Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tokyo Disney Resort

mei 07, 2021 988

Het Tokyo Disney Resort opende op 15 april 1983 Tokyo Disneyland. Naast het themapark werden in de jaren daarna hotels, een tweede themapark, een entertainmentgebied en meer toegevoegd. Hierdoor is het Tokyo Disney Resort, wat geëxploiteerd wordt door de Oriental Land Company, Ltd., uitgegroeid tot een volwaardig entertainment resort, waar gasten dag en nacht kunnen genieten van de Disney magie.Tokyo Disneyland
Het Japanse Disney avontuur begon met Tokyo Disneyland. Het was het eerste Disney Park dat buiten de Verenigde Staten werd geopend. Het park opende haar poorten op 15 april 1983. Het 51 hectare grote park bestond oorspronkelijk uit 5 themagebieden, namelijk World Bazaar, Adventureland, Westernland, Fantasyland en Tomorrowland. In de daaropvolgende jaren is, met de komst van de in 1992 geopende attractie Splash Mountain, het themaland Critter Country ontstaan en Toontown volgde vier jaar later in 1996. Sinds de opening van het park schittert het Cinderella Castle als middelpunt van Tokyo Disneyland.


Tokyo DisneySea
De aankondiging voor een tweede themapark werd gedaan tijdens de vijfde verjaardag van Tokyo Disneyland in 1988. Vele jaren aan ontwikkeling gingen voorbij, totdat in oktober 1998 de bouw begon van Tokyo DisneySea. Het unieke Disney Park gebaseerd op de mythes en verhalen van de zee opende haar poorten op 4 september 2001. Het gebied van 49 hectare groot is opgedeeld in zeven havens met ieder een eigen thema. Zo kunnen gasten de Mediterranean Harbor, American Waterfront, Port Discovery, Lost River Delta, Arabian Coast, Mermaid Lagoon en Mysterious Island ontdekken. Een achtste haven, genaamd Fantasy Springs, staat gepland voor 2023.


Disney Ambassador Hotel
Op 7 juli 2000 werd het eerste Disney Hotel van het Tokyo Disney Resort geopend, namelijk het Disney Ambassador Hotel. Dit hotel is geheel ontworpen in de Art Deco stijl van de jaren ’30 en valt in de categorie luxe. In totaal heeft het hotel 504 kamers, van standaard tot club-level en suites. Daarnaast zijn er diverse eetgelegenheden, zoals het tafelbedieningsrestaurant Empire Grill en buffetrestaurant Chef Mickey. Voor een snelle hap kunnen gasten terecht bij Tick Tock Diner. In de lobby bevindt zich tevens de Hyperion Lounge. Verder kunnen gasten gebruik maken van diverse faciliteiten waaronder de Palm Garden Pool, Chip ’n Dale’s Playground en heeft het hotel twee winkels. Daarnaast biedt Disney’s Fairy Tale Weddings ook uitgebreide trouwmogelijkheden in het hotel.


Tokyo DisneySea Hotel MiraCosta
Tegelijkertijd met Tokyo DisneySea opende op 4 september 2001 ook het in het park gelegen Tokyo DisneySea Hotel MiraCosta. Het tweede Disney Hotel van het Tokyo Disney Resort is ook geclassificeerd in de luxe categorie. De 502 kamers van het hotel bieden ruime keuze aan kamers, van standaard niveau tot luxe suites. In het hotel bevindt zich een buffetrestaurant Oceano, een tafelbedieningsrestaurant Silk Road Garden en een lounge in de lobby, de BellaVista Lounge. Daarnaast beschikt het hotel over een winkel, een binnen- en buitenzwembad met spa en bar en een trouwlocatie voor Disney’s Fairy Tale Weddings.


Tokyo Disneyland Hotel
Het Tokyo Disneyland Hotel ontving haar eerste gasten op 8 juli 2008. Dit luxe hotel, gelegen pal naast de ingang van Tokyo Disneyland, is het derde Disney Hotel van het Japanse resort. De 705 hotelkamers bestaan uit standaard kamers, club-level kamers en suites. Dit in Victoriaanse stijl gebouwde hotel beschikt over een tafelbedieningsrestaurant Canna, een buffetrestaurant Sherwood Garden Restaurant en de in de lobby gevestigde Dreamers Lounge. Verder is het hotel voorzien van een buitenzwembad, twee winkels, een Bibbidi Bobbidi Boutique. Disney’s Fairy Tale Weddings beschikt over een uitgebreide trouwlocatie in het Tokyo Disneyland Hotel.


