Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De kunst en stijl van het Super Diner-restaurant op Avengers Campus

september 16, 2022 130
Na een dag vol epische avonturen en heroïsche ontmoetingen op Avengers Campus, kunnen rekruten behoefte hebben aan een plek om op te laden, enigszins verwijderd van de constante activiteit van de plek. Dat is maar goed ook, want Super Diner, gelegen op een steenworp afstand van de oude Stark Motors fabriek, verwelkomt hongerige helden voor een heerlijke Reuben Sandwich.

En het is precies in deze omgeving dat we enkele van de verantwoordelijken van dit project ontmoetten:

- Keith Rector, Field Art Director, Walt Disney Imagineering Paris
- Sébastien Dhainaut, Set Designer, Walt Disney Imagineering Paris – Design & Show Quality
- Thomas Krause, Graphic Designer, Walt Disney Imagineering ParisHet oudste restaurant in elk Disney Park
Alvorens een nieuw verhaal te creëren voor Super Diner had het bestaande restaurant al een uitgebreid verhaal op zich!
Toen het team met het project werd belast, deed het veel onderzoek om de oorsprong van deze authentieke diner beter te begrijpen. "Toen we erover dachten om de plek te transformeren, zelfs vóór het concept van Super Diner, was er dit gerucht onder de Cast Members dat Marylin Monroe daar dineerde" legt Keith uit. "Dus deed ik veel onderzoek omdat het niet waar leek te zijn (en in feite heb ik nooit bewijs gevonden). Ik ontdekte dat het oorspronkelijk een lokale diner was, gebouwd in 1935, gelegen in New Jersey en genaamd de Excellent Diner. Het was toen eigendom van een kleine familie en op een gegeven moment, in 1955, werd de diner gesloten."


"De diner werd toen naar Europa verscheept door een Duitse verzamelaar die een soort nostalgisch Amerikaans iets wilde," voegt Thomas eraan toe.

Het werd uiteindelijk gesloten rond de ontwikkeling van de Walt Disney Studios en uiteindelijk gekocht door Disneyland Paris. Toen de tweede poort in 2002 werd geopend, werd het Café des Cascadeurs, een plek waar stuntmensen zich verzamelden na een succesvolle voorstelling van Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular. Met de sluiting van de show en de aanstaande komst van de Avengers werd het tijd voor een nieuw idee voor het eetcafé.

De diner nieuw leven inblazen
De erfenis ervan eren en tegelijk de toekomst ervan veiligstellen, was de sleutel voor de teams die besloten dat de plek, net als de hele Avengers Campus zelf, deze "oude" laag zou hebben in combinatie met modernere elementen.
Sebastien was met name verantwoordelijk voor het interieurontwerp. Hij legt uit: "We wilden de essentie van de plek in het interieur behouden, terwijl we het naar de 21e eeuw wilden brengen, omdat het verhaal van Avengers Campus zich nu, vandaag afspeelt. Al het meubilair is opnieuw gedaan en we hebben de ruimte opnieuw ingericht. We behielden de open keuken en verbeterden het comfort van de Cast Members en de gasten. Uiteindelijk is de retro vibe er nog steeds, terwijl de gekozen materialen en de kleuren warmer zijn dan voorheen."


Thomas kwam vervolgens bij het team, en bracht zijn grafische expertise in de mix: "Voor de buitenkant, waar we een luifel, een groot vrijstaand menu en enkele muurschilderingen toevoegden, wilden we echt de Amerikaanse diner-esthetiek van de jaren 1940 oproepen als aanvulling op dit geweldige stuk geschiedenis. Ik heb veel rood en chroom toegevoegd om aan te sluiten bij de architectuur van de aangrenzende Avengers Campus, terwijl de naam Super Diner natuurlijk een knipoog is naar de superhelden."

Om het eindresultaat zo authentiek mogelijk te maken, bekeek Thomas zoveel mogelijk Amerikaanse dinerafbeeldingen uit de jaren veertig en vijftig die hij kon vinden. "Onze perceptie van deze diners is een beetje vertroebeld omdat er zoveel revivals zijn van die mid-century stijl, zoveel 'back to the '50s' diners en retro parafernalia, en die zijn vaak niet erg trouw aan het echte werk. We moesten daar echt aan voorbij en echte menu's, echte servetten, echte bewegwijzering enz. uit die tijd vinden.

