Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Walt Disney World Resort

januari 02, 2021 683

Het Walt Disney World Resort is een vakantiebestemming in de buurt van Orlando, Florida in de Verenigde Staten. Het is de grootste en meest bezochte amusementsbestemming van Florida. Het park werd in 1971 geopend en trekt jaarlijks minstens 50 miljoen bezoekers. Het resort bestaat uit vier attractieparken, twee waterparken, diverse uitgaansgelegenheden, een winkelcentrum, 27 Disney-hotels, 9 partnerhotels, een camping en diverse sportterreinen.

Alle onderdelen zijn onderling verbonden met een uitgebreid wegennetwerk bestaande uit een aantal verkeersknooppunten, twee monoraillijnen, drie gondelsystemen, diverse watertaxi's, een aantal ferry's en tientallen buslijnen. Het resort heeft een oppervlakte van 101 km² en er werken zo'n 77000 mensen.
 
Geschiedenis
Het was de droom van Walt Disney om iets te maken voor de mensen waar ze veel plezier konden beleven. Een plek voor jong en oud waar de Disneyfiguren uit zijn films tot leven zouden komen. Zo'n soort plek bestond er al, dat was namelijk Disneyland in Californië, maar Walt Disney wilde een nog groter park maken. Al in 1948 had Walt plannen gemaakt om Disney World te bouwen. Een aantal jaren later kocht hij een stuk land in Orlando met een oppervlakte van 111 vierkante kilometer (een gebied zo groot als San Francisco). Op dat enorme gebied werd Walt Disney World gebouwd.Op 1 oktober 1971 werd Walt Disney's plan werkelijkheid met de opening van het Magic Kingdom in Walt Disney World, Florida. Helaas was Walt Disney toen zelf al overleden en had zijn broer Roy het van hem overgenomen. Later werd het Walt Disney World Resort steeds verder uitgebreid met andere themaparken, waterparken en hotels.

Themaparken
Het Walt Disney World Resort bevat 4 attractieparken. In volgorde van opening zijn dit het Magic Kingdom, Epcot, Disney's Hollywood Studios en Disney's Animal Kingdom. Voorheen bevond zich in het resort tevens een indoor attractiepark, DisneyQuest. Dit park werd in 2017 gesloten en afgebroken.


Magic Kingdom
Magic Kingdom is een park dat zich qua thema richt op de romantiek rondom het verleden, de toekomst en de fantasie. Dit thema wordt uitgewerkt in vijf verschillende gebieden, elk met hun eigen attracties, shows, horecagelegenheden en souvenirwinkels: Main Street, U.S.A., Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland en Tomorrowland. In het park zijn enkele bekende Disney-attracties te vinden, waaronder Pirates of the Caribbean, Splash Mountain, Big Thunder Mountain Railroad, Haunted Mansion, "It's a small world" en Space Mountain. Het park lijkt qua opzet het meest op de verschillende Disneylands wereldwijd, die op hun beurt weer geïnspireerd zijn door het model van het Disneyland Park in Anaheim. Magic Kingdom is het park met de hoogste bezoekerscijfers van het resort.


EPCOT
Epcot is een park waarvan het thema draait rond menselijke prestaties (waaronder cultuur en technologie) en een hoopvolle blik op de toekomst. Dit thema wordt weergegeven in twee grotere themagebieden, elk met hun eigen attracties, shows, horecagelegenheden en souvenirwinkels: Future World en World Showcase. Future World en World Showcase zijn op hun beurt weer onderverdeeld in enkele paviljoens (7 paviljoens in Future World; 11 paviljoens voor World Showcase), waarbij de paviljoens voor World Showcase 11 verschillende landen vertegenwoordigen. In het park zijn attracties te vinden zoals Sapceship Earth, Soarin', Test Track en Frozen Ever After.  Daarnaast heeft het park een uitgebreid aanbod van restaurants en souvenirwinkels, voornamelijk te vinden in de 11 landen in World Showcase. Midden in het park ligt een groot meer, waarop vuurwerk-, water- en lasershows worden opgevoerd.


