Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

Disneyland Resort plant grote uitbreiding

maart 26, 2021 559
Disney kondigde een voorstel aan om zijn resort in Anaheim te vernieuwen met nieuwe attracties, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Deze weergave toont de toevoegingen van attracties en winkels rondom het Disneyland Hotel en Disney's Paradise Pier Hotel.

Ondanks een dodelijke pandemie die zijn themaparken voor een jaar heeft gesloten, is Walt Disney Co. begonnen met het uitzetten van een koers voor de toekomst door plannen aan te kondigen om zijn Anaheim-resort te upgraden en te renoveren met nieuwe attracties, winkels en restaurants binnen zijn bestaande oppervlakte van 490 hectare.

Goedkeuring uit de jaren 90 om de groei van Disneyland Resort per district te scheiden.


Het bestaande Disneyland Resort Specific Plan, goedgekeurd in de jaren negentig, creëerde districten voor groei en beperkte gebruik die in elk district waren toegestaan. Goedkeuringen vereisten over het algemeen dat nieuwe hotels in het hoteldistrict werden gevestigd en dat traditionele pretparken zich in het themaparkdistrict bevonden. Maar gasten zoeken nu een meer geïntegreerde ervaring gedurende hun hele verblijf.

Disneyland Resort ziet er vandaag zo uit, met goedkeuring om te bouwen zonder de ruimte om dat te doen.

Van Cars Land en Star Wars : Galaxy's Edge tot de nieuwe Pixar Pals-parkeerstructuur, Disney heeft de afgelopen twee decennia miljarden dollars geïnvesteerd in pretparkervaringen en infrastructuur. Hoewel Disney de ontwikkelingsrechten heeft en de wens heeft om in Anaheim te blijven investeren, is de ruimte om een ​​geïntegreerd aanbod te ontwikkelen zeer beperkt. Zonder het verbreden van het toegestane gebruik binnen elk district of het slopen en vervangen van veel geliefde pretparkattracties, zijn verdere geïntegreerde ontwikkeling en investeringen in pretparken niet mogelijk.

Het nieuwe plan, genaamd Disneyland Forward, bevat weinig details, maar Disney-functionarissen hebben duidelijk gemaakt dat ze nieuwe attracties, winkels en eetgelegenheden willen persen in onderontwikkelde delen van het bestaande resort, met name rond twee Disney-hotels ten westen van de themaparken en op de site van een parkeerplaats ten oosten van het resort.

Disney zegt dat het te vroeg in het proces is om de bouwkosten bekend te maken, maar beloofden om gedetailleerde ontwikkelingsplannen voor 2023 ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad van Anaheim.
De aankondiging van de voorgestelde revisie komt minder dan twee jaar nadat de mediagigant $ 1 miljard heeft uitgegeven aan zijn nieuwste uitbreiding naar Disneyland, Star Wars: Galaxy's Edge die in mei 2019 opende. De volgende toevoeging, een gebied genaamd Avengers Campus met Marvel-superheldenpersonages , zal naar verwachting binnenkort openen in Disney California Adventure.
"Gasten hebben meer nodig en willen meer", zegt Jeanette Lomboy, Disney Portfolio Executive bij Walt Disney Imagineering. "Om gasten te kunnen geven wat ze willen, hebben we meer flexibiliteit nodig in Anaheim."

Disney benadrukten dat ze niet van plan zijn om overheidsfinanciering te vragen om het project te ondersteunen en niet van plan zijn om een ​​derde themapark aan het resort toe te voegen.

Hoewel Disney weigerd te zeggen welke nieuwe attracties er zouden kunnen worden toegevoegd, beschreven ze verschillende landen en attracties die in andere Disney-parken waren toegevoegd als voorbeelden van wat er naar het Anaheim-resort zou kunnen komen. Daartoe behoorden de themagebieden gebaseerd op de Disney-films "Tangled", "Peter Pan" en "Frozen" die volgend jaar zullen openen in Tokyo DisneySea in Japan. Ze noemden ook attracties op basis van de film "Zootopia" in aanbouw in Shanghai Disneyland en het nieuwe Toy Story Land en de binnenkort te openen Tron attractie in Walt Disney World in Florida."De mogelijkheden zijn eindeloos," zei Lomboy. "We zijn enthousiast over de mogelijkheden en klaar om te dromen."

