Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vandaag in de Disney geschiedenis: Dumbo the Flying Elephant vliegt open in Disneyland Park, 1955

augustus 17, 2021 272
In 1955 werd een Disneyland icoon onthuld toen Dumbo the Flying Elephant het luchtruim koos in Fantasyland. Met personages uit Walt Disney's klassieke tekenfilm uit 1941, "Dumbo," brengt dit hoogvliegende avontuur ons in Dumbo's circuswereld.
Speciale details zijn te vinden in de attractie, waaronder een antiek bandorgel, gelegen onder de circustent net achter de flyers. In het midden van de "ring” regisseert Dumbo's trouwe vriend, Timothy Q. Mouse, de actie met de hulp van zijn "magische" veer.
Gasten hebben er in de loop der jaren om gesmeekt om met hun favoriete olifant mee te vliegen; instappen voor een eerste ritje op Dumbo the Flying Elephant is zelfs een ritueel geworden voor de jongste bezoekers van Disneyland park.Als onderdeel van de Fantasyland verbouwing in 1983, verhuisde Dumbo the Flying Elephant van de westkant van Fantasyland naar zijn huidige locatie, voorheen de thuisbasis van Skull Rock Cove. Een andere verbetering vond plaats in 1990, toen zes olifanten werden toegevoegd aan de attractie, voor een huidige totaal van 16 levendige olifanten. In 2005, ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Disneyland, werd een olifant uit de attractie geschonken aan het Smithsonian National Museum in Washington, D.C.
De populariteit van deze kleurrijke vliegende olifanten is zo groot gebleken, dat ze nu vliegen in zes Disney parken over de hele wereld. Dumbo's vertederende vermogen om in zichzelf te geloven en in de lucht te zweven herinnert gasten overal eraan dat als je in jezelf gelooft, alles mogelijk is!
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 16 juni 2021 12:58