Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

[Deel twee] Samenwerking tussen Disney Live Entertainment en Disneyland Paris Entertainment team om Avengers Campus tot leven te brengen

augustus 17, 2022 154
Interview met Dan, Louisa en Mabrouk: Samenwerking tussen Disney Live Entertainment en Disneyland Paris Entertainment team om Avengers Campus tot leven te brengen.

Een meeslepende en interactieve plek

Avengers Campus is zowel een meeslepende als interactieve plek. Hoe hebben jullie deze interactieve ervaring voor de gasten ontworpen?
Dan: Als je naar een Marvel-film gaat, kan je er zeker van zijn dat je gaat genieten van een verbazingwekkende filmervaring, maar je maakt er geen deel van uit. In Avengers Campus ben je echter de hoofdpersoon van je eigen verhaal. Bijgevolg berust al ons werk op de middelen die worden ingezet om onze gasten volledig onder te dompelen in dat verhaal. Het gaat er niet alleen om hen "rekruten" te noemen; ons doel is hen te behandelen als rekruten, door hen de ongelooflijke kans te geven tijd door te brengen met Superhelden en samen met hen te trainen - en dat alles in een omgeving die hen inspireert en aanmoedigt het beste van zichzelf te geven. Het is de basis van onze interacties. Bijvoorbeeld, Guardians of the Galaxy: Dance Challenge! is niet alleen een kans om te dansen met Star Lord en Gamora. Er zit een verhaal en een reden achter deze choreografie die voortkomt uit hun wens om je te rekruteren en je aan het eind van de dag bij hun galactische team te laten aansluiten. Het bijzondere van deze aanpak ligt in het feit dat Star Lord van dansen houdt en door deze sessie wil hij er zeker van zijn dat je goed gezelschap voor hem zult zijn in de ruimte. Niet alleen maakt deze dans het mogelijk om een goede tijd te hebben met de Guardians of the Galaxy, maar het is ook in lijn met hun verhaal. Hetzelfde geldt voor Okoye. Dit is een echte leerschool, zowel op fysiek als op filosofisch niveau.

Bij Avengers Campus is er geen show. Onze rol bestaat erin situaties te creëren waarin de gasten zelf deel uitmaken van het verhaal.
Het Hero Training Center is dan ook een plek die boordevol interactieve ervaringen zit. Je maakt er kennis met Spider-Man, Captain Marvel en Iron Man in een omgeving die speciaal door Tony Stark is bedacht voor de training van de rekruten. Dit is totaal iets anders dan een foto nemen of de hand schudden van een Character. Je bent daar om gevechtsbewegingen te leren waarmee je je mogelijkheden om te vechten en anderen te beschermen kunt uitbreiden, en dit moment vol actie is bevroren in de tijd dankzij 27 foto's die op hetzelfde moment zijn genomen en op spectaculaire wijze zijn samengevoegd. Je creëert en beleeft een uniek verhaal met deze helden - en dit alles in een geest van samenwerking, delen en vriendschap. Bovendien kun je elke keer dat je terugkomt iets anders leren en beleven. Zelfs als je begroet wordt door dezelfde Superheld, zit je in een ander stadium van je training. Dit soort ervaring wordt op een volledig meeslepende manier geleverd.Hoe heb je samengewerkt met de ontwerpers van Avengers Campus om plaatsen te creëren die zowel een thuis kunnen zijn voor de avonturen van Marvel Super Heroes als gasten kunnen ontvangen?
Dan: Avengers Campus is het resultaat van een nauwe samenwerking met de ontwerpers en architecten van het project bij Walt Disney Imagineering. Wij zijn entertainment Imagineers en we werken al meer dan vier jaar samen met onze collega's die attracties en thema-omgevingen ontwerpen, om elk element te integreren dat nodig is om zowel Super Heroes als gasten te ontvangen. Ik heb ook gelijktijdig met de Entertainment-teams van Disneyland Paris samengewerkt aan dit project. Dit proces is op een zeer georganiseerde manier uitgevoerd en elk detail is overwogen in samenwerking met alle betrokken structuren.
Deze filosofie zit in het DNA van Avengers Campus. Zoals de naam al aangeeft, is het één van de basissen van de Avengers en tegelijkertijd is het een Campus. Daarom staat de deur wijd open om gasten te ontvangen, of het nu volwassenen of kinderen zijn. In 2012 - de periode waarin de MCU-verhalen zich afspelen - zou je nooit door de beveiliging van Stark Tower zijn gekomen. Toch bevinden we ons hier in een andere tijdsperiode waarin we allemaal verantwoordelijk zijn om elkaar te beschermen. Dit is de reden waarom we blij zijn jullie te mogen verwelkomen, want hier hebben we allemaal een rol te spelen. Dit was ons uitgangspunt voor de creatie van Avengers Campus. Als je hier komt, verwacht je natuurlijk Superhelden tegen te komen, want het is een plek waar ze kunnen werken, trainen en zelfs vechten tegen hun vijanden. Op basis daarvan begonnen we na te denken over ervaringen en evenementen waarin ze een rol zouden spelen op een manier die zowel logisch zou zijn als in lijn met het verhaal van de Campus, waar iedereen - of het nu gasten of Superhelden zijn - met elkaar verbonden is.

