Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

The Walt Disney Company had meer winst in het eerste kwartaal

februari 09, 2023 225
De Walt Disney Company-aandelen sloten voor de dag op $ 111,75 per aandeel voordat ze hun inkomsten rapporteerden voor het eerste kwartaal (Q1) van het fiscale jaar 2023, dat eindigde op 2 januari 2023. Volgens het winstrapport stegen de inkomsten voor het kwartaal met 8%.

     "Na een solide eerste kwartaal beginnen we aan een belangrijke transformatie, een die het potentieel van onze creatieve teams van wereldklasse en onze ongeëvenaarde merken en franchises zal maximaliseren", aldus Robert A. Iger, Chief Executive Officer, The Walt Disney Company . “We geloven dat het werk dat we doen om ons bedrijf om te vormen rond creativiteit en tegelijkertijd de kosten te verlagen, zal leiden tot duurzame groei en winstgevendheid voor onze streamingactiviteiten, ons beter zal positioneren om toekomstige ontwrichting en wereldwijde economische uitdagingen het hoofd te bieden, en waarde zal opleveren voor onze aandeelhouders. ”

De verwaterde winst per aandeel (EPS) uit voortgezette activiteiten voor het kwartaal steeg van $ 0,63 in hetzelfde kwartaal vorig jaar naar $ 0,70. Exclusief bepaalde items daalde de verwaterde winst per aandeel voor het kwartaal naar $ 0,99 van $ 1,06 in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De kapitaaluitgaven van The Walt Disney Company stegen van $ 1,0 miljard naar $ 1,2 miljard, voornamelijk als gevolg van hogere uitgaven bij Disney Media and Entertainment Distribution en Disney Parks, Experiences and Products. Hogere uitgaven bij Disney Media en Entertainment Distribution waren te wijten aan hogere technologie-uitgaven ter ondersteuning van de streamingdiensten van Disney. De stijging van de uitgaven bij Disney Parks, Experiences and Products was voornamelijk te danken aan de uitbreiding van de vloot van cruiseschepen.

Het segment Parks, Experiences and Products (inclusief Disney Cruise Line) zag de inkomsten voor het kwartaal met 21% stijgen tot $ 8,7 miljard en het bedrijfsresultaat van het segment steeg met 25% tot $ 3,1 miljard. Hogere bedrijfsresultaten voor het kwartaal weerspiegelden stijgingen in Disney's binnenlandse parken en ervaringen en, in mindere mate, Disney's internationale parken en resorts.

De groei van het bedrijfsresultaat in de binnenlandse parken en ervaringen van Disney was te danken aan hogere volumes en hogere gastuitgaven, gedeeltelijk gecompenseerd door kosteninflatie, hogere kosten voor operationele ondersteuning en hogere kosten voor nieuwe aanbiedingen voor gasten. Hogere volumes waren toe te schrijven aan een toename van het aantal passagierscruisedagen, het aantal bezoekers en bezette kamernachten. De groei van de gastuitgaven was te danken aan een stijging van de gemiddelde ticketinkomsten per hoofd van de bevolking dankzij Genie+ en Lightning Lane, die in het kwartaal vorig jaar werden geïntroduceerd.

De hogere resultaten in de internationale parken en resorts van Disney waren het gevolg van groei in Disneyland Paris en hogere royalty's van Tokyo Disney Resort, gedeeltelijk gecompenseerd door een daling in Shanghai Disney Resort. Hogere bedrijfsresultaten in Disneyland Paris waren het gevolg van een stijging van de volumes en hogere uitgaven van gasten, gedeeltelijk gecompenseerd door een verlies op de verkoop van ons eigendomsbelang in Villages Nature, hogere kosten voor nieuwe aanbiedingen voor gasten en kosteninflatie. Hogere volumes bestonden uit een toename van het aantal bezoekers en bezette kamernachten. De groei van de gastbestedingen werd gedreven door een stijging van de gemiddelde ticketprijzen en hogere gemiddelde hotelkamerprijzen per dag. De daling bij Shanghai Disney Resort was het gevolg van een lager aantal bezoekers als gevolg van minder werkdagen in het huidige kwartaal in vergelijking met het voorgaande jaar als gevolg van COVID-19-gerelateerde sluitingen.

Er waren geen aanvullende details over Disney Cruise Line in het persbericht. We zullen dit bericht updaten als we iets horen tijdens het inkomensgesprek en Q&A.

Klik voor meer informatie en een algemeen rapport naar het Q1-2023 Earnings Report.

Bron Disney Cruiseline Blog
Beoordeel dit item
(0 stemmen)