Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ratatouille : L'Aventure Totalement Toquée de Rémy - De muziek

maart 17, 2021 984
Het creëren van goede muziek is een beetje als het creëren van een goed gerecht. Het draait allemaal om inspiratie en vaardigheid. Je selecteert kwaliteitsingrediënten, je mixt, je kruidt, je corrigeert indien nodig, en voilà!

Dat is precies de geest waarin componist Michael Giacchino de muziek voor Ratatouille in 2007 benaderde. Hij mengde stijlen en instrumenten tot hij de perfecte balans vond tussen smaken en karakters, waarmee hij zijn eerste Grammy Award en Oscarnominatie verdiende.
Datzelfde recept is terug te vinden in de muziek van de attractie, "Ratatouille : L'Aventure Totalement Toquée de Rémy", die in 2014 werd geopend.


Een Parijse symfonie
De hele attractie is een levendig eerbetoon aan de stad Parijs, haar architectuur, haar levenskunst en natuurlijk, haar muziek. Dus... wat zegt er meer Parijs dan de klanken van accordeons? Dit emblematische instrument van de Franse cultuur is zelfs prominent aanwezig in de soundtrack van de attractie, vanaf de "eerste gang" van ons avontuur op de daken van Parijs. Wat een romantisch "voorgerecht"!
Maar Parijs was tussen de jaren dertig en zestig ook de Europese hoofdstad van de jazz, en met name van de zigeunerjazz onder invloed van Django Reinhardt. Deze karakteristieke stijl, geassocieerd met Emile en zijn vrienden, is terug te vinden in Rémy's restaurant, gespeeld door een ongewoon orkest met "zelfgemaakte" instrumenten!
Wacht! Laten we de tango niet vergeten, ook een grote hit in de hoofdstad aan het begin van de 20ste eeuw, die in onze oren danst als we het restaurant binnenkomen.


Het recept voor succes
Om de muziek voor Ratatouille : L'Aventure Totalement Toquée de Rémy te bedenken, heeft Michael Giacchino eerst zorgvuldig de thema's uit de film gekozen die zich het best leenden voor dit nieuwe verhaal en ze aangepast aan het avontuur.  Zo roept de muziek, net na de scène in de voorraadkast, het begin van de film weer op, hoewel de componist er volledig opnieuw over heeft nagedacht. Meer bepaald heeft hij geïmproviseerde akkoorden toegevoegd om de dweilbewegingen te onderstrepen die Linguini maakt om Rémy en Emile uit het zicht van Skinner te duwen.
Hij bezocht ook het terrein tijdens de bouw van de attractie om een zo nauwkeurig mogelijk idee te krijgen van de omstandigheden waarin de muziek zou weerklinken en zo het ideale orkest voor de ervaring te vormen.


Vervolgens vertrouwde hij de arrangementen van de nieuwe partituur toe aan zijn orkestrator en dirigent, Tim Simonec, en gaf hem carte blanche om de partituur "naar zijn hand te zetten"! Zo heeft Tim voor Rémy's aankomst in de keuken, na zich snel te hebben verstopt om niet door Skinner te worden gezien, de scène uit de film genomen waarin de "kleine chef" Linguini's soep corrigeert, en er percussie aan toegevoegd om het dramatischer te maken.

Compleet gekke artiesten !
Net als voor de film werd de muziek van de attractie opgenomen bij het historische Capitol Records in Los Angeles (waar ook soulmuziek werd opgenomen). De componist wilde dat de muzikanten samen zouden spelen in een live setting om de muziek tot leven te brengen. Daarom deed hij een beroep op enkele muzikanten die aan de film hadden meegewerkt. De artiesten kregen de kans om de thema's die ze in 2007 al hadden geproefd opnieuw te beleven en er een nieuw "kruid" aan toe te voegen.
In de typische geest van de jazz worden in deze versie de solisten naar de voorgrond gebracht. Natuurlijk is er de accordeon, maar we mogen ook de drums, de gitaar en de viool niet vergeten. Voor de gelegenheid traden de muzikanten en de dirigent op met koksmutsen op om nog meer in harmonie te zijn!


Zoals Kylian Hansen, van de Magic Disneyland pagina, zegt: "De muziek van 'Ratatouille : L'Aventure Totalement Toquée de Rémy' werd zorgvuldig gecreëerd om een gastronomisch Parijs op te roepen. Als je ernaar luistert, sluit je je ogen en komen al die geuren je tegemoet! Het is heel eenvoudig: Als ik eenmaal in deze attractie zit, zit ik aan de eetkamertafel"!


Afbeelding

Aanvullende informatie

  • Minimale lengte: 81cm
  • Interesses: Extreme Sensaties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 17 maart 2021 09:11

Laagste prijs kalender