Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Heroes of Avengers Campus: een nieuwe weg inslaan met het Area Development team

oktober 12, 2022 695
Op Avengers Campus in Walt Disney Studios Park worden rekruten aangetrokken om aan Avengers Assemble: Flight Force te beginnen, webben te slingeren in Spider-Man: WEB Adventure of gigantische maaltijden te eten in Pym Kitchen. Elke keer dat rekruten beslissen welk avontuur het volgende moet zijn, wagen ze zich door Stark Plaza en AccuTech Avenue.

In dit gebied heeft het team Gebiedsontwikkeling (ADEV) zich met hart en ziel gestort. Om meer te weten te komen over hun missie, liepen we door het land met Paris Imagineers Estelle Sakana, architect, en Sébastien Duquesne, algemeen directeur.

 
Een reis stap voor stap
Als onderdeel van het Design and Planning team zorgde Estelle ervoor dat de creatieve concepten ontwikkeld door Imagineers in Glendale gerespecteerd en realistisch vertaald werden naar de locatie in Parijs. "Toen ik vier jaar geleden voor het eerst naar Disneyland Paris kwam, was ik een jonge architect uit Burkina Faso en de hele omgeving voelde onwerkelijk aan", vertelt Estelle. “Avengers Campus was mijn eerste Imagineering-project. Het was een echte uitdaging, maar ik begon me meteen onder te dompelen in het Avengers-universum om de creatieve bedoelingen beter te begrijpen. Alles maakt deel uit van het verhaal - zelfs de bestrating!”

Deze aanpak leidde tot een van de meest complexe hardscapes in Walt Disney Studios Park. De bestrating bestaat uit lappendeken van grijs en wit; met een mix van klassieke straatstenen, metaal en beton en glas - een primeur in Disneyland Paris - dat overdag prachtig het licht van de zon weerkaatst."Er zijn subtiele variaties van wat we kunnen zien als een straatsteen - zowel qua grootte als qua kleur. We volgden een zeer rigoureuze lay-out waarin we een ‘willekeurig element’ integreerden met deze glasklinkers. Het is verre van standaard bestrating”, voegt Sébastien toe, die toezicht hield op de werkzaamheden op de bouwplaats. “Op Avengers Campus Paris hebben we vier grote gebouwen waarin de verhalen van onze attracties en restaurants zijn ondergebracht. De Gebiedsontwikkeling is voor mij als het vijfde gebouw. Dit is wat alles met elkaar verbindt en het een samenhangende plek maakt.”

Dit bindweefselelement geldt ook achter de schermen, aangezien de gebiedsontwikkeling het resultaat is van een echte samenwerking tussen bouw, creatief, D+P, show, calculatie, ADEV-teams en partners.


Afbeelding


Hun sporen achterlaten
Bij Stark Plaza is er één element op de grond dat je gezien moet hebben. "Het Avengers-logo was absoluut onze grootste uitdaging." Sébastien vervolgde: “De metalen stukken waaruit het bestaat waren enorm, bijna 54.8 meter lang voor de grootste. We moesten creatief zijn om uitzetting van het materiaal te voorkomen, omdat we wisten dat we één kans hadden om het goed te doen. Dit is het hart van de campus, waar iedereen samenkomt.”

Dit eigentijdse element wordt vergezeld door andere details die authenticiteit en geschiedenis aan de plek toevoegen. Estelle legde uit: "Omdat de W.E.B. gebouw was oorspronkelijk een Stark Motor Facility, we hebben spoorwegen opgenomen die de faciliteit verlaten en naar Stark Factory gaan alsof het destijds de voortzetting was van de lopende band. Daarnaast is al het plaveien van de wachtrij bij W.E.B. opzettelijk op een niet-uniforme manier verouderd.”


 
Een nieuwe speeltuin voor gasten
Nu de campus open is, stappen elke dag duizenden rekruten het land in, enthousiast om alles te zien en te ervaren wat het gebied te bieden heeft. De keuze kan voor elke rekruut anders zijn, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze ontmoeten het werk van Estelle, Sébastien en alle teams die betrokken zijn bij de gebiedsontwikkeling. "Ik ben erg trots op ons werk", zei Estelle. “Ik las onlangs een tweet van een gast waarin stond dat hij het meest van de grond hield op Avengers Campus Paris. Ik heb het naar het hele team gestuurd. We zijn erg blij met de reacties tot nu toe.”

En Sébastien concludeerde: "Nu maakt iedereen foto's van het 'A'-logo. Kinderen spelen ermee. Kort na de opening zag ik een vierjarige jongen zijn acrobatische vaardigheden demonstreren aan Spider-Man, die hem vanaf de daken van de campus aanmoedigde. Iedereen, ook Spidey, begon voor hem te applaudisseren en je kon de sterren in zijn ogen zien. Dan besef ik de emotie en het succes van ons project.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 12 oktober 2022 16:16