Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Naar Disney met je baby, overnachten

september 24, 2021 707

Als je met je baby naar Disneyland Paris gaat, zal je uiteraard ook ergens moeten overnachten. In een dag heen en weer rijden is namelijk niet aan te bevelen met een baby. Hiervoor zijn verschillende opties en we hebben drie opties voor jullie uitgetest.

Disney hotel 

Hotel New York, The art of Marvel, Empire State Club

Het grote voordeel van een Disney hotel met je baby is dat je lekker dicht bij de parken zit en dus ook makkelijk besluit om even terug naar je kamer te lopen voor een slaapje of als je baby even rust nodig heeft. Op dit moment is hotel New York het dichtstbijzijnde hotel wat open is, dus helemaal ideaal.

Bij het boeken hadden we een babybedje aangevraagd. Het was ons niet duidelijk of dit om een campingbedje zou gaan of een echt ledikantje. We troffen een echt metalen ledikantje aan op onze kamer met een goed matrasje. We hebben vernomen dat ze hier wel maar een beperkt aantal van hebben, als je dit aanvraagt, is het dus niet zeker dat je er een krijgt. De kamer heeft goede verduisterende gordijnen, je kindje kan dus lekker op tijd naar bed, terwijl het buiten nog licht is.

Wij hadden een Empire State Club kamer, dit houdt in dat we ook toegang hadden tot de Empire State Lounge. In de lounge zijn kinderstoelen aanwezig. Bij het 4-uurtje was niet echt een hapje wat geschikt was voor een baby, maar we hebben gevraagd of we een banaan konden krijgen en dit was geen probleem. Ons zoontje heeft dus heerlijk mee kunnen smullen.

Bij het ontbijt hebben we een bord vers fruit besteld. Dit vond hij ook helemaal lekker. De tweede ochtend ging het mis, we gaven aan dat het voor de baby was en kregen de fruit salade (kleinere stukjes) ipv het verse fruit. Maar na dit aangegeven te hebben, kregen we alsnog een bord vers fruit. 

Het dichtbij het park zitten en daardoor makkelijk heen en weer kunnen is me erg goed bevallen. Onze baby heeft een slaapje in het ledikantje gedaan, terwijl we toch voor mijn gevoel iedere dag een hele parkdag hadden. Ook de lounge is erg fijn om even bij te kunnen komen, zowel voor ons als de baby.

Partner hotel

B&B hotel

Voor ons verblijf in Hotel New York hebben we 1 nachtje verbleven in B&B hotel. We hadden een 2-persoonskamer geboekt. We konden hierbij niet aangeven dat we ook een baby bij ons hadden, maar bij het inchecken was dit geen probleem. Echter stond hierdoor geen bedje voor ons klaar, maar we hadden zelf ons bedje mee. We hadden geluk en kregen een 4-persoonskamer, hierdoor was er meer dan genoeg ruimte voor het bedje en de kinderwagen. De gordijnen waren goed verduisterend. Onze baby kon dus heerlijk slapen, terwijl het buiten nog gewoon licht was.

Op de begaande grond, net voor het restaurant is een ruimte met automaten, hier is ook een magnetron, hier kan je dus hapjes opwarmen of flesjes maken. In het restaurant hebben ze kinderstoelen die je gewoon zelf kan pakken.

Er is een shuttle bus naar Disney, hier hebben wij geen gebruik van gemaakt, maar de keren dat we hem gezien hebben, was hij heel erg vol en leek het me geen pretje om hier met een kinderwagen in te staan. Wat wij wel gedaan hebben, is naar Disney Village lopen. Dit is niet direct om de hoek, maar de hele route is wel een voetpad aanwezig, dus het is prima te doen (we hebben hier ongeveer 20 min enkele reis over gelopen).

Village Nature Paris

Van te voren had ik hoge verwachtingen van het verblijf in Village Nature Paris, het leek me ideaal om een woonkamer te hebben zodat je niet de hele avond in het donker heel erg stil hoeft te zijn. Er lijken allemaal voorzieningen te zijn voor kinderen, dus alles is er op in gericht, dacht ik…

Helaas viel dit heel erg tegen. Het park is heel erg mooi aangelegd en het huisje is prachtig, maar daar lijkt dan ook meteen de prioriteit te liggen, de uitstraling, niet de beleving van de gasten.

Wij verbleven in een 4 persoons VIP cocoon cottage. In het huisje was een opklapbaar ledikantje aanwezig en een kinderstoel. Helaas is er niet echt een handige plek voor het ledikantje zonder dat je de boel verbouwd (ja, de woonkamer, maar die wilde ik juist kunnen gebruiken na baby bedtijd). Wij hebben dus in de tweede slaapkamer alle meubels verplaatst en dan paste het ledikantje er net. De kwaliteit van het ledikantje is maar matig, een van de wieltjes zat los omdat het hout gespleten was, zo los dat het wieltje een keer ’s nachts onder het bedje vandaan kwam met een klap. Wonder boven wonder is de baby hier doorheen geslapen. Het ledikantje heeft een echt en goed uitziend matrasje, maar ondanks de bedden opmaak service, moet je het ledikantje wel zelf opmaken. In het huisje is ook een kinderstoel. Deze was smerig en het blad miste drie van de vier schroeven. Ook was de sluiting van het riempje kapot. Wij geven onze baby vast voedsel volgens de Kleintjes methode, onderdeel hiervan is dat je ze niet met een riempje vastzet in de kinderstoel, maar dan zat er bij deze stoel helaas geen barrière tussen zijn beetnjes om te voorkomen dat hij onder het blad door glipte, dus we waren wel genoodzaakt het riempje, zo goed en zo kwaad als kon te gebruiken.

