Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Bungalow Race (09/02 - 18/02) (BENL)

(Er was eens) 31 maart 2001: De lancering van Disney's Toon Circus

maart 31, 2021 241
Van 31 maart tot 30 september 2001 vierde Disneyland Paris het jaar van de circusvoorstellingen... op zijn eigen manier!

Na Mulan, the Legend (1998) in Videopolis, een hommage aan de grote traditie van het Chinese circus, en Tarzan, the Encounter (2000) in het Chaparral Theater, met zijn spectaculaire luchtacrobatie, was het tijd voor de jongleurs, clowns en trapezeartiesten om Main Street, U.S.A. over te nemen, dit keer met een resoluut humoristische aanpak... Ergens tussen een parade en een traditionele circusshow in, hernam Disney's Toon Circus deze kunst, maar dan in openlucht, met een cartooneske toets.

Om zich dit nieuwe circus voor te stellen, deden de makers een beroep op specialisten in de circuskunsten, zoals Francesco Bouglione, erfgenaam van een van de meest illustere families uit de geschiedenis van het circus, en Jean Palacy (1930-2010), een gekende trapezist. Ze deden ook onderzoek in de "Théâtrothèque Gaston Baty" van de Sorbonne universiteit, een ware schat aan informatie over de podiumkunsten en in het "Centre National des Arts du Cirque".

Op basis van het onderzoek en de bijzonder rijke ontmoetingen, creëerden ze een nieuwe frisse ervaring bestaande uit de meest onwaarschijnlijke boksring voor Goofy "Mr. Muscle", een verbazingwekkende vliegende trapeze voor Hyacinth, Fantasia's nijlpaard, en Dumbo's trein met Minnie, Roger Rabbit en zijn clowns die een resem acts van acrobatie en grappen uitvoeren.Muzikaal gezien was "And Now You Enter The Circus" in zekere zin het themalied van de show. Componist Vasile Sirli schreef een originele melodie gebaseerd op Julius Fučík's beroemde " Entry of the Gladiators " - een klassieker in de circuswereld - en legde de twee over elkaar, de ingrediënten voor een perfecte harmonie.
Fantasie en poëzie... wie kan zich een mooier eerbetoon wensen?

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Woensdag, 31 maart 2021 10:31