Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

(Interview) AVENGERS: POWER THE NIGHT - Een epische show creëren

januari 28, 2023 226

Een volledig nieuwe Marvel-ervaring staat op het punt Walt Disney Studios Park te verlichten tussen 28 januari en 8 mei 2023.


Avengers: Power the Night combineert videoprojecties, pyrotechnische effecten en drones rond The Twilight Zone Tower of Terror in een epische viering van het Marvel Superhelden.
Maar hoe komt zo'n show tot stand? Dat is wat we vroegen aan Arnaud Feredj en Ben Spalding, respectievelijk de regisseur en de producent van deze wereldexclusieve show die 'made in Disneyland Paris' is!AVENGERS: POWER THE NIGHT – THE BEGINNING

Hoe is het idee voor deze voorstelling ontstaan?

Ben: Het begon in augustus vorig jaar. Na het succes van de Disney D-Light-show in Disneyland Park, begonnen we de mogelijkheid te bespreken om drones te gebruiken op andere locaties in Disneyland Paris. Het idee was om voort te bouwen op wat er was gedaan voor de openingsavond van Avengers Campus en iets nog indrukwekkenders te creëren. We dachten dat The Twilight Zone Tower of Terror de ideale plek was om dit te doen, omdat het bij uitstek geschikt is voor dit soort klank- en lichtshows. Van daaruit moesten we het verhaal vinden dat we gingen vertellen – en zo begonnen we met Arnaud te werken. Hij barstte van de ideeën en na slechts twee weken had hij het concept voor de show bedacht!

we wilden videoprojectoren, vuurwerk, licht, geluid en muziek!


Arnaud: Het begon allemaal met discussies met het productieteam en zelfs met andere teams die bij het project betrokken waren, over het verhaal dat we wilden vertellen en hoe we het wilden vertellen. Het was een echte samenwerking. Onze show zou aan het einde van de dag plaatsvinden in The Twilight Zone Tower of Terror, net buiten Avengers Campus. Dit betekende dat we mogelijk in gesprek waren met rekruten die net naast de Marvel Super Heroes hadden getraind, dus het was niet meer dan gepast om ze een laatste trainingssessie aan te bieden. Maar hoe konden we het verhaal vertellen? En wat kunnen we gebruiken? Drones natuurlijk! Maar dat is nog niet alles: we wilden videoprojectoren, vuurwerk, licht, geluid en muziek. Vervolgens moesten we de juiste emotie vinden om al deze elementen met elkaar te verbinden. Het was een echte teamprestatie, vertrouwend op de vaardigheden en expertise van elk vak, van de storyboarder tot de verschillende ontwerpers (speciale effecten, verlichting, video, drones, audio, enz.), inclusief de muziekproducenten.

Hoe heb je van daaruit het concept voor Avengers: Power the Night opgebouwd?

Arnaud: Er zijn twee manieren om een show te benaderen: ofwel als een verhaal met meerdere acts, ofwel door een emotie over te brengen en een emotionele reis te maken. Wij kozen voor het laatste. Avengers: Power the Night is een viering van de krachten van de Marvel Super Heroes door middel van een opeenvolging van demonstraties. Vanaf het begin van de show, met de aankondiging van F.R.I.D.A.Y., voelen we enige emotionele spanning. Dan gaan we verder met iets spectaculairders wanneer Doctor Strange arriveert, en van daaruit blijft een reeks snelle emoties komen met verschillende muzikale pauzes, pyrotechnische effecten die worden gebruikt om het verhaal en de krachten van de Super Heroes te begeleiden, en drone-choreografieën. Dit alles komt samen om een emotionele reis te creëren die zich in elke fase van de show ontwikkelt.

Deze show bevat iconische superhelden zoals Iron Man en de Hulk, maar ook nieuwkomers zoals Scarlet Witch en Shang-Chi.

Arnaud: Marvel heeft het unieke vermogen om alle doelgroepen aan te spreken door zijn veelvoud aan superhelden, personages en zelfs antihelden. Het doel van de show was altijd om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en zoveel mogelijk mensen te verbazen. Daarom was het voor ons belangrijk om zoveel mogelijk personages op te nemen, waaronder enkele van de meest recente, om het hele publiek te bereiken. Neem Shang-Chi en Scarlet Witch: het zijn personages die veel mensen aanspreken omdat ze zich in hen kunnen herkennen. Ik denk in het bijzonder aan de relatie tussen Wanda en Vision. In zekere zin zijn het onze levende metaforen.