Ik kwam een heleboel mooie luciferdoosjes tegen met illustraties van het restaurant waar ze werden uitgedeeld, en maakte een soortgelijke illustratie voor de Super Diner. Het kwam op de menukaarten, de placemats en de sandwichwikkels."


In dit nieuwe verhaal was Super Diner in de jaren veertig de plek waar fabrieksarbeiders van Howard Stark's Accutech bedrijf voor vliegende auto's, gunstig gelegen naast de deur, naartoe gingen voor een broodnodige pauze en lunch. De plaats was toen eigendom van Angie Martinelli, een goede vriendin van Peggy Carter, die een droom had om haar eigen diner te openen. Toen Tony Stark besloot om de hele plek te verbouwen tot zijn nieuwe campus, besloot hij het eethuisje te behouden zodat de rekruten er konden lunchen.

Diepte en details toevoegen
Als een verwijzing naar de oorspronkelijke naam werd de tagline van Super Diner "an Excellent Family Diner". "Voor mij is dit een stukje geschiedenis dat echt authentiek is in het Walt Disney Studios Park", legt Keith uit. Maar dat is niet alles! Aangezien de plaats gesponsord zou worden door Coca-Cola, wilden beide partijen een naadloze integratie van het merk. Het beste voorbeeld is volgens mij de advertentie op het terras aan de muur. Als je goed kijkt, zie je dat het een echte advertentie is die we uit hun archieven hebben gehaald, we hebben alleen de auto die erop staat geüpgraded zodat het een vliegende auto van Howard Stark wordt."


Thomas voegt eraan toe: "Vanwege de ideale locatie wilden we het restaurant zelf en zijn geschiedenis belichten en we vonden een mooie koppeling met het Marvel Cinematic Universe dat in de films en series is ontwikkeld via het personage van Peggy Carter, die op een gegeven moment werkte in een diner uit het midden van de eeuw dat de L&L Automat heette. Ik moet zeker de eer geven aan Lorraine Huriet, Creative Coordinator bij Walt Disney Imagineering Paris - en een enorme fan, die ons voorzag van al deze geweldige input. Dit resulteerde in een paar rekwisieten die je rond de diner kunt zien, zoals krantenartikelen en memorabilia van de L&L."


Muziek speelt ook een eigen rol in de diner. Na het overwegen van verschillende sfeerbeelden uit de jaren vijftig, werd besloten om van de audio iets te maken dat Tony Stark zou willen horen terwijl hij er eet. "Deze extra laag moderne soundtrack bovenop de oude elementen stelde ons in staat om ook de muziek de Avengers Campus twist te geven" legde Keith uit. Fans zullen gemakkelijk iconische hits herkennen die voor krachtige momenten in de films hebben gezorgd, van de Immigrant Song van Led Zeppelin in Thor Ragnarok tot Just a Girl van No Doubt in Captain Marvel.

Het diner wordt geserveerd
Na al die maanden hard werken, kunnen de rekruten nu genieten van een heerlijke maaltijd in een authentieke omgeving waar je de toewijding van de Imagineers echt kunt voelen.
"Ik herinner me een ochtend dichtbij het einde van het project" gaat Sebastien verder, "Ik zat daar gewoon, keek naar mijn previsualisatie concept en keek naar de plek. Dit was het. We hadden bereikt wat we oorspronkelijk voor ogen hadden."

Voor Keith was het mooiste om te zien dat alle bedrijfsonderdelen en partners echt achter de visie en het verhaal stonden dat ze hadden gecreëerd: "Ik vind het geweldig dat we aangepaste menu's en aangepaste wikkels hadden, allemaal in dienst van de gastervaring. Kleine details die het verschil maken."

En Thomas concludeerde: "Het is de eerste keer sinds ik bij Disney werk dat ik een project zie openen; het is echt bevredigend om mensen van je werk te zien genieten! Het is verbazingwekkend voor mij hoe de fans deze details oppikken. Het is een echte stimulans om te blijven streven naar kwaliteit."
Dank aan het team voor de uitstekende tijd die ze met ons hebben gedeeld in de diner!

Bekijk de menukaart.

Aanvullende informatie

  • Type: Tafelbediening
  • Type keuken: Snelle maaltijd
  • Met Disney figuren: Nee
  • Prijs:
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op zondag 18 september 2022 09:20

Laagste prijs kalender