Disney's Hollywood Studio's
Disney's Hollywood Studios is een park dat zich thematisch richt op het maken van films en televisie in een nostalgisch Hollywood "that never was and always will be." Dit thema wordt vertegenwoordigd door zes verschillende themagebieden, elk met hun eigen attracties, shows, horecagelegenheden en souvenirwinkels: Hollywood Boulevard, Echo Lake, Grand Avenue, Star Wars: Galaxy's Edge, Toy Story Land, Animation Courtyard en Sunset Boulevard. In het park zijn attracties te vinden zoals Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith, The Twilight Zone Tower of Terror, Star Tours - The Adventures Continue, Millennium Falcon: Smugglers Run, Star Wars: Rise of the Resistance, Slinky Dog Dash en Toy Story Mania!. Daarnaast bevat het park een uitgebreid aanbod van entertainment, zoals shows, spektakels en de avondshow Fantasmic!.


Disney's Animal Kingdom
Disney's Animal Kingdom is een park dat zich qua thema richt op de waarde en het behoud van de natuur. Speciaal wordt daarbij aandacht besteed aan dieren uit het verleden, heden en de fantasie. Dit thema wordt vertegenwoordigd in zeven verschillende themagebieden, elk met hun eigen attracties, shows, horecagelegenheden en souvenirwinkels: Oasis, Discovery Island, Pandora - The World of Avatar, Africa, Rafiki's Planet Watch, Asia en Dinoland U.S.A.. In het park zijn attracties te vinden zoals Avatar Flight of Passage, Kilimanjaro Safaris, Kali River Rapids, Expedition Everst en DINOSAUR. Daarnaast zijn in het park verschillende dierenverblijven te ontdekken: Disney's Animal Kingdom is het enige Disneypark dat ook dienst doet als dierentuin. Midden in het park ligt een groot meer, de Discovery River, waarop de avondshow Rivers of Light wordt opgevoerd.


Waterparken

Het Walt Disney World Resort heeft 2 waterparken: Disney's Typhoon Lagoon en Disney's Blizzard Beach.

Disney's Typhoon Lagoon
Disney's Typhoon Lagoon is een waterpark met als thema een gebied dat het slachtoffer is geweest van een tropische cycloon. Er is een heel groot golfslagbad met golven van wel 2 meter hoog, spectaculaire glijbanen en Castaway Creek, een "lazy river" om het park heen, waarin je op een rubberen band op een langzaam tempo kan drijven. 


Disney's Blizzard Beach
Blizzard Beach is het grootste Disney-waterpark. Het is opgebouwd als een wintersportoord dat getroffen is door een plotselinge sneeuwstorm, met sneeuw en ijs, een stoeltjeslift en een berg met een skischans. Het hoogtepunt van Blizzard Beach is de glijbaan Summit Plummit boven op Mount Gushmore. Tijdens de val van 40 meter bereik je een snelheid van bijna 100 kilometer per uur. Verder vind je hier nog vele andere waterattracties: wildwatervaren, luilekker ronddobberen op een rubberen band, enz.


Winkel- en uitgaansgebieden

Het Walt Disney World Resort bevat 2 winkel- en uitgaansgebieden. In volgorde van opening zijn dit Disney Springs en Disney's BoardWalk Resort (dat tevens een hotel omvat).

Disney Springs
Disney Springs is een winkel- en uitgaansgebied dat zich qua thema richt op een dorpje rondom enkele natuurlijke bronnen. Dit thema wordt weergegeven in vier verschillende gebieden, elk met hun eigen horecagelegenheden en souvenirwinkels: Market Place, The Landing, Town Center en West Side. In het gebied is onder andere de grootste Disneywinkel ter wereld te vinden, de World of Disney Store. Daarnaast zijn er ook enkele bekende horeca- en winkelketens, zoals onder andere: Rainforest Cafe, T-Rex Cafe, Lego Store, Starbucks en Splitsville.


Disney's BoardWalk
Disney's BoardWalk is een winkel- en uitgaansgebied dat qua thema gebaseerd is op kuststeden van 1920 tot 1940, zoals Coney Island, New York en Atlantic City. Hier vind je een houten promenade (de boardwalk) over het Crescent Lake. Aan de landzijde grenst de boardwalk volledig aan de gebouwen van het bijhorende hotel, Disney's Boardwalk Inn. Op de begane grond van dit hotel bevinden zich allerlei horecagelegenheden, zoals de Abracadabar, het Flying Fish Café en Jelly Rolls. Op de hogere verdiepingen bevinden zich de gastenkamers. Wanneer de avond valt, staan er allerlei kraampjes met etenswaren en is er ook straatentertainment.


