd evenementen gereserveerd voor Jaarpashouders). Toegang tot de parking is strikt persoonlijk. Voor de Infinity Jaarpashouder is er een speciaal vak ingericht op de parking.

Krijg ik korting met mijn Jaarpas op Hotels en hoe moet ik met korting boeken?
Met uitzondering van de Discovery Jaarpas krijg je als Jaarpashouder korting, de korting is afhankelijk van het seizoen, je hotel- en kamerkeuze en het type Jaarpas. Om te boeken kun je bellen naar de reserveringslijn, vanuit Vlaanderen: +32 781 560 28 (Lokaal tarief) en vanuit Nederland: +31 900 34 76 39 65 (1 euro per oproep + gebruikelijk tarief). Vergeet niet je Jaarpas bij de hand te houden. Meer informatie over het boeken van een hotelkamer met je jaarpas vind je hier.

Krijg ik bij mijn Jaarpas ook een PhotoPass+?
Bij de Infinity Jaarpas zit een gratis PhotoPass+, Magic Flex en Magic Plus Jaarpashouders kunnen deze tegen gereduceerd tarief aanschaffen, respectievelijk € 65 en €59. De aankoop is beperkt tot één PhotoPass+ Jaarpas per lid. De PhotoPass+ Jaarpas is 1 jaar geldig vanaf het eerste gebruik (in plaats van 10 dagen voor de klassieke PhotoPass+ , die verkocht wordt voor de adviesprijs van €74,99). Meer over deze jaarlijkse PhotoPass+ vind je hier.

Krijg ik met mij Jaarpas korting bij restaurants?
Met de Magic Plus en de Infinity Jaarpas ontvang je korting, namelijk 10% met Magic Plus en 15% met de Infinity Jaarpas. Kortingen zijn geldig op maaltijden en alcoholvrije dranken in de restaurants van de Disney Hotels en Disney's Davy Crockett Ranch en de parken van Disneyland Paris en in onderstaande restaurants van Disney Village: Annette’s Diner, Café Mickey, La Grange, New York Style Sandwiches en The Steakhouse en voor maximaal 6 personen (inclusief de Jaarpashouder). Het voordeel is ook geldig op kerstavond en oudejaarsavond (24 en 31 december), niet op restrictiedagen en enkel na reservering.

Krijg ik nog een drankje bij mijn maaltijd met mijn Jaarpas?
Als je een Magic Plus of een Infinity Jaarpas hebt wel. Een Jaarpaslid krijgt een specifieke alcoholvrije cocktail aangeboden in de restaurants met tafelbediening (behalve bij Café des Cascadeurs, Lucky Nugget en in de restaurants van Disney Village).

Krijg ik met mijn Jaarpas korting op aankopen in de boetieks van de Disneyparken?
Met de Magic Flex en Magic Plus Jaarpassen geniet je 10% korting op artikelen in de boetieks, met de Infinity Jaarpas ontvang je 20% korting. Bepaalde artikelen zijn uitgezonderd. Kijk hiervoor op de lijst in de boetieks.

Kan ik met korting tickets kopen voor vrienden?
Er zijn 3 soorten tickets die je met korting kunt kopen voor vrienden, vriendentickets, tijdens de speciale actieperiode, tickets met 20% korting, die één dag toegang geven en een jaar geldig zijn en Privilege tickets, die alleen geldig zijn voor de dag van aanschaf. Meer informatie over tickets voor vrienden.

Zijn de restrictiedagen ook van toepassing als je verblijft in een Disney Hotel?
Nee, de restrictiedagen zijn niet van toepassing als je in een Disney Hotel verblijft. Maar als je een Jaarpas Discovery aanschaft, is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot de Parken op de 2e en 3e dag na uitgifte van de Jaarpas Discovery (zelfs als je in een Disney Hotel verblijft).

Kan ik met een Jaarpas Infinity mijn vrienden met een Privilege-ticket of een vriendenticket, andere Jaarpashouders of mensen met een ander ticket laten meeprofiteren van de speciale plaatsen voor de parade en de show Disney Illuminations?
Nee, de toegang tot de speciale plaatsen is uitsluitend gereserveerd voor houders van een Jaarpas Infinity.

Kunnen mensen die samen met houders van een Jaarpas Magic Plus of Infinity komen ook gebruikmaken van de speciale toegang bij de ingang van de Disney Parken?
Alleen houders van een Jaarpas Magic Plus of een Jaarpas Infinity en houders van een Privilege-ticket kunnen gebruikmaken van de speciale toegang bij de ingang van de parken.

