Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Terugblik: Het Toolbox project bij Star Wars: A Galactic Celebration

januari 14, 2021 585
We spraken met Marie-Charlotte van het Entertainment-team. In haar 10-jarige carrière bij Disney is ze betrokken geweest bij enkele vrij grote projecten zoals Disney Dreams ! Toen ze begon met het maken van het avondspektakel Star Wars: A Galactic Celebration met projecties op de Tower of Terror, begon men ook met het Toolbox-project.

Afbeelding
In de season of the Force controle kamer

"De toolbox of toybox zoals we het eerder noemden, is een raamwerk waarop we shows kunnen maken. Toen we deze show bouwden, wisten we dat we deze binnen een paar jaar zouden moeten updaten, dus we wilden het zo flexibel mogelijk maken. Dit systeem werkte, want toen we van Dreams naar Illuminations overstapten, hoefden we alleen een nieuwe mediaserver en projectoren in te wisselen voor de overstap naar 4K. Leuk weetje, we waren de eersten die projectie-mapping in Frankrijk maakten! "

Afbeelding
De servers in het nieuwe gebouw

Afbeelding

Het is niet zomaar een 4K: Star Wars: a Galactic Celebration, deze show draait op 17 4K-projectoren, die dubbel projecteren, wat betekent dat er altijd een back-up klaarstaat.

Marie-Charlotte: "In december 2015 werd mij gevraagd om een gloednieuwe Dreams te maken, maar met Star Wars in de studio's. Mijn enige reactie was "wauw" en ja !, maar toen kwam de gecompliceerde taak om de toolbox te maken in het Walt Disney Studios Park. We hebben het allemaal gebouwd in iets minder dan een jaar, met het controlehokje en het projectorgebouw in slechts drie weken tijd! We moesten alle afzonderlijke items verbinden met vele mijlen glasvezelkabel. We hebben nu bijvoorbeeld 100 lichten schijnend op het Hollywood Tower Hotel. "

Afbeelding

Belangrijk is de thematisering, alles moet erin passen. De controlebox van Illuminations heeft het thema van een landschapsworkshop, terwijl het gebouw in de studio's eruitziet als een ander studiogebouw. Het podium zelf ziet er duidelijk Star Wars uit, maar wordt gemakkelijk omgevormd tot iets anders, een ander deel van de toolbox.

"Met een paar thema-aanpassingen kunnen we een geheel andere show maken, zoals we deden met Kerstmis, of we kunnen een lenteshow of Halloweenshow maken. Alles is mogelijk."

Afbeelding

Tijdens een bezoek aan de controlebox merkten we een 4K Apple TV-interface op.

"Tijdens de show maakten we foto's in de menigte en we gebruikten de Apple TV om ze op het scherm weer te geven." Het is interessant om een consumentenproduct te zien dat zo is geïntegreerd met gespecialiseerde apparatuur.

Afbeelding
media bron: inclusief apple tv

Toen de show tijdens een laatste test op pauze stond, merkten we dat sommige elementen in de show nog steeds in beweging waren, wat betekent dat er veel meer aan de hand is dan enkel een videoframe.

"Je hebt gelijk", zegt Marie-Charlotte, "we bouwen de show op een eenvoudige matte schildering over het hele gebouw, en bovendien hebben we niet alleen geheime elementen uit de films, maar ook live-gerenderde effecten zoals vuur, rook en lasers. Voor Dreams werkten we met WDI aan een miniatuurmodel, maar voor een lokaal geproduceerde show als Star Wars: A Galactic Celebration testen we heel veel op het gebouw zelf, zodat we elementen van de show meteen kunnen veranderen, en we flexibel kunnen zijn . "

bron: endor express - 2018
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 14 januari 2021 10:53