TECHNOLOGIE DIE EMOTIE DIENT


Hoe ben je erin geslaagd om deze superhelden op The Twilight Zone Tower of Terror te projecteren?

Arnaud: In het begin werkte ik samen met een freelance storyboarder, Bruno Tesse, om wat ik in mijn hoofd had om te zetten in beelden, en van daaruit werkte ik met ons hele creatieve team om deze ideeën tot leven te brengen met behulp van onze technische capaciteiten.

Ben: Onder leiding van onze bewegingsontwerper Jean-Paul Faure hebben we een team van ontwerpers samengesteld die al deze tekeningen hebben gemaakt en in 2D hebben geanimeerd, zodat ze op de gevel van The Twilight Zone Tower of Terror konden worden geprojecteerd. Het resultaat is adembenemend.

Hoe werken de projecties en effecten samen?

Arnaud: Mensen scheiden vaak de technische en artistieke aspecten van een show, maar ze zijn nauw met elkaar verbonden, vooral in een setting als The Twilight Zone Tower of Terror, omdat het technische aspect ons echt in staat stelt om de emotie te creëren waar ik het eerder over had.

Wanneer je een show als Avengers: Power the Night samenstelt, moet je niet alleen rekening houden met de toren, maar ook met de lucht, en deze transformeren en verbinden met The Twilight Zone Tower of Terror. Geen van de elementen in onze show staat op zichzelf – ze moeten allemaal hetzelfde verhaal vertellen, met dezelfde emotionele impact. Daarom stelden we ons de pyrotechnische effecten voor als een continuïteit van de krachten van de superhelden in plaats van als iets dat alleen maar visueel aantrekkelijk is, en hetzelfde geldt voor de drones, die er nooit zijn om er mooi uit te zien – ze zorgen voor een emotionele continuïteit in de verhaal. Ik zeg vaak: ‘De lucht is niet groot genoeg voor Ben!’. In Disneyland Paris is hij de toonaangevende expert in dit soort geluids- en lichtshows, en het is een voorrecht om met hem samen te werken omdat hij al deze elementen en al deze interacties tot in de perfectie beheerst.

En dan zijn er uren en uren samen testen, 's nachts, in de kou, om alles tot op de millimeter af te stellen zodat elk effect de gewenste emotie kan opwekken. Het is een uiterst delicaat evenwicht. Zodra je één stuk drone-choreografie of een speciaal effect aanraakt, heeft dat een enorme impact op alle andere beroepen. Al onze experts werken samen en gaan in realtime heen en weer.

Met Avengers: Power the Night zet Disneyland Paris zijn samenwerking met het in Bordeaux gevestigde bedrijf Dronisos, de Europese leider op het gebied van droneshows, voort.

Ben: We begonnen samen te werken aan Disney D-Light. Het doel was om de eerste dagelijkse droneshow voor een pretpark te maken. We vullen elkaar perfect aan: zij zijn technische specialisten, terwijl wij het artistieke aspect en de storytelling brengen. Toen we ons dat eenmaal realiseerden, wisten we dat onze samenwerking daar niet zou stoppen. Met Avengers: Power the Light gaan we van 150 drones naar 500 – het is een echte uitdaging! Je moet echt met de besten samenwerken om er een succes van te maken. Arnaud vroeg hen ongelooflijke bewegingen en veranderingen uit te voeren. Dingen die nog nooit eerder zijn gezien. Eerst vertelden ze hem dat het niet mogelijk zou zijn, maar uiteindelijk hebben we het voor elkaar gekregen. We hebben deze technologie echt tot het uiterste gedreven. Als kinderen beginnen te tekenen, krabbelen ze, en als je naar een afbeelding van een drone-choreografie kijkt, ziet het er zo uit. Maar in werkelijkheid vertegenwoordigt het alle drones die elkaar passeren om veranderingen aan te brengen in het bijzonder intense tempo van onze show. Dronisos blinkt uit in deze taak en het was een groot genoegen om weer met hen samen te werken. Ze zijn meer dan alleen partners - het zijn collega's.