Tokyo Disney Celebration Hotel
Het eerste Disney Hotel uit de basisklasse is het Tokyo Disney Celebration Hotel en werd geopend in 2016. Dit hotel bestaat uit twee verschillende gebouwen, elk met een eigen thema. Het gebouw met de naam Wish is gethematiseerd naar de fantasiewereld van de sprookjes en Discovery, het andere gebouw, is meer gebaseerd op de avontuurlijkere Disney verhalen. Het hotel is gelegen op enkele kilometers van de beide Disney Parken, maar is eenvoudig verbonden met een shuttlebusservice. Het hotel biedt enkel kamers in de standaard categorie. Beide gebouwen beschikken over een café waar ontbijt geserveerd wordt. Er zijn geen restaurants voor lunch of diner, maar er worden wel kant-en-klare maaltijden verkocht in de souvenirwinkel.


Ikspiari
Op 7 juli 2000 werd, naast het eerste Disney Hotel, een volledig nieuw winkel- en entertainmentcomplex geopend met de naam Ikspiari. Het uitgebreide complex lijkt haast een dorp, waarbij het ontwerp zijn inspiratie kreeg uit diverse mythologieën en historische verhalen. In het complex zijn naast zo’n 140 winkels en restaurants, ook een bioscoop met 16 zalen gevestigd.


Bon Voyage
Sinds 1 maart 2001 is één van Japans grootste Disney winkels gevestigd tussen het Maihama Station en Tokyo Disney Resort. Deze bijna 1000 m2 grote winkel met de naam Bon Voyage, wat Frans is voor goede reis, is als het ware de toegangspoort van het Japanse Disney resort. Het verwelkomt de gasten, maar wenst ze ook een goede reis wanneer ze weer vertrekken. Deze enorme winkel, in de vorm van een grote koffer, verkoopt onder andere een ruim assortiment aan Disney souvenirs.


Disney Resort Line
Om eenvoudig binnen het Tokyo Disney Resort te reizen is op 27 juli 2001 de Disney Resort Line geopend. Deze monorail verbindt met vier stations de belangrijkste onderdelen van het resort. De zes monorailtreinen stoppen bij de Resort Gateway Station, Tokyo Disneyland Station, Bayside Station en Tokyo DisneySea Station. Iedere trein is zo’n 84 meter lang en er kunnen per trein 537 gasten vervoerd worden over het bijna vijf kilometer lange traject. Uiteraard is iedere trein voorzien van verwijzingen naar de iconische Mickey Mouse.


Maihama Amphitheater
Zoals de naam al doet vermoeden, is dit theater geïnspireerd op de oude amfitheaters, met zijn halfronde podium en 2.170 zitplaatsen. Het theater is voorzien van alle nodige apparatuur, waardoor de zaal geschikt is voor theatervoorstellingen, maar ook gebruikt kan worden voor bedrijfsevenementen, ceremonies en concerten. Het Maihama Amphitheater werd geopend op 1 september 2012 en is gelegen naast het Disney Ambassador Hotel.


Tokyo Disney Resort Official Hotels
Naast de Disney Hotels zijn er ook een zestal Tokyo Disney Resort Offical Hotels. Deze zes hotels zijn Tokyo Bay Maihama Hotel First Resort (1986), Sheraton Grande Tokyo Bay Hotel (1988), Hilton Tokyo Bay (1988), Hotel Okura Tokyo Bay (1988), Tokyo Bay Maihama Hotel (2007) en Grand Nikko Tokyo Bay Maihama (2020). Via het Tokyo Disney Official Hotel-programma wordt een vergelijkbare kwaliteit geboden als de Disney Hotels. Gasten krijgen extra services geboden, waaronder een shuttlebusservice. De Tokyo Disney Resort Official Hotels zijn echter niet gethematiseerd in Disney-stijl.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op donderdag 21 oktober 2021 17:31