Accommodatie

Het Walt Disney World Resort heeft een groot aantal hotels en resorts waar de bezoekers kunnen overnachten. Naast standaard hotelkamers en suites, beschikt het resort ook over grotere kamers en appartementen voor gezinnen die lid zijn van de Disney Vacation Club. Disney heeft drie prijsklassen wat resorts betreft: de value hotels, de moderate hotels en de deluxe hotels. 

Value:
 • Disney's All-Star Movies Resort
 • Disney's All-Star Music Resort
 • Disney's All-Star Sports Resort
 • Disney's Art of Animation Resort
 • Disney's Pop Century Resort
 • The Campsites at Disney's Fort Wilderness Resort
Moderate:
 • Disney's Caribbean Beach Resort
 • Disney's Coronado Springs Resort
 • Disney's Port Orleans Resort - French Quarter
 • Disney's Port Orleans Resort - Riverside
 • The Cabins at Disney's Fort Wilderness Resort
Deluxe:
 • Disney's Animal Kingdom Lodge
 • Disney's Beach Club Resort
 • Disney's BoardWalk Inn
 • Disney's Contemporary Resort
 • Disney's Grand Floridian Resort & Spa
 • Disney's Polynesian Village Resort
 • Disney's Wilderness Lodge
 • Disney's Yacht Club Resort
Deluxe Villas:
 • Bay Lake Tower at Disney's Contemporary Resort
 • Boulder Ridge Villas at Disney's Wilderness Lodge
 • Copper Creek Villas & Cabins at Disney's Wilderness Lodge
 • Disney's Animal Kingdom Villas - Jambo House
 • Disney's Animal Kingdom Villas - Kidani Village
 • Disney's Beach Club Villas
 • Disney's BoardWalk Villas
 • Disney's Old Key West Resort
 • Disney's Polynesian Villas & Bungalows
 • Disney’s Riviera Resort
 • Disney's Saratoga Springs Resort & Spa
 • The Villas at Disney's Grand Floridian Resort & Spa


Transport
Tussen de luchthaven en het park (circa dertig kilometer) was er vanaf 2005 tot 2021 de gratis Disney Magical Express. Dit is een busverbinding tussen de luchthaven en de Walt Disney World  resorts waarvan alle gasten die verblijven in één van die resorts gratis gebruik kunnen maken bij vertrek en aankomst via de luchthaven. Vanaf 2022 kan je dezelfde service boeken viaMears Connect, meer info hier. In het resort zijn tevens meer dan 86.000 parkeerplaatsen voorzien.


Monorail
Tussen Epcot en Magic Kingdom is er een monorailverbinding. Het trackdeel bestaat uit twee lussen. Eén lus gaat van het Disney Transportation Center naar Epcot en de andere gaat naar Magic Kingdom. Er opereren in totaal twaalf monorailvoertuigen.


Bussen
Tussen de vele resorts annex hotels en de parken rijden gratis bussen met een frequentie van ongeveer twee tot vier keer per uur. Er zijn in totaal 65 routes, 153 bushaltes en er rijden 263 bussen (cijfers van 2005). In principe is een bewijs dat men in een 'resort' verblijft vereist, maar in de praktijk is er geen controle. 


Ferry's
Behalve bussen kunnen bezoekers ook van verschillende veerpontverbindingen gebruik maken. Met name tussen het themapark Magic Kingdom en de verderop gelegen parkeerplaats wordt de ferry veelvuldig gebruikt. Per jaar worden 18 miljoen passagierstrips met de boten gemaakt (cijfers van 2005). In totaal zijn er elf boten, waarvan drie ferry's.


Disney Skyliner
Sinds 2019 zijn er drie gondelsystemen in het Walt Disney World Resort die verschillende hotels verbinden met Disney's Hollywood Studio's en EPCOT. Er zijn vijf stations (Disney's Caribbean Beach Resort en Disney's Riviera Resort delen een station, Disney's Art of Animation Resort, Disney's Pop Century Resort, Disney's Hollywood Studio's en EPCOT). Alle lijnen komen samen in het station van Disney's Caribbean Beach Resort.


Minnie Van Service - Binnen Walt Disney World Resort
Verplaats je in een mum van tijd met deze nieuwe en persoonlijke ritdienst - gebruik je smartphone om een ​​ritje te reserveren.

Prijzen

Wil je graag weten wat een verblijf kost in Walt Disney World of wil je gewoon boeken?

Bekijk de prijzen of meer info op de: Walt Disney World website


Afbeelding

Beoordeel dit item
(0 stemmen)