Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Alles wat u moet weten over de wereld van TRON

maart 15, 2023 202
Groeten, programma's! Het is een uitdrukking die vaak wordt gehoord in de wereld van TRON, omdat het de begroeting is die wordt gedeeld door het personage Kevin Flynn in de originele film uit 1982.

Dat is slechts een van de vele zinnen, termen, karakters en meer die u kunt horen of zien wanneer u het Grid betreedt bij TRON Lightcycle / Run gepresenteerd door Enterprise. Deze spannende nieuwe attractie wordt officieel geopend op 4 april 2023 in het Magic Kingdom Park in het Walt Disney World Resort.Disney's "TRON"
Deze originele Disney-film, uitgebracht op 9 juli 1982, beschrijft de avonturen van Kevin Flynn, een briljante videogamemaker die het mainframe van zijn voormalige werkgever ENCOM hackt op zoek naar bewijs dat de videogameprogramma's die hij schreef zijn gestolen door een bedrijfsleider genaamd Ed Dillinger.

Terwijl hij probeert de ontbrekende bestanden te vinden, wordt Flynn een digitale wereld in gestraald door het Master Control Program (MCP), een kunstmatig intelligente computer gemaakt door Dillinger. In deze elektronische wereld ontmoet Flynn computerprogramma's die alter ego's zijn van de programmeurs die ze hebben gemaakt.

Een beveiligingsprogramma genaamd TRON en een ander digitaal simulatieprogramma genaamd Yori vergezellen Flynn op een zoektocht om de MCP te verslaan, waardoor Flynn teruggaat naar de "echte" wereld met bewijs van de gestolen spelprogramma's.
Twee Lightcycles strijden op het net, waarbij het ene programma met de naam CLU in het oranje wordt weergegeven en het andere, Sam Flynn, in het blauw wordt weergegeven. De twee leunen naar elkaar toe met het "TRON: Legacy" -logo op de achtergrondDisney's "TRON: Legacy"
Uitgebracht op 17 december 2010 en vele "cycli" (een meting van tijd op het raster) ingesteld na de originele film, wordt Sam Flynn, zoon van Kevin Flynn, achtervolgd door de mysterieuze verdwijning van zijn vader. Wanneer Sam een vreemd signaal onderzoekt dat is verzonden vanuit de verlaten Flynn's Arcade - dat alleen van zijn vader kan zijn gekomen - wordt hij meegesleurd in een digitale wereld, bekend als The Grid, waar Kevin al 20 jaar vastzit.

Met behulp van het laatste isomorfe algoritme (ISO), genaamd Quorra, beginnen vader en zoon aan een reis van leven of dood door een oogverblindend digitaal universum dat door Kevin zelf is gecreëerd. De ISO's waren een race van programma's die spontaan op het raster evolueerden zonder door een gebruiker te zijn geschreven, wat Quorra extra speciaal maakt.

Het trio vecht tegen een meedogenloze schurk genaamd CLU (een acroniem voor Codified Likeness Utility, een programma gemaakt door Kevin Flynn) die vastbesloten is om het perfecte systeem in de "echte" wereld te creëren en voor niets zal stoppen om hun ontsnapping te voorkomen.

Stream beide films en de verbluffende animatieserie "TRON: Uprising" op Disney+.

TRON Lightcycle / Run in Magic Kingdom Park
Het verhaal van TRON Lightcycle / Run begint na "TRON: Legacy", waar Kevins zoon, Sam Flynn, een tweede poort naar het Grid heeft geopend. De eerste gateway is te vinden in Shanghai Disneyland met de originele TRON Lightcycle Power Run.

Na te zijn gedigitaliseerd en naar de Grid te zijn vervoerd voor een speciale Lightcycle-race, is het jouw Team Blue tegen een van de dreigende programma's van de Grid: Team Red, Team Yellow of Team Orange. Je doel is om als eerste door acht Energy Gates te racen, digitale markeringen die gebruikers en programma's proberen te 'veroveren'. Het eerste team dat alle acht Gates verovert door er doorheen te gaan, wordt uitgeroepen tot winnaar.

Het bovenste deel van de afbeelding bevat een rood neonreclamebord van Flynn. Het onderste deel van de afbeelding bevat een laser uit de werkplaats van Kevin Flynn, afgebeeld naast een laser in de wachtrij van de attractie in Magic Kingdom badend in blauwFlynn's arcade en werkplaats
De geliefde video-arcade van Kevin Flynn is grotendeels gevuld met videogames die hij heeft gemaakt. Het was enige tijd zijn bedrijf en zijn huis, vooral in de originele "TRON". In de kelder van de arcade gebruikte Flynn een Shiva-laser om zichzelf te digitaliseren naar het Grid, zoals te zien is in "TRON: Legacy." Een gigantische replica van deze laser – de ENCOM SHV 20905 – in de rij bij Magic Kingdom is de leiding waardoor menselijke Gebruikers van de echte wereld naar de digitale wereld van het Grid gaan.Programma's en gebruikers
Programma's zijn door mensen gemaakt om functies uit te voeren, zoals boekhouding of beveiliging, binnen een computerwereld. Ze nemen opdrachten van hun gebruikers, dit zijn mensen die programma's maken en ze een doel geven. Tot de komst van Kevin Flynn op de Grid, dacht Programs dat gebruikers slechts een mythe waren.

Een programma dat je tegenkomt bij TRON Lightcycle / Run is een sirene. Sirens, gekleed in het wit, bereiden programma's voor de spellen voor door pantser- en identiteitsschijven te verstrekken.Identiteit schijf
Elke Program on the Grid ontvangt een cirkelvormige identiteitsschijf. Alles wat een programma op de Grid doet of zegt, wordt op deze schijf opgenomen. Het stelt programma's in staat om te synchroniseren met Lightcycles en kan worden gebruikt als een wapen dat in staat is om andere programma's te "derezzingen" (afkorting van "deresolution" of simpelweg "verwijderen").The Grid/ The Game Grid
In de originele "TRON" was de Grid een spelsimulatie-omgeving in een computer-mainframe dat uitgroeide tot een virtueel universum. Nadat hij het Master Control Program had verslagen, herprogrammeerde Kevin Flynn de servers van de computer om een technisch superieur Grid te creëren.

Overal in de Magic Kingdom-attractie zie je zeshoeken, de geometrische vorm die het meest wordt geassocieerd met Flynn's Grid.

The Game Grid is een centrale locatie van games in gladiatorstijl waarin programma's het tegen elkaar opnemen. In elk spel kan er maar één winnaar zijn.Lichtcycle
Lightcycle is een spel dat wordt gespeeld op het Game Grid. Aangedreven door de energie van een programma, zijn Lightcycles ongelooflijk snelle en behendige tweewielige voertuigen die lichtlinten genereren. Deze bijna onverwoestbare, tijdelijke muren van licht ontstaan achter voertuigen binnen het Grid en verdwijnen na korte tijd.End of Line
Deze zin werd uitgesproken door het Master Control Program in "TRON", dat verwijst naar het einde van een computerprogrammacode voordat een nieuwe regel in die code begint. In "TRON: Legacy" was de End of Line Club een nachtclub voor programma's om te genieten van dansen en plengoffers.

Hoewel "Greetings, Programs" een perfecte begroeting is, is "End of Line" een geweldige manier om afscheid te nemen. Dat gezegd hebbende, als iemand die beter dan wie dan ook videogames speelt, hoop ik je vanaf 4 april op de Grid te zien!
End of Line


Bekijk hier de beste aanbiedingen voor Walt Disney World!
Beoordeel dit item
(0 stemmen)