Zo is het Hero Training Center bijvoorbeeld een overdekte hightech locatie die oorspronkelijk was ontworpen voor de training van de Avengers. Maar omdat het tegelijkertijd ook onderdak biedt aan de rekruten van Disneyland Paris, wordt het een soort forum - een zeer levendige en dynamische plaats. De andere gebouwen, zoals het Spider-Man W.E.B. Adventure gebouw, waren vroeger fabrieken die zijn omgebouwd tot Campus. Bijgevolg worden hun daken vaak gebruikt als doorvoerplaats voor waardevolle en hoogtechnologische voorwerpen, samen met artefacten. Dit leek de perfecte omgeving voor actiestunts. Op basis daarvan konden we bouwen wat nodig was om deze ervaringen succesvol te maken - terwijl we in lijn bleven met het verhaal van de Campus - zoals de vele verborgen locaties die volledig in de architectuur zijn opgenomen.
Uniek operationeel beheer
De Avengers Campus is een levendige plek, die voortdurend bruist van activiteit. Hoe hebben jullie op basis daarvan de guest flows aangepakt?
Dan: Om deze flows vooruit te plannen, konden we rekenen op onze operationele partners, die focussen op de manier waarop de flows van de gasten de ervaringen beïnvloeden. De manier waarop de gebouwen van de Campus zijn ingedeeld, maakt het mogelijk om naar daken te kijken of naar een restaurant te gaan terwijl je op één locatie verblijft en volledig wordt ondergedompeld in het verhaal. Dit is een ongekende ervaring. We proberen altijd nieuwe dingen uit en maken aanpassingen, of het nu in Californië of in Parijs is. Tijdens het Marvel Season of Super Heroes konden we tot 500 mensen ontvangen op de Place des Stars om te dansen met Star Lord en Gamora. Maar op Avengers Campus zijn er zoveel Super Heroes in actie, op daken, rond de Quinjet of in attracties, dat de Campus constant zal bruisen van activiteit, en de gasten op een vlotte en natuurlijke manier van de ene locatie naar de andere kunnen gaan.

Hoe hebben jullie bepaald hoe vaak er iets moet gebeuren?
Dan: Dat is een uitdaging waar we veel aan gewerkt hebben. De frequentie is niet dezelfde 's morgens, 's avonds of midden op de dag, wanneer het tijd is om te lunchen. De lengte van de dag, afhankelijk van de seizoenen, heeft ook een invloed op de frequentie van de activiteiten van de Campus. In Californië blijven we verbeteringen aanbrengen op dit gebied, en hier, in Parijs, luisteren we voortdurend naar de specifieke behoeften van onze gasten.Het voorbereidende werk dat je hebt gedaan, is enorm.
Dan: Dit vergde jaren van planning. We hebben ons gebaseerd op de Californische versie om ons dingen voor te stellen, maar de Campus werd volledig opnieuw ontworpen en aangepast voor Disneyland Paris. Lokale teams zijn lange tijd betrokken geweest bij dit project om klaar te zijn voor de openingsdag. Het is een indrukwekkend team dat bestaat uit showregisseurs, geluids-, licht- en speciale effectenontwerpers, muzikanten, mediaontwerpers en ingenieurs, om nog maar te zwijgen van de hele productieafdeling.

