Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Interview met France Rougeot, Housekeeping Manager bij Disney's Hotel New York - The Art of Marvel

juni 11, 2021 768
Nu de opening van Disney's Hotel New York - The Art of Marvel nadert, is het tijd om kennis te maken met France, Housekeeping Manager in Disney's Hotel New York - The Art of Marvel

Kun je jezelf voorstellen en ons iets vertellen over je rol in Disneyland Paris?
Op dit moment bereid ik me voor op de opening van Disney's Hotel New York - The Art of Marvel. In de herfst van 2019 ben ik aangeworven als Housekeeping Manager. Samen met mijn team zijn we verantwoordelijk voor het welzijn van onze Gasten. We maken hun kamers klaar voor hun aankomst en helpen hen met hun wensen tot aan hun vertrek. Ik ben als een huisvrouw die ervoor moet zorgen dat onze gasten zich goed voelen en het team ook. Alles moet voortdurend worden schoongemaakt en onderhouden. Ik werk samen met mijn team, zij aan zij, en met alle teams van het hotel (Onderhoud, Front Office, Concierge, Floral Decorators, enz.) en dienstverleners (linnen, voorzieningen, enz.)

Vertel ons eens over je carrière in Disneyland Paris.
Ik had vier en een half jaar in het Ritz Hotel in Parijs gewerkt en ik wilde een ander soort hotel ontdekken. Eind 1995 ben ik in het Disneyland Hotel begonnen als Assistant Housekeeper en in oktober 1998 ben ik benoemd tot Housekeeping Manager van Disney's Hotel New York. Ik bleef vijf jaar voordat ik terugkeerde naar het Disneyland Hotel en in 2019 ben ik opnieuw overgeplaatst om de opening van Disney's Hotel New York - The Art of Marvel voor te bereiden.

Waar komt uw affiniteit met Disney vandaan en meer bepaald met Disneyland Paris?
Ik ontdekte dit buitengewone Disney-universum! Ik geloof dat Walt Disney een visionair was. Ik ontdekte multiculturele teams en hun echte ruimdenkendheid.

Hoe ben je verzeild geraakt in het avontuur van Disney's Hotel New York - The Art of Marvel?
Vanaf februari 2019 heb ik meegewerkt aan het herschrijven van een operationele gids voor mijn beroep, terwijl ik de opening van het hotel aan het voorbereiden was. Het leek me daarom vanzelfsprekend om te willen solliciteren naar de functie van Housekeeping Manager en dit nieuwe heroïsche avontuur te beleven!


Wat maakt de opening van het hotel volgens jou zo origineel en uniek?

Voor het eerst sinds de opening in 1992 heeft een Disney-hotel een transformatie ondergaan op een enorme schaal. We hebben nu een hotel dat uniek is in de wereld en dat gasten onderdompelt in de sfeer van een moderne kunstgalerie met meer dan 350 tentoongestelde kunstwerken. Je kunt er zelfs Spider-Man zien! De energie van New York City, de iconische stad van het Marvel Universum, is ook nadrukkelijk aanwezig.

Wat waren je eerste stappen in het hotel?
Mijn eerste bezoek aan de bouwplaats was in het voorjaar van 2019. Het had een diepe impact op me. Alleen de muren van Disney's Hotel New York waren nog over. Disneyland Paris was klaar om een volledig nieuw hotel te bouwen.

Kun je ons voorstellen aan je team? Hoeveel mensen zitten erin?
Als je onze dienstverleners meetelt, zijn we in totaal met zo'n 120 mensen.

Hoe begeleid je, als leider, je team in dit nieuwe avontuur?
De Cast Members en de Team Leaders wilden graag bij het hotel werken, ze zijn erg blij en gemotiveerd om hier te zijn. Op dit moment zijn we alles in gereedheid aan het brengen - kostuums voorbereiden en verdelen, onze schoonmaakdienst in gereedheid brengen, de schoonmaak van het hele hotel - binnen en buiten - opvolgen nadat de bouwwerkzaamheden zijn voltooid, het beddengoed klaarmaken, controleren of alles klaar is in de kamers, zelfs tot aan de zeep en het briefpapier toe. We hebben allemaal verantwoordelijkheden en we gaan elke dag samen vooruit.

Heb je nog anekdotes om met ons te delen over je werk in het hotel?
We hebben meer dan 30.000 artikelen voor de kamers verzameld - matrassen, bedframes, vuilnisbakken, koffiezetapparaten, kleerhangers, waterkokers - en 10.000 kostuums liggen op hun plaats in de distributieruimte van het hotel, waar de kostuums nog worden gepast.

Wat wil je de gasten die in het hotel zullen verblijven bieden?
Comfort, welzijn, geluk en persoonlijke service in een stedelijke en bruisende sfeer!

Aanvullende informatie

  • Type: Value
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op vrijdag 11 juni 2021 10:32