Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Cars ROAD TRIP: onderdompeling door landschapsarchitectuur

april 29, 2021 303
In Cars ROAD TRIP, dat binnenkort in Disneyland Paris wordt geopend, speelt de landschapsarchitectuur een belangrijke rol om onze gasten het gevoel te geven volledig te worden ondergedompeld in het verhaal terwijl ze over de symbolische wegen van het Amerikaanse Westen reizen.
Laten we even praten met de Walt Disney Imagineering landschapsarchitecten, wiens missie het is om deze nieuwe natuurlijke ruimtes tot leven te brengen.

Cars ROAD TRIP neemt gasten mee in de wereld van Pixar's Cars voor een ongebruikelijke reis langs de mythische Route 66 en ontdekt natuurlijke - en mechanische - wonderen. De transformatie vormde een uitdaging voor de teams van Walt Disney Imagineering, aangezien de landschapsarchitectuur die doet denken aan het Amerikaanse Westen volledig opnieuw moest worden uitgedacht. Van het selecteren van de vegetatie, tot het transporteren van de bomen, het planten ervan en het dagelijkse onderhoud; de teams van Walt Disney Imagineering besteden voortdurend aandacht aan de flora op deze attractie omdat het een integraal onderdeel is van de gastenervaring.

Er was uitgebreid onderzoek nodig om plantensoorten te identificeren die zich konden aanpassen aan de klimatologische omstandigheden en de bodem van het Seine-et-Marne gebied en zo een gevoel van onderdompeling in het Westen te garanderen, ongeacht het seizoen. Om Cars zo veel mogelijk tot leven te brengen, werkten de teams van Walt Disney Imagineering in Disneyland Paris nauw samen met de creatieve teams in Glendale, Californië. Landschapsarchitect Julia Malichaud zegt dat ze zich heeft laten inspireren door de grote nationale parken en de vegetatie langs die beroemde wegen... en natuurlijk geeft ze toe dat ze de Cars-films keer op keer heeft bekeken!


Een ander element waarmee de teams rekening hielden, was het Livrainbos waar de attractie zich fysiek bevindt. Ze moesten ervoor zorgen dat de gekozen soorten harmonieus zouden samengaan met de reeds aanwezige soorten. Picea omorika (Servische spar), veldesdoorns, kornoeljes en Coloradosparren, allemaal gemakkelijk herkenbaar aan hun blauwachtige tint - de teams verkenden Europese kwekerijen en selecteerden alle bomen, struiken en heesters met de grootste zorg. Het resultaat was dat er meer dan 500 werden geplant voor de transformatie van de attractie! Tot de indrukwekkendste behoren de mammoetbomen en drie bijzonder grote bomen: een Metasequoia glyptostroboides en twee Quercus robur 'Fastigiata' - waarvan één meer dan 14 meter hoog - die alle met de grootste zorg naar de locatie zijn gebracht.Zoals uitgelegd door Marc Boulanger, die verantwoordelijk is voor het tot leven brengen van de door Julia ontworpen landschapsarchitectuur, helpt de aanwezigheid van elke soort om een contrast te creëren in de passage tussen attractiescènes en om het verhaal te bevorderen.

"Niets is willekeurig gedaan," zegt Julia. "We kozen elke boom in de kwekerij en elke boom werd geplant op een specifieke plaats waar hij een rol te spelen heeft in termen van landschap en ook nut. Of het nu is om de aandacht van de gast te leiden of om een element van het verhaal te ondersteunen, deze planten dienen ook om op natuurlijke wijze te verhullen wat er achter de attractie zit en de gasten verder uit te nodigen in deze ervaring zoals verteld door de Imagineers.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)