Hou er rekening mee dat de ouderslaapkamer en de kinderslaapkamer in dit specifieke huisje aan de andere kant van het huisje is (had ik al gezien op de plattegrond), dit is in de praktijk echt best een afstand, gelukkig hadden wij onze babyfoon mee. Thuis gebruiken we deze niet ’s nachts, hier was het echt noodzakelijk om te horen of de kleine wakker was.

Mijn grootste teleurstelling was een incident rond ons huisje. Al 2 dagen lang werd er rond ons huisje gras gemaaid. Uiteraard is dit noodzakelijk en heb ik hier alle begrip voor, maar precies tijdens het slaapje van onze baby werd het gras tegen de muur van de slaapkamer (je boekt ook voor de baby, dus ze weten dat er is dat huisje een baby verblijft op dat moment en de gordijnen waren dicht) gemaaid. Onze ruis machine was niet genoeg om dit kabaal te overstemmen en de rest van de dag liep in de soep omdat we een humeurige baby hadden, die te weinig geslapen had (maar erna natuurlijk niet meer in slaap kwam). Ik heb bij de receptie aangegeven dat het misschien een mogelijkheid is om een lijst mee te geven van huisjes waar kleine kinderen verblijven en dat ze daar dan een beetje op letten bij het maaien. Hier kreeg ik een botte reactie op terug dat het belangrijk was dat het park er mooi uit bleef zien. Excuses konden er niet van af.

Er zijn leuke recreatie mogelijkheden op het park. Zo is er een kinderboerderij, een mooie tuin, een grote speeltuin en natuurlijk het zwembad.

De kinderboerderij had onze baby helaas niet zoveel interesse in, hij ging huilen zodra we een stal inliepen. De tuin was een erg welkome wandelroute als hij ’s ochtends vroeg wakker was. Alleen zijn er erg veel trappetjes. Van te voren is bij een pad niet aangegeven of deze kinderwagen/rolstoel vriendelijk is. Af en toe moet je dus een heel stuk terug omdat je opeens niet meer verder kan met je wagen.

Op verschillende plekken in het park zijn kleine speeltuintjes, maar in de grote speeltuin is ook een stukje speciaal voor kinderen tot 3 jaar. Ons zoontje vond de wipkip (paard) en de schommel erg leuk!

Een van de grote trekpleisters van Village Nature Paris is natuurlijk het grote zwembad. Hier hebben we ons goed vermaakt. Je mag (uiteraard) je kinderwagen niet meenemen het zwembad in, daarom zijn er voor de ingang van het zwembad een soort (hele lage!) bushokjes waar je je wagen (droog) kan stallen. Aan de voorkant loopt een metaaldraad zodat je makkelijk je wagen vast kan zetten als je dat zou willen. Ook op andere plekken in het park hebben ze zulke stallingen voor kinderwagens. Het is goed om te weten dat er verschillende familie kleedhokjes zijn. Deze zijn iets groter dan de gewone en hebben een verschoningstafel tegenover het bankje. Als het druk is, is het best een uitdaging om zo’n hokje te pakken te krijgen (ja, ik heb een oudere dame erop gewezen dat ik dacht dat zij geen verschoningstafel nodig had en dat ik inmiddels toch wel erg graag mijn baby even ergens neer wou leggen…), maar dan zijn ze wel handig. Helaas is er geen box oid, dus je moet wel je kindje de hele tijd vast kunnen houden, wat voor mij resulteerde dat ik in zwemkleding teruggelopen ben toen ik alleen met de baby was gaan zwemmen. Rondom het zwembad staan wel op verschillende plekken boxen, dus hier kan je even veilig je kindje neerzetten. Helaas denken sommige mensen dat deze bedoeld zijn voor hun tassen, dus ze zijn niet altijd vrij.

De Lazy River is erg fijn met de baby in een zwemband (wel zelf meenemen, de zwemvesten die Center Parcs levert zijn pas vanaf 15 kilo). De grootste hit bij ons zoontje waren de fonteinen aan de rand van het golfslagbad. Hij vond het prachtig om hierin te slaan. Op een gegeven moment kroop hij zelf van de een naar de ander. De echte peuterbadjes zijn nog niet echt geschikt voor een baby. Hier zit wat mij betreft wel een ontwerpfout in het zwembad, maar daar zal je meer last van hebben met iets grotere kinderen. Het peuterbadje binnen en het peuterbadje buiten zitten compleet aan de tegenovergestelde kant van het zwembad. Je kan dus niet heel makkelijk van de een naar de ander, helemaal niet met een klein kindje.

Al met al is Village Nature Paris, terwijl het me van te voren de meest geschikte optie leek, het minst geschikt om te verblijven met een baby. Ze zijn er gewoon niet op ingericht en geven de aller jongste gasten geen prioriteit. Wat jammer is, want ’s avonds nog een woonkamer tot je beschikking hebben is natuurlijk wel heel erg fijn.

Mocht je toch besluiten te gaan met je baby en er voor kiezen zelf een huisje te kiezen, zorg dan dat je in de buurt van de parkeerplaats zit. Wij vonden het best veel gedoe om steeds de baby in de kinderwagen te stoppen en dan in de Maxi Cosi (of de Maxi Cosi en de kinderwagen mee terug naar het huisje te nemen). Als we dichterbij de parkeerplaats hadden gezeten hadden we waarschijnlijk net als thuis hem met Maxi Cosi en al mee genomen, maar dit was nu te ver.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 29 september 2021 13:13