Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Disney Cruise Line onthult oogverblindend nieuw design concept voor de Disney Wish

april 26, 2021 375
Het ontwerp van de Disney Wish draait rond een motief waarvan ik zeker ben dat we er allemaal vertrouwd mee zijn, omdat het in het hart van zoveel geliefde Disney verhalen zit ... Betovering!

Betovering is het speciale ingrediënt dat de werelden van Disney-films tot leven brengt. De vertaling van dit concept in een ontwerpthema biedt Walt Disney Imagineers een ongeëvenaard platform om Disney-verhalen in de cruise-ervaring te brengen, waardoor de Disney Wish een compleet nieuwe look krijgt, anders dan alles op zee!
Hoe dit motief wordt uitgedrukt in het ontwerp zal net zo goed een weerspiegeling zijn van de onderscheidende persoonlijkheid van het schip als van de brede waaier van verhalen die aan boord vertegenwoordigd zullen zijn, van Disney en Pixar tot Marvel en Star Wars. (Spoiler alert!)
Wat betekent dit allemaal voor de Disney Wish? Bekijk deze video - de eerste in onze reeks ‘Designing the Disney Wish’ - en lees dan verder om meer details te ontdekken over hoe betovering tot leven zal komen aan boord van de Disney Wish...


Afbeelding


Een betoverend schip, ontworpen met karakter
De Disney Wish zal de traditie van Disney Cruise Line voortzetten met een elegant, klassiek design aan de buitenkant - een eerbetoon aan de gouden eeuw van het cruisen - in de emblematische kleuren van Mickey Mouse.
Een kenmerk van Disney Cruise Line is de versiering van kunstwerken met twee characters op de romp van elk schip. Voor de Disney Wish  komt er een elegant filigraan kunstwerk op de boeg - een ingewikkeld krulwerk patroon dat doet denken aan de klassieke oceaanstomers van de jaren 1930 – en zal kapitein Minnie Mouse voor de eerste keer te zien zijn, waardoor haar toekomstige baanbrekende plaats op de voorgrond van de vloot wordt bevestigd.
De achtersteven van de Disney Wish zal een op maat gemaakt beeld van de optimistische en avontuurlijke Rapunzel bevatten. Hangend aan haar gouden lokken lijkt deze artistieke Disneyprinses de buitenkant van het schip te "versieren" met haar trouwe penseel en de hulp van haar kameleonvriend, Pascal.
Om nog een stap verder te gaan in de betovering hebben Imagineers zelfs een grillige kromming toegevoegd aan de dekrand langs beide zijden van de Disney Wish, die een gevoel van magie en visuele beweging zal creëren, zowel binnen als buiten.

De Grand Hall – Ons kasteel op het water
De betoverende Grand Hall - een lichte, luchtige en elegante ruimte die de gasten verwelkomt bij hun eerste stap aan boord - is de ware belichaming van betovering. Het sprookjesachtige, op een kasteel geïnspireerde ontwerp is doortrokken van gotische, barokke en Franse rococo-invloeden die leven geven aan de zuilen, het houtsnijwerk en de versieringen.
De Grand Hall is Disney Cruise Line's kasteel op het water, een betoverd rijk waar glinsterende sporen van elfenstof tegen majestueuze kolommen van drie verdiepingen hoog klimmen, morsen over het plafond en de glinsterende kroonluchter boven met een gloedvolle uitbarsting van magie animeren. De kroonluchter is de manifestatie van wensen die uitkomen - een wervelende spiraal van kristallen edelstenen doorspekt met licht, met als kroonjuweel een wonderlijke wensster.

Aan de voet van een grote trap, onder het schijnsel van een wensster, staat de personificatie van de vervulling van een wens: Assepoester. Het verhaal van Assepoester, een pijler van de nalatenschap van The Walt Disney Company, is de belichaming van magie die wensen in dromen verandert en dromen in werkelijkheid. Het prachtige bronzen standbeeld van deze geliefde en vriendelijke prinses is slechts een van de vele eerbetonen aan haar verhaal in het ontwerp van de Grand Hall - anderen omvatten balustrades die glinsteren met elegant glas in lood in haar kenmerkende kleuren, rijke vloerbedekking versierd met iconen uit de film en verfijnde knipogen naar haar koets en glazen muiltje in het delicate metaalwerk en de verlichtingsarmaturen.
De Grand Hall zal de betoverde toegangspoort zijn tot alles wat er te wachten staat aan boord van de Disney Wish: sprookjeswerelden, heroïsche uitdagingen, levensgenieters, spannende avonturen, galactische ontmoetingen, vredige ontsnappingen en nog veel meer.
Dit klinkt allemaal behoorlijk betoverend, vind je niet? Ik kan in ieder geval niet wachten om meer te weten te komen over hoe betovering zich zal manifesteren in andere delen van het schip. Kijk volgende week zeker mee met ons, hier op de Disney Parks Blog, voor onze spannende onthulling van de nieuwe ruimtes en ervaringen die naar de Disney Wish komen!

Bron Disney Parks Blog

Vraag nu gratis een prijsofferte via: www.cruisereizen.nl 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op maandag 26 april 2021 07:41