Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

"Totalement Toqués" web-reeks, Aflevering 3 - veganistische Pavlova

december 31, 2021 116
In deze derde aflevering nodigt Anas Alaoui Mdaghri, de hoofd sous-chef van het Yacht Club restaurant in Disney's Newport Bay Club, je uit om de Pavlova te ontdekken, in zijn veganistische versie.

Een dessert waar iedereen rond de tafel van zal smullen!

Ingrediënten:
Voor de veganistische meringue: 1 theelepel ciderazijn, 125 g poedersuiker, 15 g hazelnoten, 100 g kikkererwtenwater
Voor de veganistische kokosroom: 25 cl kokosroom, 25 g poedersuiker, 1 limoen

Bereiding:
Rooster de hazelnoten in een pan. Wrijf ze in een schone handdoek om de velletjes te verwijderen en plet ze dan. Zet opzij.
Klop in een keukenmachine het kikkererwtenwater op, voeg gaandeweg de suiker toe en vervolgens de azijn. Je moet een stevig schuim krijgen. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er cirkels met een diameter van 10 cm mee. Bestrooi met de fijngehakte hazelnoten en bak gedurende 90 minuten op 100°C.
Giet de kokosroom in de keukenmachine en verwerk tot een schuimige massa. Voeg de poedersuiker toe en vervolgens de limoenschil. Zodra je een homogene crème hebt verkregen, doe je die in een spuitzak.
Dresseer je Pavlova, beginnend met een schijf meringue. Voeg een laagje room toe, dan de rode vruchten, nog meer room en nog een schijfje meringue. Werk de bereiding van je dessert af door de bovenste schijf meringue te versieren met kokosroom en vers fruit. Voor de finishing touch kan je alles bestrooien met limoenrasp en verse muntblaadjes.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op vrijdag 31 december 2021 16:39