Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Iconische kroonluchter in Disney's Hotel New York - The Art of Marvel geeft een voorproefje van de luxe-ervaring die wordt verwacht

mei 31, 2021 631
Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel staat op het punt te openen voor gasten en het is een van de meest geanticipeerde ervaringen die naar Disneyland Paris komen.


Het 4-sterrenhotel is opnieuw ontworpen om het allereerste hotel te zijn dat volledig gewijd is aan ongelooflijke Marvel-kunstwerken in wat een van de grootste publiekelijk te bezichtigen collecties ter wereld zal zijn. We kregen onlangs de kans om Sylvie Massara, Art Director bij Walt Disney Imagineering Paris - Design & Show Quality, en Thomas Muller, Scenographer, te spreken over een van de meest emblematische (en verbluffende) decorelementen van het hotel.

Sylvie, Thomas, bedankt om tijd vrij te maken om met ons te chatten. Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?

Sylvie: Als Art Director bij Walt Disney Imagineering Paris - Design & Show Quality, verantwoordelijk voor de Disneyland Paris hotels, is het mijn rol om de artistieke richting die door onze creatieve leiding is bepaald te vertalen in ontwerpen die het meeste uit de beschikbare ruimte halen, terwijl ze goed werken voor onze operationele partners die de ervaring elke dag tot leven brengen voor de gasten. Ik leid een klein team van vier - waaronder Thomas - die het algemene beheer van het project op zich nemen.
Thomas: Als scenograaf assisteer ik Sylvie bij het operationele toezicht op het project, waaronder het overleg met de aannemers, het toezicht op de bouwplaatsen en de contacten met de Imagineers in Glendale, Californië, die verantwoordelijk zijn voor alles wat met Marvel te maken heeft.

Vertel ons eens iets meer over de kroonluchter. Wat is er zo speciaal aan ? Hoe past hij bij het vernieuwde concept van het hotel?

Sylvie: Het grootste deel van 2020 hebben we gebruikt om de laatste hand te leggen aan de inrichting en om muurschilderingen aan te brengen - waaronder een heel bijzondere kroonluchter. Voor het Manhattan Restaurant wilden we de elegante sfeer creëren van een high-end diner in New York, waar verwijzingen naar Marvel-kunst subtiel zijn en hedendaagse kunst de boventoon voert. We wilden ook een centraal element om gasten te verbluffen. Het idee van een prachtig verlichtingselement kwam op. Deze kroonluchter, met zijn omgekeerde piramidevorm, past goed binnen de technische beperkingen van het gebouw, terwijl de vorm, het materiaal en de kleur het rijk van Asgard oproepen en tegelijk een toespeling zijn op de wolkenkrabbers van Manhattan.

Wat is de geschiedenis van dit indrukwekkende decorstuk? Nog leuke anekdotes?

Sylvie: Voor de productie van dit unieke decorstuk was ik op zoek naar een partner die zijn ongeëvenaarde expertise in het werken met metaal en glas kon combineren met een goed begrip van de artistieke eisen en het vermogen om de eigentijdse, elegante look en feel te leveren die we zochten. In 2017 vonden we verschillende leveranciers, allemaal gevestigd in Praag, Tsjechië - wereldwijd bekend als de thuisbasis van Boheems kristalambacht. We werkten samen met Lasvit, een leverancier die een toegewijde ontwerper aan het project had toegewezen en waarmee we vanaf het begin op dezelfde golflengte zaten. Elk onderdeel werd op traditionele wijze in Boheems kristalglas geblazen. We speelden met de kleuren champagne, amber en licht kristal. Bovendien is elk onderdeel van binnenuit verzilverd met zuiver zilver. Sommige elementen zijn gedraaid of hebben de vorm van trapezes van verschillende afmetingen om de omgekeerde wolkenkrabbers van New York te belichamen. Er zitten meer dan 225 glasstukken in deze vier meter hoge kroonluchter en het duurde een jaar om hem te maken.
Thomas: Veel van de uitdagingen die we onderweg tegenkwamen, hadden te maken met de integratie van deze buitengewone kroonluchter in de bestaande structuur. Ten eerste moest het plafond waaraan de kroonluchter hangt worden verstevigd. Om dat gewicht te dragen, integreerden we een metalen structuur in de betonnen plaat, bedekt met een metalen kleurplaat. In het plafond zijn ook technische leidingen geïntegreerd en we hebben zelfs het airconditioningsysteem omgeleid om de kroonluchter te kunnen plaatsen.

Hoe verwacht u dat gasten reageren als ze het hotel voor het eerst bezoeken, en in het bijzonder als ze de kroonluchter ontdekken?

Sylvie: Vanaf het begin wilden we dat deze kroonluchter een iconisch element van de gastenervaring zou worden. Uiteraard is er een holistische benadering van de ervaring nodig om dit resultaat te bereiken. We werken bijvoorbeeld samen met een lichtontwerper om ervoor te zorgen dat alle verlichtingsarmaturen in het restaurant een sfeer creëren waarin de kroonluchter in al zijn schoonheid kan schitteren.
Laten we eens kijken naar een exclusieve preview van het Disney's Hotel New York - The Art of Marvel, inclusief een presentatie van het Manhattan Restaurant met Thomas.

Boek dit nieuwe hotel extra voordelig tijdens: Disney’s Magische Vuurwerkfestival 2021

Boek nu je verblijf voor andere aankomstdata tot 30 maart 2022: Disneyland Paris Website

Aanvullende informatie

  • Type: Value
Beoordeel dit item
(0 stemmen)