Arnaud: Aan het begin van het project vertelde Ben me dat ze een van de beste waren, en dat is precies wat mijn ervaring was. Toen we ze het storyboard voor de show presenteerden, was het zo rijk dat ze dachten dat het 30 minuten moest duren, maar het zijn er meer dan 8. Zo intens waren de bewegingen. We zijn begonnen met het idee dat alle dronebeelden in 3D moeten zijn. Dit is iets dat van tijd tot tijd gebeurt in sommige shows over de hele wereld, maar om het de hele tijd gedurende 8 minuten te doen is een hele prestatie, vooral met de complexiteit van deze beelden. En hoewel wat je aan de hemel ziet mooi en wonderbaarlijk is, kan ik je vertellen dat wat je niet ziet nog mooier is – het is een absoluut ongelooflijk ballet.

Ben: Het is ook belangrijk om te onthouden dat het vlieggebied erg beperkt is, terwijl dit type show meestal veel ruimte in beslag neemt. Dit betekent dat er in zeer korte tijd veel beweging is, in een klein luchtruim naast een toren met vuurwerk en lasers, in een themapark vol gasten. Het is een enorme operationele uitdaging. En met Dronisos weet ik dat we volledige veiligheid hebben, wat onze prioriteit is.

Hoe zit het met de muziek, geschreven door Marco Marinangeli, die al verschillende keren samenwerkte met Disneyland Paris?

Arnaud: Marvel-muziek is zo iconisch dat je het herkent vanaf de eerste noten en de eerste trillingen. Daarom was het essentieel dat de muziek centraal stond in de show. De muziek geeft het zijn ritme en zorgt voor de nodige emotie en trilling om visueel te ervaren wat er gebeurde.

Ben: Dat was het eerste waar we naar keken. Muziekproducer Jonathan Barr bracht ons in contact met Marco Marinangeli en we werkten samen tussen Parijs en Californië om ervoor te zorgen dat hij Arnauds visie in muziek vertaalde.

Arnaud: Met Marco zijn we uitgegaan van het algemene Avengers-thema en de thema's van elk personage in het bijzonder, om een soort medley te creëren die 8 minuten duurt, met momenten van spanning, momenten van breuk en momenten van intense emotie. Dit alles met deze finesse en deze trouw aan de Marvel-thema's in muziek kunnen zetten, is vrij uitzonderlijk. Toen kreeg ik de kans om een kinderdroom te realiseren om deze soundtrack op te nemen in de Abbey Road-studio's met meer dan 70 muzikanten. Dit geeft ons een geluidskwaliteit die echt ongelooflijk is. Er over praten doet mijn ogen fonkelen!

Ben: Op 4 januari gingen we naar Abbey Road en op 10 januari kregen we de soundtrack. Daarna hebben we het ter plekke gemengd. Ik vind het resultaat spectaculair. Dat gevoel hadden we tenminste tijdens de repetities. Het is buitengewoon!

Arnaud: Maar dat is niet alles. De muziek is slechts het ‘zichtbare’ deel. Er zijn ook alle speciale audio-effecten die hier in Disneyland Parijs zijn toegevoegd om visueel te begeleiden wat er gebeurt. Het was een enorme synchronisatie-inspanning die intern werd gedaan door onze geluidstechnicus Sylvain Chesneau.
‘AVENGERS: VERZAMELEN! ‘

Wat was de grootste uitdaging waarmee je in dit project te maken kreeg?

Ben: Deze show is in recordtijd geproduceerd - slechts drie maanden. Om deze uitdaging aan te gaan, moesten we in de eerste plaats vertrouwen op ons interne talent. Het moet gezegd worden dat Disneyland Parijs een echte pool van experts heeft in allerlei soorten beroepen, vooral op het gebied van entertainment. Er is mij altijd verteld dat om buitengewone dingen te creëren, je jezelf moet omringen met het beste. En dat is waar, ik geloof het echt. We hebben experts – gepassioneerde mensen die alles weten van het park, het product, de bezoekers en hun verwachtingen – die hun hart geven aan alles wat ze doen. Het is echt uniek en magisch.

In zekere zin zou ik zeggen dat we het motto van Avengers: Assemble hebben omarmd. Hierdoor zijn we erin geslaagd om samen iets neer te zetten waar we enorm trots op zijn, en we kunnen niet wachten om het te delen met onze gasten!

sdf

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 09 februari 2023 18:52

Laagste prijs kalender