Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disneyland Paris neemt het eerste deel van zijn zonne-energiecentrale in gebruik

april 22, 2022 136
Terwijl Disneyland Paris zijn 30e verjaardag viert, zet het resort zijn transformatiereis voort met de implementatie van grootschalige projecten gericht op hernieuwbare energie.

De zonne-energiecentrale, die is ontwikkeld door middel van een co-investering met het Franse bedrijf Urbasolar, en waarvan de bouw in de herfst van 2020 is gestart, zal tegen 2023 36 GWh/jaar produceren - gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 17.400 inwoners - en zal bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) door het lokale grondgebied  van Val d'Europe met ongeveer 890 ton CO2 per jaar. De installatie, waarop al meer dan 46.000 fotovoltaïsche panelen zijn geïnstalleerd op de belangrijkste parkeerplaats voor gasten, zal na voltooiing één van de grootste in Europa zijn. De zonneluifels wekken hernieuwbare energie op en bieden tegelijkertijd extra voordelen voor de gasten, zoals schaduw en beschutting tegen direct zonlicht, regen of sneeuw.

Het eerste deel van de zonne-overkappingsinstallatie is operationeel: er zal nu 10 GWh per jaar worden geleverd - wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 4.800 inwoners.

Als onderdeel van zijn verbintenis tot milieubeheer met de nadruk op hernieuwbare energie, is Disneyland Paris in 2020 begonnen met de bouw van één van de grootste zonnedakencentrales van Europa, die de belangrijkste parkeerplaats voor gasten - dat wil zeggen 11.200 parkeerplaatsen - zal overdekken. Zoals eerder aangekondigd, zijn er verschillende fases in dit project dat duurt tot 2023. Tot op heden zijn er al meer dan 46.000 panelen geïnstalleerd, die meer dan 7.000 parkeerplaatsen bedekken. Deze maand april is een nieuwe mijlpaal in het milieu-engagement van Disneyland Paris, want het eerste deel van de zonnecentrale is nu operationeel en levert 10 GWh per jaar - gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 4.800 inwoners.

Het project, dat is ontwikkeld via een co-investering met het Franse bedrijf Urbasolar, zal 20 hectare (49 acres) aan zonnedaken omvatten, waarbij 82.000 zonnepanelen worden gebruikt om 36 Gwh/jaar te produceren. Dit is technisch gezien genoeg hernieuwbare schone energie om ongeveer 17% van het huidige elektriciteitsverbruik van het resort te dekken - gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van een stad met 17.400 inwoners.  

"Met het eerste deel van de zonne-energiecentrale dat online is gekomen, hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt en weer een stap voorwaarts gezet in de uitvoering van dit project, dat de kern vormt van de milieustrategie van Disneyland Paris, die streeft naar een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) en een volledige decarbonisatie van de energievoorziening" verklaart Damien Audric, Directeur Ontwikkeling en Milieu.

Een project dat deel uitmaakt van de milieustrategie van Disneyland Paris.
De zonne-energiecentrale maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van het bedrijf op zes milieugebieden: vermindering van de uitstoot van broeikasgassen; streven naar duurzaam afvalbeheer - bijvoorbeeld door het gebruik van plastic te verminderen; behoud van watervoorraden, onder meer door de oprichting van een waterzuiveringsinstallatie; ontwikkeling van een verantwoordelijke toeleveringsketen; behoud en bevordering van de biodiversiteit en ondersteuning van wereldwijde acties om het milieu voor toekomstige generaties te behouden.

Dit is een prachtig voorbeeld van Disney Planet Possible, onze wereldwijde verbintenis om actie te ondernemen om het verhaal van onze planeet te veranderen door onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zorg te dragen voor wilde dieren en hun habitats, en verhalen te creëren die inspireren tot actie.  

Ter gelegenheid van Earth Day op 22 april, zullen drie National Geographic ontdekkingsreizigers hun acties ten gunste van het milieu presenteren aan 350 studenten uit de regio Ile de France, Cast Members en vooraf geregistreerde bezoekers op een conferentie in de Walt Disney Studios. Op dezelfde dag zullen gasten verbluffende beelden van National Geographic kunnen bekijken tijdens een exclusieve pre-show van Disney D-Light en Disney Illuminations. En eind april zal de National Geographic fototentoonstelling "The Greatest Landscapes" tot het einde van de zomer voor iedereen toegankelijk zijn in Disney Village.
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laagste prijs kalender