Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Afscheid van Moteurs Action Stunt Show Spectacular

januari 05, 2021 6701
Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular of ook Lights, Motors, Action! Extreme Stunt Show genoemd was een stuntshow die in première ging met het Walt Disney Studios Park toen het in maart 2002 werd geopend.
Drie jaar na de opening in Parijs werd de show ook gekopieerd naar het Disney's Hollywood Studios park in Walt Disney World als onderdeel van het Happiest Celebration on Earth-festival, waarin elk van de vier Walt Disney World-themaparken een nieuwe attractie opende die afkomstig was van een ander Disney-resort.

De ongeveer 35 minuten durende show draaide rond stunts met auto's, vuurwerk, jetski-achtervolgingen en fysiek stuntwerk. Er werden beelden gemaakt vooraf en tijdens de show, deze werden dan aan het publiek getoond op een groot scherm. Tijdens de pauze midden in de show verscheen ook Herbie, de hoofdrolspeler van een reeks Disneyfilms.

Deze werd later vervangen door Lightning McQueen van Cars en toen veranderde de naam van de show ook naar Moteurs Action Stunt Show Spectacular met McQueen.


De showarena heeft een decor dat is geïnspireerd op Villefranche-sur-Mer; een mediterraans dorp in het zuiden van Frankrijk. De show in het Walt Disney Studios Park werd eerder gesponsord door General Motors. In Walt Disney World was deze show al voor het laatst te zien op 2 april 2016 omdat men begon met de bouw van Star Wars: Galaxy's Edge en Toy Story Land.
In april 2019  kwam het Renault Formula 1-team op bezoek in Disneyland Parijs, tijdens een demonstratierun in de Moteurs ... Action! Stunt Show Spectacular Live-show.

Afbeelding
Ondanks de verrassing van Renault bij Moteurs ... Action! Stuntshow Spectaculair, werd eerder al gespeculeerd dat de show binnenkort zou sluiten....
De versie in het Walt Disney Studios Park sloot op 13 maart 2020 door de gevolgen van de coronaviruspandemie en zal niet meer terugkomen als Disneyland Paris heropent in 2021.

Aanvullende informatie

  • Minimale lengte: 81cm
  • Interesses: Extreme Sensaties
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op dinsdag 06 april 2021 10:23

Laagste prijs kalender