De uitdaging voor Disney is dat de mediagigant eerst de stad Anaheim moet overtuigen om een ​​specifiek plan te herzien dat in de jaren negentig door de stad is goedgekeurd en dat de gebieden van het resort definieerde die gereserveerd zijn voor attracties, hotels en parkeerplaatsen. De Disney Forward-plannen zouden de stad oproepen om dat plan drastisch te herzien, waardoor themaparkelementen kunnen worden toegevoegd in het gebied dat gereserveerd is voor hotels, en winkels en restaurants in het gebied dat is toegewezen voor parkeren, naast andere wijzigingen.


De burgemeester van Anaheim, Harry Sidhu, is geïnformeerd over het plan, volgens een woordvoerder van de stad, die zei dat de burgemeester de inspanningen van Disney steunt en ernaar uitkijkt dat het gedetailleerde project zijn weg vindt door het goedkeuringsproces van de stad.
Of het project wordt goedgekeurd, hangt af van de medewerking van de stad Anaheim, die de afgelopen jaren een moeilijke relatie met Disney heeft gehad.

In 2017 schrapte het Disneyland Resort de plannen voor een nieuw transportknooppunt aan de oostelijke rand van de eigendom in Anaheim, en koos in plaats daarvan voor de bouw van een parkeergarage met 6.500 parkeerplaatsen in de buurt van het winkelgebied. Het vervoersknooppunt, de Eastern Gateway genaamd, werd tegengewerkt door enkele nabijgelegen bedrijfseigenaren die bang waren dat een voetgangersbrug die over Harbor Boulevard liep, het voetverkeer zou afleiden van hun winkels en restaurants.

Een jaar later zette Disney de plannen voor een nieuw luxehotel in het winkelgebied van Downtown Disney in de ijskast vanwege een vete met Anaheim over belastingsubsidies die Disney verwachtte te krijgen bij de exploitatie van het hotel. Disney zegt dat het nieuw leven inblazen van het luxehotelproject geen onderdeel is van het nieuwe Disneyland Forward-plan.

De bouw van dit hotel ging niet door.
de Bouw van dit hotel werd in oktober 2018 geannuleerd

Sinds de pandemie een groot deel van het resort heeft gesloten, hebben gekozen functionarissen en bedrijfsleiders in Anaheim gelobbyd bij staatswetgevers om de themaparken te laten heropenen om nabijgelegen bedrijven die afhankelijk zijn van resortbezoekers nieuw leven in te blazen.

De weergaven die door Disney worden aangeboden, tonen nieuwe thematische attracties die zijn toegevoegd rond het Disneyland Hotel en Disney's Paradise Pier Hotel aan de westkant van het resort. Aan de oostkant van het park zou de Toy Story-parkeerplaats, die meer dan 5.000 plaatsen bevat, worden uitgebreid met hotels, restaurants en winkels, volgens de afbeeldingen die door Disney zijn vrijgegeven.Disney-functionarissen zeiden dat de toekomstige plannen de toevoeging van een nieuwe parkeerstructuur met een voetgangersbrug zouden omvatten, die South Harbor Boulevard oversteekt om verbinding te maken met de themaparken.


De COVID-19-pandemie heeft Disneyland en Disney California Adventure sinds maart 2020 gesloten gehouden. Maar dankzij het dalen van COVID-19-gevallen en de uitrol van verschillende vaccins, vaardigde de staat op 5 maart richtlijnen uit zodat pretparken konden heropenen vanaf 1 april, Disney kondigde plannen aan om zijn Anaheim-parken op 30 april te heropenen .

De jarenlange sluiting van Disneyland en Disney California Adventure is een financiële klap geweest voor de stad Anaheim, die sterk afhankelijk is van hotelverblijfsbelastingen en verkoopbelastingen die worden gegenereerd door resortbezoekers.
De stad verwacht een tekort van $ 108 miljoen voor het fiscale jaar dat in juni eindigt, voornamelijk als gevolg van de sterke daling van de hotelbelasting, aldus stadsambtenaren. Sommige stadsdiensten, zoals het snoeien van bomen, zijn stopgezet om geld te besparen.

Het resort, dat in 1955 werd geopend, genereert jaarlijks ongeveer $ 8,5 miljard aan economische impact en ondersteunt meer dan 78.000 banen in Zuid-Californië.

Bronnen: Disney, Los Angeles Times
Rate this item
(0 votes)
Last modified on Vrijdag, 26 maart 2021 09:11