Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Plaatselijke bedrijven helpen de nieuwe gethematiseerde Cars-attractie in Disneyland Paris te creëren

februari 10, 2021 2085
In de nieuwe Cars-attractie van Disneyland Paris, Cars ROAD TRIP, zullen gasten worden vervoerd langs Amerika's legendarische Route 66 om een glimp op te vangen van enkele van de maffe attracties en enkele van de meest sympathieke personages uit de film tegen te komen.
Het eigenzinnige decor van auto's die tot leven komen is gerealiseerd dankzij de expertise van de kleine lokale bedrijven waar Disneyland Paris en haar Imagineers al jaren mee samenwerken.

Genesteld in de Catastrophe Canyon van de voormalige Studio Tram Tour, die is omgetoverd tot de wereld van Cars, zal een blauwe oplegger truck met de merknaam Dinoco, de sponsor van de race die bekend is bij fans van de populaire Disney en Pixar franchise, de bezoekers begroeten.
Deze vernieuwde scène werd mogelijk gemaakt dankzij Axyon en Carolaux-Paradis, lokale KMO's - "kleine en middelgrote ondernemingen" - gevestigd in het omliggende departement Seine-et-Marne, en is een mooi voorbeeld van wat Disneyland Paris met zijn lokale leveranciers heeft weten te bereiken ondanks de uitdagingen van het voorbije jaar.

"We hebben geholpen bij de transformatie van een echte Amerikaanse vrachtwagen, zodat het één van de toekomstige iconen van de attractie kon worden. We hebben alle vereiste animatiemechanismen ontworpen, gebouwd, getest en geïnstalleerd, en hebben vervolgens een kraan van 250 ton gebruikt om de vrachtwagen in de canyonscène te hijsen," zegt Philippe Barbot, hoofd van Axyon.

Het ingenieursbureau, dat gecertificeerd is door het Ministerie van Onderzoek en gevestigd is in Collégien, heeft ook animatiemechanismen ontworpen voor andere beroemde helden uit Cars die doorheen de hele attractie te zien zullen zijn. "We hebben een vertrouwensrelatie opgebouwd, gebaseerd op dialoog en uitwisseling. Dit werd duidelijk gemaakt door COVID-19. Toen de eerste lockdown werd afgekondigd, nam de leiding van Imagineering meteen contact met me op om te zien wat de beste manier zou zijn om samen verder te gaan, terwijl we ons aan de overheidsbeperkingen zouden houden. Als gevolg daarvan zijn we nooit gestopt met nauw samenwerken en heeft Disneyland Paris altijd geluisterd."

Carolaux-Paradis, een plaatselijk carrosseriebedrijf, heeft ook de buitenkant van de truck en de omringende rekwisieten van de Catastrophe Canyon scène opnieuw gemodelleerd en geverfd, net als de voertuigen van de Studio Tram Tour. Voor Christophe Gomy, de mede-eigenaar van de winkel die al 25 jaar met Disneyland Paris samenwerkt aan projecten zoals de Space Mountain canon, is de gestage werkdruk in het resort meer dan welkom.
"Ondanks de huidige ongekende situatie konden wij onze samenwerking met Disneyland Paris voortzetten en alle gezondheids- en veiligheidsmaatregelen respecteren. Door ons werk voor het resort hebben we het waarschijnlijk beter gedaan dan velen in onze sector", aldus de heer Gomy.

Naast de plaatselijke leveranciers blijft Disneyland Paris samenwerken met Franse bedrijven of internationale bedrijven die in Frankrijk produceren en die het merendeel van de aankoop- en Corporate Alliance-contracten van de bestemming vertegenwoordigen.

Aanvullende informatie

  • Minimale lengte: 81cm
  • Interesses: Extreme Sensaties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 10 februari 2021 16:48

Laagste prijs kalender