Jean Imbert creëert de « Petit Jean » beleving voor Disneyland Paris
Vanaf zaterdag 7 april 2018 zal Jean Imbert gedurende twee maanden de keukens van het bekende Disneyland Hotel***** (Founder’s Club) overnemen.
De chefkok Jean Imbert zal een menu voorstellen dat « Petit Jean » heet en dat een culinaire reis zal zijn die geïnspireerd is door de grootste Disneyklassiekers.
Gebaseerd op zijn jeugdherinneringen en met alle respect voor zijn culinaire overtuigingen (biologische, lokale producten, toegewijde leveranciers ...) creëerde chef-kok Jean Imbert, die werd opgeleid bij Paul Bocuse, dit unieke menu met 12 originele recepten.
Gastronomie is altijd een belangrijk element geweest in de tekenfilms van Disney en sommige scènes gaan hele generaties mee.
Voor deze culinaire beleving liet Jean Imbert zich inspireren door culinaire gerechten zoals de beroemde spaghetti uit Lady en de Vagebond, waaraan hij een nieuwe twist gaf door pasta met biologische eieren te gebruiken en kalfsvlees uit de Limousin of een superlekkere Ratatouille van Rémy met biologische groenten uit volle grond of de Sleeping Beauty cake (volledig gemaakt met biologische producten). Om af te sluiten met de "Giftige appel van Sneeuwwitje" gecreëerd door Cédric Grolet, speciale gast van Jean Imbert.
Er zal ook een kindermenu voorgesteld worden. De voorgestelde combinaties van voedsel en wijn zullen de aandacht vestigen op wijnmakers die enkel biologische en veganistische producten gebruiken.
Deze aanpak maakt deel uit van de wens van Disneyland Parijs om bezoekers de keuze te laten om seizoensgebonden, verse en natuurlijke producten te consumeren.
De culinaire ervaring « Petit Jean » (2u30) door Jean Imbert is elke avond geopend, van dinsdag tot zaterdag :
Van zaterdag 7 april tot 7 juni (keuze tussen 18u15 en 20u45) – Disneyland Hotel – Rue de la Marnière, 77700 Chessy
Degustatiemenu in 12 gangen, inclusief 5 biowijnen, waaronder een glas Champagne van Lanson Green Label / Kindermenu (5 gangen)
Er wordt sterk aangeraden om een reservering te maken. Dit kan telefonisch vanaf 29 maart 2018: 0825 300 500
vertaling is van : sofie meeus