Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Shanghai Disney Resort

maart 01, 2021 426

Op 16 juni 2016 opende het Shanghai Disney Resort, bestaande uit Shanghai Disneyland, Shanghai Disneyland Hotel, Toy Story Hotel, Disneytown en Wishing Star Park. Het resort is een gezamenlijke eigendom van Disney (43%) en de Shanghai Shendi Group (57%). Het beheer is in handen van een beheersmaatschappij, waarin Disney een meerderheidsbelang heeft van 70%.

Shanghai Disneyland
Het themapark Shanghai Disneyland is wereldwijd het 12e Disney Park en is gebaseerd op de bekende Magic Kingdom-parken in de andere Disney Resorts. Bij het ontwerp is hierbij echter wel rekening gehouden met de Chinese cultuur, waarvan veel invloeden terug te vinden zijn in het park, maar ook binnen andere onderdelen van het resort. Het park bestaat uit zes themagebieden. Alhoewel de overige Magic Kingdom-parken veel overeenkomsten hebben, werden er voor Shanghai Disneyland vele nieuwe themagebieden bedacht. Shanghai Disneyland bestaat uit Mickey Avenue, Gardens of Imagination, Fantasyland, Treasure Cove, Tomorrowland en Adventure Isle. Op 26 april 2018 opende Disney•Pixar Toy Story Land, de eerste grote uitbreiding van Shanghai Disneyland.

In het hart van het park staat het hoogste en grootste Disneykasteel ooit gebouwd. Het Enchanted Storybook Castle is namelijk 60 meter hoog. Het kasteel is niet, zoals zijn voorgangers, geïnspireerd op één, maar op alle Disney-prinsessen. In het kasteel vind je het restaurant Royal Banquet Hall, de attracties Voyage to the Crystal Grotto en het “Once Upon a Time” Adventure. Ook biedt het kasteel plaats aan de Bibbidi Bobbidi Boutique en ontmoet je je favoriete prinsessen in Storybook Court. Voor het kasteel is het Storybook Castle Stage, wat overdag het podium is voor shows en het kasteel zelf is ’s avonds het doek voor een prachtige avondshow vol met licht, muziek, lasers en vuurwerk.


Shanghai Disneyland Hotel
Het Shanghai Disneyland Hotel, gelegen aan de oevers van Wishing Star Lake, is het meest luxueuze hotel van het resort. Het in Art Nouveau-stijl ontworpen hotel telt 420 kamers en suites. Het hotel biedt plaats aan restaurants en bars als Aurora, Lumière’s Kitchen, Ballet Café en de Bacchus Lounge. Er is een overdekt zwembad, genaamd King Triton’s Pool en buiten is Hakuna Matata Oasis, een waterspeeltuin. Het hotel heeft een prachtig onderhouden rozentuin en heeft een Cinderella Ballroom voor het organiseren van bruiloften. Op de bovenste twee verdiepingen van het hotel is de Magic Kingdom Club gevestigd, een verdieping met club-level kamers en suites.


Toy Story Hotel
Naast het luxe Disneyland Hotel heeft het Shanghai Disney Resort ook een basishotel, geheel in het thema van de populaire Disney•Pixar-filmreeks Toy Story. Het hotel telt 800 kamers en twee eetgelegenheden, Sunnyside Market en Sunnyside Café. Voor de kleinere gasten is er de Toy Story Playroom en is er buiten een waterspeeltuin met de naam Launch Pad. Het design van het hotel is vanuit de lucht gezien achtvormig, verwijzend naar het teken voor oneindigheid (infinity). Het doet natuurlijk direct denken aan Buzz Lightyears quote: “To infinity and beyond”, maar het cijfer acht is ook in de Chinese cultuur een geluksnummer.


Disneytown
Het winkel-, eet- en uitgaansgebied van het Shanghai Disney Resort draagt de naam Disneytown. Disneytown is opgedeeld in vijf gebieden. Lakeshore, een deel met eetgelegenheden aan de oever van het Wishing Star Lake. De gezellige drukte op het plein is de Marketplace. Dan is er Spice Alley, een gezellig straatje met goed eten. Op Broadway Boulevard vind je de leukste winkels en op Broadway Plaza staat het Walt Disney Grand Theatre, waar schitterende Disney producties worden opgevoerd.


Wishing Star Park
Gasten kunnen even aan de drukte ontsnappen in het Wishing Star Park. Het middelpunt is Wishing Star Lake met rondom een wandelpad van zo’n tweeëneenhalve kilometer. Geniet van de prachtige natuur, kinderen zullen zeker plezier beleven in de Dragonfly Playground. Verder behoort het Starlight Amphitheater ook tot het Wishing Star Park. Hotelgasten van het Shanghai Disneyland Hotel kunnen het meer eenvoudig oversteken met behulp van de Wishing Star Ferry.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Dinsdag, 18 mei 2021 13:16