Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Artiest die deelnam aan de parade op de openingsdag keert terug naar Walt Disney World met zijn kleinzoon

juni 10, 2021 208
Op 25 oktober 1971 paradeerde een 1.076 leden tellende fanfare door Main Street, U.S.A. om de grote opening van Walt Disney World Resort te vieren.

Dave Phillips, met zijn trombone in de hand, was een van de marcherende muzikanten die stapten op de beat van "76 Trombones." Bijna 50 jaar later keerde Dave tijdens de feestdagen terug naar het Magic Kingdom Park om nog een keer door Main Street, U.S.A. te lopen, dit keer met zijn 5-jarige kleinzoon, Gideon.

Dave denkt met liefde terug aan deze historische dag. De officiële Grand Opening Parade werd geleid door Mickey Mouse zelf en omvatte 4.000 entertainers van wereldklasse, waaronder een grote cast van geliefde Disney-figuren, Herald Trumpeters van de United States Army Band en een gigantisch koor.

Muziek is altijd belangrijk geweest voor Dave en zijn familie. Dave's vader, die muziekleraar was in Midden-Florida, moedigde hem aan trombone te spelen in de band van zijn middelbare school. Nadat hij de persoonlijke auditie voor de Grand Opening Parade had gemist, stuurde Dave een cassettebandje in om zijn talenten te tonen. Later werd hij gekozen om deel uit te maken van de 1.076 leden tellende fanfare, onder leiding van de componist van "The Music Man", Meredith Wilson.

Al die jaren later is de magie van de grote opening nog even levend als altijd in Walt Disney World. Tijdens zijn bezoek had Dave de gelegenheid om die magie te delen met zijn kleinzoon en te kijken naar de huidige Main Street Philharmonic band die door Main Street, U.S.A. marcheert.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)