Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vandaag in de Disney geschiedenis: Disneyland opent, 1955

juli 17, 2021 686
Op deze dag in 1955 kwam er een nieuwe vorm van amusement op de wereld. Walt Disney, een succesvolle filmproducent en pionier op het gebied van animatie, droomde al lang van een plek waar familieleden van alle leeftijden samen plezier konden hebben. Walt haalde inspiratie uit zijn eigen levendige verbeelding en die van zijn getalenteerde collega's en creëerde een magische plek die sinds de openingsdag geliefd is.

Een met sterren overladen televisiespecial zond de openingsdag uit voor de wereld. 18 attracties werden onthuld, waarvan vele nog steeds de gasten in vervoering brengen, met inbegrip van de Disneyland Railroad, Jungle Cruise en Fantasyland favorieten als King Arthur Carrousel, Peter Pan's Flight en Mr. Toad's Wild Ride.  

Disneyland kreeg al snel een trouwe aanhang en in de dagen daarna arriveerden er steeds meer enthousiaste gasten, die ook anderen op de hoogte brachten van deze magische plek. Al snel was het de plaats bij uitstek om gezien te worden door beroemdheden, hoogwaardigheidsbekleders en zelfs staatshoofden.

In de loop der jaren is het park geëvolueerd, met de eerste grote uitbreiding in 1959, die drie nieuwe ultramoderne attracties omvatte (waaronder 's werelds eerste achtbaan met stalen buizen). Andere opmerkelijke uitbreidingen waren er in 1966 met New Orleans Square, Mickey's Toontown in 1993, en meest recent de succesvolle opening van Star Wars: Galaxy's Edge in 2019. Vandaag de dag omvat het Disneyland Resort twee themaparken, drie resorthotels en het Downtown Disney District.

Maar buiten de attracties, de fonkelende façade van het kasteel van Doornroosje en de iconische snacks van corn dogs, popcorn en churros vinden veel gasten er een gekoesterde nostalgie terug en deze liefde voor Disneyland wordt van generatie op generatie doorgegeven als een geliefd geschenk.


Om de gelegenheid te herdenken, is "A Pre-Opening Report from Disneyland" nu beschikbaar op Disney+. Oorspronkelijk uitgezonden op 13 juli 1955, geeft Walt een laatste blik op de vele details die nodig zijn om ervoor te zorgen dat het park klaar zal zijn. Hij begint met het tonen van een grote kaart van het terrein, dan introduceert hij Winston Hibler, die een rondleiding achter de schermen geeft van hoe Studio technici te werk gingen bij het ontwerpen en bouwen van de ongewone attracties en shows die op het punt staan te openen.


Met het eeuwige optimisme dat het hart van Disneyland is, kijken we ernaar uit u binnenkort weer te mogen verwelkomen en deze mijlpaal samen te vieren.

(Bron Disney Parks Blog)
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op woensdag 16 juni 2021 12:07