Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

'Disney The Little Mermaid'-kostuums zijn gerecyclede schatten aan boord van de Disney Wish

september 07, 2022 109
Terwijl gasten aan boord van het geheel nieuwe cruiseschip Disney Wish genieten van een unieke theaterbewerking van "The Little Mermaid", komt het Walt Disney Theatre tot leven met getalenteerde artiesten, kleurrijke kostuums en boeiende verhalen over het leven onder de zee.Naast een heerlijk opnieuw bedacht verhaal, waren veel van de Disney Cruise Line-kostuums en decorstukken die in de show werden gebruikt, gemaakt van een onwaarschijnlijk materiaal: gerecycled plastic.

Klopt! Meer dan 60 procent van alle stof die werd gebruikt in "Disney The Little Mermaid" - inclusief 22 van de 25 kostuums - is gemaakt van plastic afval dat uit de oceaan is gehaald. Deze whosits, whatsits en thingamabobs, opgeschept uit de zee, werden gesmolten tot draden die werden geweven tot materiaal dat leek op fijne zijde, chiffon en katoen.

De stoffen werden ook op unieke wijze geverfd met behulp van een waterloze drukmethode die tienduizenden liters water bespaarde in vergelijking met traditionele verfprocessen. Ontwerpers experimenteerden met een zelfgebrouwen verfmethode in kleine batches om de felle kleuren en gewaagde patronen van de stoffen te perfectioneren voordat ze digitale kunstbestanden maakten die naar de waterloze printer konden worden gestuurd.

Door plastic afval te recyclen en waterverspilling tot een minimum te beperken, zette het team de jarenlange inzet van Disney voor natuurbehoud voort en creëerde het unieke, show-stoppende kostuums die bijdragen aan het unieke verhaal dat op het podium wordt verteld. Bekijk deze ongelooflijke kostuums in de onderstaande video!


Het ontwerpteam van de show wist vanaf het begin dat ze opzettelijk wilden zijn over elk aspect van de kostuums van de show - zowel qua constructie als ontwerp. Om de grote verscheidenheid aan stoffen te creëren die nodig zijn voor de show, werkte het ontwerpteam samen met experts op het gebied van stoftechnologie en leveranciers om op maat gemaakt oceaangerecycleerd textiel te produceren dat op het podium te zien is.

Ons gebruik van in de oceaan gerecyclede stoffen op het podium toont de haalbaarheid aan van het gebruik van deze en andere duurzame materialen om prachtige, duurzame en hoogwaardige kostuums te maken. In feite zijn de kostuums van bemanningsleden in de hele Disney Cruise Line-vloot op plaatsen zoals dekbars en Cabanas al vervangen door stoffen gemaakt van gerecyclede waterflessen! En er zijn plannen om nog duurzamere kostuums toe te voegen in andere delen van onze schepen. Door deze initiatieven blijft Disney Cruise Line in de voorhoede van de transformatie die plaatsvindt binnen de kleding- en kostuumindustrie als het gaat om duurzaamheid.

Dus, de volgende keer dat je aan boord van de Disney Wish reist, doe dan wat Ariel zou doen en "kijk naar dit spul. Is het niet netjes?”
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 07 september 2022 08:15