Laten we het voorbeeld nemen van Louisa en Mabrouk, onze twee showdirecteurs. Zij werkten aan het Marvel Season of Super Heroes in 2017. Daarom praten we al meer dan vijf jaar over deze onderwerpen in Disneyland Paris. Zij fungeren als echte Marvel-specialisten voor onze Parken, waardoor ze van onschatbare waarde zijn voor Avengers Campus.
De afgelopen maanden hebben we wekelijks veel gesprekken gevoerd om alle elementen die nu in de Campus zijn verwerkt harmonieus samen te voegen. Ik ben zeer vertrouwd met de wereld van Broadway, aangezien ik heb meegewerkt aan de Lion King musical, en ook bij dit specifieke project komen zeer specifieke vakgebieden kijken. Het grote verschil is dat de traditionele showmodellen worden verstoord, omdat er overal onverwachte actiemomenten plaatsvinden.

Waar komen de talenten vandaan die aan dit project hebben gewerkt?
Dan: Het team dat aanvankelijk aan het project werkte, is afkomstig van Walt Disney Imagineering in de Verenigde Staten, maar we hebben al snel onze partners van Disneyland Paris erbij betrokken om te werken op de gebieden die ik heb genoemd. We hadden ook partners die elementen voor ons ontwierpen en bouwden in Californië, Florida, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en natuurlijk, Frankrijk. Het was echt internationaal teamwork.

Een ongewone uitdaging voor Entertainment-teams

Deze gloednieuwe manier om shows te creëren is ook een gloednieuwe uitdaging geweest voor de showdirecteurs van Disneyland Paris.
Mabrouk: Het aangaan van nieuwe uitdagingen is altijd erg spannend en in de context van Avengers Campus is het echt fascinerend om iets te kunnen creëren dat onze Gasten op zo'n gloednieuwe manier zal betrekken. Het bijzondere aan Avengers Campus is dat al ons werk draait om nieuwe aanwinsten. We maken geen shows; we ontwikkelen allesomvattende en meeslepende ervaringen. Het is gewoon ongelooflijk om brainstormsessies te houden met Louisa en Dan en je tegelijkertijd voor te stellen wat er allemaal om ons heen kan gebeuren. Het is een allesomvattende, 360-graden ervaring. We willen gasten van alle leeftijden gelukkig maken en ervoor zorgen dat ze allemaal tevreden zijn en een deel van hen terugvinden in de Campus. Inderdaad, het is een campus - en niet een gebied - dat een alomvattende Marvel-ervaring levert.

Anders dan in een theater is de zogenaamde denkbeeldige "vierde muur" - die de acteurs van het publiek scheidt - volledig verdwenen.
Dan: Dat is ons doel. Er is geen toneel, geen showtime. Alles gebeurt onverwachts op straat, voor je, achter je, zelfs boven je, rond de Quinjet of op daken.

In Disneyland Paris gaan shows altijd hand in hand met emoties, en Avengers Campus is geen uitzondering.
Louisa: Het is waar. Laten we nooit vergeten dat magie de kern is van ons Park en van het Marvel universum.
Mabrouk: Dat is de kern van ons werk: het leveren van een gastervaring die gevuld is met emoties, vreugde, plezier, verbazing, verwondering en kippenvel.
Dan: Een scène die ik in Californië heb mogen meemaken, vat dit idee perfect samen. Er was een groep Dora Milaje in hun kenmerkende outfit die een beeld oproept van krachtige en vastberaden Afro-Amerikaanse vrouwen en op een gegeven moment zag ik een klein meisje in een Sneeuwwitje-kostuum dat naar hen toesnelde om hen te omhelzen. Het laat zien hoe sterk magie is.
Het is een volledig vernieuwende visie van Disney Parks ervaring

Dan: Als een Imagineer zit het gebruik van technologie als een hulpmiddel in mijn DNA. Maar als een theatrale kunst specialist, weet ik dat geen technologie ooit het verlangen van mensen zal vervangen om samen te komen met andere mensen om zich onder te dompelen in een krachtig verhaal. Mensen zullen altijd samen met hun familie of vrienden discussiëren, schreeuwen, lachen en huilen om iets dat zich echt voor hun neus afspeelt. Dat is iets tijdloos. En het is nog meer waar wanneer je zelf een rol speelt in dit verhaal. In deze context is de Avengers Campus de ultieme scène. Het is als een toneelstuk dat overal om je heen wordt opgevoerd en jij maakt er integraal deel van uit. Voor mij wordt hiermee de toekomst van shows gevormd.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 17 augustus 2022 07:13