Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

13 feiten die u misschien niet weet over Tower of Terror in Walt Disney World

oktober 19, 2023 557
Ontdek nu 13 leuke weetjes, om te weten de volgende keer dat je “binnenkomt” bij The Twilight Zone Tower of Terror in Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World.


Het achtergrondverhaal van de Twilight Zone Tower of Terror
Het is 31 oktober 1939 – Halloweenavond in Hollywood. Het weer was in de stemming om mensen bang te maken, terwijl een sinistere donder- en bliksemstorm opdoemde boven Hollywood Hills. In het Hollywood Tower Hotel verzamelde de elite van de filmgemeenschap zich, niet alleen verlangend naar beschutting tegen de stromende regen, maar ook om de exclusieve Tip Top Club-optredens bij te wonen en een Halloween-bal te vieren in de Sunset Room.

Het feest die avond werd bijgewoond door de illustere Gilbert London, ster Carolyn Crosson, wonderkind Sally Shine en haar oppas Emeline Partridge. Om 8.05 uur stapten portier Dewey Todd en de vier gasten in de lift voor de avond van hun leven. Door een paranormale gang van zaken trof de bliksem echter de lifttorens van het hotel en verdween, samen met de vijf ongelukkige zielen die binnen waren.

Het Hollywood Tower Hotel sloot zijn deuren en tot op de dag van vandaag weet niemand echt wat er die noodlottige nacht is gebeurd. Onlangs lijkt het erop dat het hotel is heropend alsof het zich niet bewust is van het verstrijken van de tijd, en fluistert dat Gilbert, Carolyn, Emeline, Dewey en Sally en haar geliefde Mickey Plush door de gangen zwerven in wat alleen kan worden omschreven als de “ 5e dimensie”.


Uw reis naar het Hollywood Tower Hotel
De duisternis loert nog steeds op Sunset Boulevard en als u toevallig op bezoek bent, zijn de hoteldeuren voor u opengegaan... Bij binnenkomst in het hotel is de grote lobby bedekt met een dik deken van stof en spinnenwebben en het lijkt erop dat bagage, tafelaankleding en activiteiten plotseling gestopt zijn in 1939. Verborgen in het volle zicht onderaan het Directory-bord vind je gevallen letters die de gasten waarschuwen om ‘DE TRAP TE NEMEN’. Als je de bibliotheek en de stookruimte daarachter binnengaat, lijkt iets je naar de onderhoudslift te trekken. Zorg ervoor dat je je ogen op de muur in de Boiler Room houdt, want de kans bestaat dat je in een bijzondere vlek een bekende vorm ziet. En als je durft, stap dan direct in The Twilight Zone en ontdek zelf wat je te wachten staat.

Terwijl je in de lift zit, wees voorbereid om op en neer te rijden, in een valvolgorde die willekeurig wordt geselecteerd door de 5e dimensie, en ervaar hoe het voelt om 60 meter te vallen, en sneller dan de zwaartekracht naar beneden te worden getrokken.


Verborgen details van de Twilight Zone Tower of Terror
Er zijn een aantal interessante items die je niet wilt missen tijdens het wachten op de lift. Ten eerste ligt er in de bibliotheek onder een trompet een stuk bladmuziek voor een nummer met de titel “Wat! Geen Mickey Mouse? Wat voor soort feest is dit?" geschreven in 1932. Houd ook een oogje in het zeil bij de receptie. Naast de brievenbus van de US Postal Service vind je een klok die precies om 8:05 uur stopte; in feite zijn alle klokken en horloges in het hotel na die noodlottige nacht op precies dat tijdstip gestopt. Als u ten slotte de lift verlaat en de lobby binnengaat, ziet u links van de conciërgebalie de posterkaart waarop wordt aangekondigd dat Anthony Fremont en zijn orkest die avond in de Tip Top Club optraden.

Oh! Voordat ik het vergeet: zorg ervoor dat je een bezoek brengt aan Caesar, de buiksprekerpop, voordat je vertrekt! Hij woont in de kelder van het Hollywood Tower Hotel en zou je graag zien...

Ben jij moedig genoeg om de Twilight Zone te betreden? Als je meer huiveringwekkende feiten over The Twilight Zone Tower of Terror™ wilt weten, bekijk dan zeker de Ride & Learn hieronder!

Beoordeel dit item
(0 stemmen)