Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Verjaardag Walt Disney Studios Park

maart 16, 2021 671
De komst van het 2de park in het Disneyland Paris resort werd aangekondigd op 29 september 1999 en in datzelfde jaar begon de bouw ervan al. De opening was voorzien in 2002 voor de tiende verjaardag van Disneyland Paris.

Afbeelding
Vandaag 16 maart 2021 vieren we 19 jaar Walt Disney Studios Park! Voor deze gelegenheid nodigt de Disneyland Paris ambassadeur Giona je uit om de magie van dit park te ontdekken.
Wist je dat er een inaugurele ceremonie plaatsvond op de dag voor de officiële opening in 2002? Er waren zo'n 5.000 gasten, pers, beroemdheden en iconen van de internationale cinema uitgenodigd, op een feest dat de grootste Hollywood-gala's waardig is.Grand Opening Walt Disney Studios Park - Disneyland Paris
Kort na de opening van het Walt Disney Studios Park verscheen de tv-uitzending "Grand Opening Walt Disney Studios" op de Nederlandse en Belgische televisie. Deze uitzending werd gepresenteerd door Irene Moors en Koen Wauters. Vier bijzondere Nederlandse en Vlaamse kinderen werden in deze uitzending uitgenodigd om in het park op zoek te gaan naar vier sleutels, waar het park mee geopend kan worden.Hoogtepunten uit de geschiedenis van het Walt Disney Studios Park.

In 2002 opende het Walt Disney Studios Park als een klein park met slechts enkele attracties, namelijk Flying Carpets Over Agrabah, Armageddon - Les Effets Spéciaux, Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith en Studio Tram Tour: Behind the Magic. Armageddon wordt op dit moment omgebouwd tot een Spider Man-attractie, Rock 'n' Roller Coaster krijgt een Iron Man overlay en Studio Tram Tour wordt een Cars-attractie.

Op 9 juni 2007 opende Crush’s Coaster officieel de deuren. Deze populaire attractie is geïnspireerd op de Pixar-film Finding Nemo. Een jaar later op 5 april 2008 opende The Twilight Zone Tower of Terror, de grootste en duurste attractie van het Walt Disney Studios Park op dat moment. Het was tevens de grootste investering in een nieuwe attractie in Europa tot dan toe, met een prijskaartje van bijna 180 miljoen euro. In het 55 meter hoge gebouw aan de Hollywood Boulevard maken bezoekers een vrije val van dertien verdiepingen in een oude dienstlift. 

De interactieve poppenshow Playhouse Disney: Live on Stage! opende op 4 april 2009, deze attractie wordt momenteel omgebouwd naar Disney Junior Dream Factory.
Op 17 augustus 2010 kregen de Walt Disney Studios een nieuw themagebied: Toy Story Playland. Het hele gebied staat vol met oversized speelgoed waardoor de bezoekers zich heel klein voelen. Er staan 3 attracties in dit gebied, namelijk RC Racer, Toy Soldiers Parachute Drop en Slinky Dog Zigzag Spin.

Op 21 juni 2014 was de Grand Opening van Ratatouille: The Adventure, een darkride geïnspireerd op de Pixar-animatiefilm Ratatouille.


Afbeelding

Begin juli 2016 werd de voorstelling Animagique vervangen door Mickey and the Magician, een show die musical combineert met goochelacts. Het is een grote aanwinst voor het park en brengt entertainment naar een hoger niveau.Season of the Force kwam op 14 januari 2017 voor het eerst naar het Walt Disney Studios Park.
Het Walt Disney Studios Park presenteerde een groot avondspektakel, waarin gasten werden meegenomen naar het hart van de Star Wars Saga. Deze show, die speciaal voor Disneyland Paris werd gecreëerd, combineerde live entertainment, spectaculaire speciale effecten en een licht- en geluidshow die geprojecteerd werd op iconische gebouwen in het Park.
Overdag kwamen gasten oog in oog te staan met de helden uit het Star Wars universum. Zo kon je zo maar op een patrouille Stormtroopers stuiten, een aantal van de machtigste leden van de Dark Side ontmoeten of samen met de vriendelijke Chewbacca in opstand komen.
Dit was een fantastische intergalactische beleving voor iedereen, van de jongste Padawan tot de meest wijze Jedi. De eerste editie van Electroland werd op 8 juli 2017 georganiseerd en was meteen een succes! Tijdens dit uniek dance-festival in het Walt Disney Studios Park, aan de voet van de Tower of Terror, kon je uit de bol gaan op muziek van bekende DJ's zoals Steve Aoki, Nervo, Calfan en Orlinski.De Disney FanDaze Inaugural Party in Disneyland Paris was op 2 juni 2018. Een FANtastisch evenement exclusief in het Walt Disney Studios Park met unieke shows en onvergetelijke ontmoetingen met unieke figuren, waaronder een nooit eerder gezien Disney Figuur!Het Marvel universum kwam voor het eerst op 10 juni 2018 tot leven in het Walt Disney Studios Park. Het Marvel Summer of Super Heroes seizoen duurde 3 maanden en bracht een nieuwe show, Marvel: Super Heroes United naar het Studio Theater in het hart van het Walt Disney Studios Park. Op 27 februari 2018 maakte Bob Iger bekend dat Disney 2 miljard euro investeert in de Walt Disney Studios in Parijs.
Deze investeringen zullen zorgen voor een paar nieuwkomers in het park. Zo zijn er 3 nieuwe gebieden binnen het park gepland. De gebieden zullen in het thema staan van Marvel, Frozen en Star Wars. Elk gebied wordt gevuld met nieuwe attracties en live entertainment. De bouw ervan zou starten in 2021.Op 1 juni 2019 hulde het Walt Disney Studios Park zich voor het eerst in alle kleuren van de regenboog en nodigde iedereen uit om uitbundig mee te feesten tijdens de Magical Pride. In hun mooiste feestkledij vierden gasten diversiteit in het speciaal voor deze gelegenheid geprivatiseerde park.In 2020 en 2021 zijn de parken van Disneyland Paris lange tijd gesloten en door de strenge maatregelen tegen de corona-epidemie werden de werken om het Walt Disney Studios uit te breiden stilgelegd. Ondertussen zijn de werkzaamheden hervat, maar de uitbreidingen zijn wel verplaatst naar latere einddata. In 2021 zouden de vernieuwde Studio Tram Tour en Disney Junior Dream Factory open moeten gaan. Cars Road Trip neemt bezoekers mee naar een avontuur geïnspireerd op de films van Disney Pixar Cars.Op 9 maart 2021 bevestigde CEO Bob Chapek op de Walt Disney Company Shareholders meeting dat de 3 nieuwe themagebieden voor Disneyland Paris er nog steeds komen. Wel zijn er hier en daar geruchten verschenen dat de plannen voor het Star Wars deel zijn geannuleerd. Officieel is er nog geen bericht of het vervangen wordt door wat anders. Het Marvel gedeelte is al grotendeels klaar en de nieuwe Frozen zone is in opbouw en staat gepland om in 2024 en 2025 open te gaan.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 13 april 2021 13:52