Zijn Privilege-tickets geldig tijdens de restrictiedagen van de Jaarpas van degene die de tickets koopt?
Nee, Privilege-tickets zijn uitsluitend geldig op de geldigheidsdagen van de bijbehorende Jaarpas.

Kan ik met mijn Jaarpas ook de parken ook tijdens Extra Magic Time bezoeken?
Magic Plus en Infinity Jaarpashouders kunnen op vertoon van hun Jaarpas gebruik maken van Extra Magic Time, dit geldt ook voor hun vrienden die de parken bezoeken met een Privilege ticket, let op, de Jaarpashouder dient aanwezig te zijn. Alle gasten kunnen gebruik maken van Extra Magic Time als ze verblijven in een Disney Hotel. Meer over Extra Magic Time.

Zijn er speciale evenementen voor Jaapashouders?
Regelmatig worden er evenementen georganiseerd voor Jaarpashouders, deze zijn meestal wel extra betalend. Soms mogen jaarkaarthouders ook extra tickets voor vrienden kopen als er zo een event is. Bekijk de voorwaarden per event.

Wat zijn de openingsuren van het Bureau Pass Annuel ?
Het Bureau Pass Annuel in het Disneyland Park is momenteel tot nader order gesloten. Het Jaarpasteam staat nu tot je beschikking van maandag t/m vrijdag van 11.00 - 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 - 18.00 uur bij balies 7 t/m 12 in het Walt Disney Studios Park zijn dagelijks geopend van 12u00 tot 18u00 (openingstijden kunnen veranderen), neem voor meer informatie contact op met het speciale Jaarpastelefoonnummer.

Wat moet ik doen bij verlief of diefstal van mijn Jaarpas ?
Leden dienen verlies of diefstal van hun Jaarpas zo spoedig mogelijk te melden aan het Jaarpas loket buiten de Disney Parken of schriftelijk op volgend adres :
Disneyland Paris
Pass Annuel par correspondance
BP 100 77777 Marne-la-Vallée
Cedex 4, Frankrijk
De Jaarpas wordt dan gedeactiveerd en kan niet meer worden gebruikt.
Om een verloren of gestolen Jaarpas opnieuw te activeren, dient het lid zich te presenteren aan het Jaarpas loket buiten de Disney Parken. Het Jaarpaslid moet in het bezit zijn van zijn of haar identiteitsbewijs en dient het bedrag van 40 euro te betalen. Euro Disney geeft een nieuwe Jaarpas uit. Er wordt geen toegangsticket voor de Disney Parken gegeven ter compensatie van verlies of diefstal van een Jaarpas. Euro Disney is niet aansprakelijk in geval van verlies of diefstal van de Jaarpas.

Hoe geef ik een adreswijziging of andere wijziging door?
Leden dienen alle wijzigingen via de post door te geven aan:
Disneyland Paris
Bureau Pass Annuel
77777 Marne-la-Vallée
Cedex 4 Frankrijk

Is er een speciale aanbieding om mijn Jaarpas te vernieuwen wanneer deze bijna verlopen is?
Vlak voor het verlopen van de geldigheidsdatum van je Jaarpas krijg je een bericht (per e-mail of via briefwisseling) over een vernieuwingssaanbod: 16 maanden voor de prijs van 12 maanden.

Hoe kom ik aan FASTPASS-tickets op de dag van mijn bezoek aan de Disney Parken, zodat ik de wachttijd bij enkele van de meest populairste attracties kan verminderen?
Ga naar de ingang van de attractie die je wilt beleven. Daar heb je de keuze uit meerdere wachtrijen: de gewone wachtrij (de variabele wachttijd wordt aangegeven op een bord) of toegang met FASTPASS®.
Kies je voor toegang met FASTPASS®, scan dan je Jaarpas aan het automaat en je ontvangt automatisch een FASTPASS®-ticket.
Op deze gratis reservering staat aangegeven wanneer je terug mag komen: je ‘afspraak’ met de betreffende attractie staat aangegeven op het ticket. Verlies het niet!
Je kan slecht 1 Fastpass® ticket per keer en per persoon verkrijgen. Om een volgende FASTPASS® te kunnen bekomen, moet je eerst het vorige ticket gebruiktBeoordeel dit item
(0 stemmen)