Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Maaltijdvouchers

december 16, 2020 4312
Wanneer je een onbezorgd verblijf wilt hebben en je geen zorgen wilt maken over de hoeveelheid kosten voor de restaurants, dan kun je ervoor kiezen om tijdens de boeking van je verblijf in een Disney Hotel een maaltijdoptie te kiezen die het beste past bij jouw voorkeuren en budget.
Zou beheer je eenvoudig (een groot deel) van de uitgaven voor eten tijdens je verblijf. Disneyland Paris biedt diverse opties aan, welke we hieronder voor je uitleggen.

Wat is een maaltijdvoucher?
Simpel gezegd is het een voucher die de waarde heeft van een maaltijd met een frisdrank. Echter hangt de waarde, en dus de maaltijd, af van welk type voucher je kiest. Tijdens de boeking bestel je eenvoudig het gewenste type voucher mee en zo betaal je in vooraf al je maaltijden. Wanneer je in een restaurant gaat eten verzilver je je vouchers en hoef je geen extra kosten te betalen (mits je niet afwijkt van de maaltijd die bij de voucher hoort).

Welke types maaltijdvouchers zijn er?
Er zijn twee types maaltijdvouchers, namelijk Standaard en Plus. De keuze van je Disney Hotel bepaald het basistype van je maaltijdvouchers. Echter kun je er wel voor kiezen om een luxere variant toe te voegen aan je boeking. Het is niet mogelijk om een minder luxe variant te kiezen. Naast het type kies je ook nog de hoeveelheid maaltijden je wilt bijboeken. Je kunt ervoor kiezen om enkel het ontbijt toe te voegen, maar je kunt ook een vol- of halfpension kiezen. Bij een volpension heb je drie maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner). Bij halfpension heb je ontbijt met óf lunch óf diner. Je kunt ter plekke bepalen wanneer je je vouchers gebruikt en voor lunch of diner, je hoeft dit niet vooraf te bepalen. De maaltijdvouchers zijn niet gebonden aan een specifieke dag, dus je kunt ze gebruiken op elke dag tijdens je verblijf. Zo kun je dus zelfs meerdere vouchers per persoon op dezelfde dag gebruiken.

Hoeveel maaltijdvouchers krijg ik?
Het aantal overnachtingen bepaald hoeveel vouchers je ontvangt. Per persoon, vanaf 3 jaar, per nacht ontvang je je gekozen maaltijdvouchers. Kinderen tot en met 2 jaar ontvangen géén maaltijdvouchers. Deze mogen mee-eten van het bord van de andere tafelgenoten. Dineren met kinderen tot en met 2 jaar is daarom aan te raden in een restaurant met een all-you-can-eat-formule. Kinderen van 3 tot en met 11 jaar hebben een kindermaaltijdvoucher wat recht geeft op het kindermenu. Personen vanaf 12 jaar ontvangen een normale maaltijdvoucher.

Voorbeeld: Bij één overnachting van twee volwassenen en één kind (3-11 jaar) en één kind (0-2 jaar) met een halfpension, krijgen zij twee ontbijtvouchers en één kinderontbijtvoucher voor het ontbijt en twee maaltijdvouchers en één kindermaaltijdvoucher voor lunch óf diner.

Waar kan ik mijn maaltijdvouchers gebruiken?
De ontbijtvouchers kun je in principe enkel voor de ontbijtoptie in je Disney Hotel gebruiken. In de parken en Disney Village zijn vaak enkele restaurants geopend voor ontbijt, maar het is niet altijd mogelijk om daar je ontbijtvoucher te gebruiken. Indien het wel mogelijk is, zal het ontbijt niet vergelijkbaar zijn met de hoeveelheid van je hotelontbijt. Het is daarom zonde om je ontbijtvoucher buiten de restaurants in je Disney Hotel te gebruiken, aangezien je daarmee veel waarde verliest.

Maaltijdvouchers voor lunch en/of diner kun je gebruiken in de verschillende restaurants in de Disney Parken. Per vouchers zijn er een aantal aan te raden restaurants, waarbij je het meeste voordeel uit je vouchers haalt. Wil je graag in een ander restaurant eten, dan is dat mogelijk. Alleen moet je daarbij wel het volgende weten. Indien je gaat eten in een restaurant met counterservice moet je er rekening mee houden dat de maaltijdvouchers veel waarde verliezen. Het geeft je namelijk recht op een menu van circa 15 Euro, tegen een waarde van de voucher die ruim 20 Euro hoger ligt. Het is niet mogelijk om per voucher meer los bij te bestellen tot de waarde van de voucher. Indien je juist in een restaurant met tafelbediening of all-you-can-eat-formule wilt eten, maar je waarde van je voucher ligt lager, dan is dit eveneens mogelijk. Je betaalt dan namelijk het verschil tussen je gekozen lunch/diner en de waarde van je maaltijdvoucher. Ditzelfde geldt als je met bijvoorbeeld een Plus-voucher gaat eten in een restaurant met een samengesteld Plus-menu, maar je liever iets bestelt van het à la carte-menu. Je betaalt eveneens het verschil tussen je gekozen lunch/diner en de waarde van je maaltijdvoucher bij.

De voorgestelde restaurants per type maaltijdvoucher vind je hier:
Standaard

Plus

Reserveren van restaurants
Indien je vooraf kiest voor maaltijdvouchers is het verstandig om ook ruim op tijd je reserveringen te maken, zodat je je maaltijdvouchers kunt gebruiken in de restaurants die je graag wilt op de door jouw gewenste tijd. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig je restaurants reserveren via de Disneyland Paris App. Telefonisch reserveren is ook mogelijke in het Engels of Frans via +33 1 60 30 40 50 (internationaal tarief). Uiteraard kun je ook bij de conciergerie van je Disney Hotel reserveren, maar het kan voorkomen dat populaire tijden en restaurants al volledig zijn volgeboekt en je je maaltijdvouchers noodgedwongen moet inleveren in restaurants die niet je voorkeur hebben. Maaltijdvouchers zijn namelijk geen garantie voor een restaurantreservering.

Boek nu je verblijf inclusief maaltijden: Disneyland Paris Website.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender