Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney Classics Overzicht

januari 18, 2022 53748

Index

De Disney Classics, wie is er nu niet mee opgegroeid? Sinds 1937 worden we door de filmmakers van de Walt Disney Animation Studios getrakteerd op de mooiste tekenfilms. Zo heeft iedere generatie weer een andere reeks films waar hij of zij groot mee geworden is, maar ook de eerder verschenen klassiekers worden vaak opnieuw uit de kast gehaald om met de nieuwe generaties te kijken.


Het begrip Disney Classic is een niet heel specifiek begrip, aangezien er diverse lijsten met Disney Classics te vinden zijn, waarbij het aantal flink kan variëren. Zo werden door Disney in Nederland en België bij de DVD en Blu-Ray uitgaves onder andere de films Mary Poppins en Peter en de Draak toegevoegd aan de Disney Classics serie. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland bracht Disney eerder al een box uit met alle tot dan toe verschenen Disney Classics, waarbij Mary Poppins en Peter en de Draak dan niet meegerekend worden. In ons overzicht hebben we er voor gekozen om de lijst met Disney Classics in de DVD-box aan te houden. Hierbij worden zowel de handgetekende animatiefilms als de recentere computeranimatiefilms meegerekend.

Iedere Disney Classic heeft zijn eigen artikel gekregen. In dit artikel vind je een lijst van alle verschenen Disney Classics met een link naar het artikel van de film, zodat je eenvoudig meer informatie over je favoriete films kunt vinden. Soms worden Disney Classics opgedeeld in diverse periodes, deze indeling is voornamelijk gebaseerd op het succes wat de films hebben gehad. De opsomming bevat alle Disney Classics in chronologische volgorde, waarbij het jaartal tussen haakjes het jaar weergeeft waarin de film in Amerika werd uitgebracht.


Vorige 1/9 Volgende »

Beoordeel dit item
(0 stemmen)