Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Disney VoluntEARS helpen mensen in nood

december 09, 2020 817

Disney VoluntEARS uit Disneyland Paris blijven mensen in nood helpen door pizzamaaltijden en feestvreugde te schenken aan gezinnen die worden ondersteund door non-profitorganisaties.

Als onderdeel van zijn langdurige benadering van sociale verantwoordelijkheid heeft Disneyland Paris sinds maart de liefdadigheidsinspanningen versterkt om mensen in nood te helpen in deze ongekende tijd. Deze laatste schenking omvat overtollig voedsel dat is geschonken aan filialen van de Secours Populaire, Restos du Cœur en de Banque Alimentaire in de regio Hauts-de-France.

Vandaag beloofde Disneyland Paris om de komende maanden meer dan 145.000 pizzamaaltijden te schenken aan non-profitorganisaties Restos du coeur, Secours Populaire en de Banque Alimentaire om gezinnen in nood te ondersteunen in de regio Hauts-de-France. Bovendien zullen Disney VoluntEARS, de vrijwillige medewerkers van Disneyland Paris die hun vrije tijd besteden aan liefdadigheidsinitiatieven, ook de gezinnen verrassen met kerstspeelgoed met Disney-thema. Met de steun van de regionale raad van Hauts-de-France, volgt dit initiatief op verschillende andere donaties die het resort het hele jaar door in heel Frankrijk heeft gedaan.

"Nu de vakantie nadert, heeft de gezondheidscrisis de behoeften van onze organisatie vermenigvuldigd", zegt Jean-Louis Callens, secretaris-generaal van Secours Populaire du Nord. "De Disney VoluntEARS van Disneyland Paris zijn gekomen om de tassen van onze eigen vrijwilligers, de Groene Kerstmannen, te vullen met pizzamaaltijden en speelgoed dat duizenden kinderen zal doen glimlachen. Ze kennen allemaal Disneyland Parijs, zelfs degenen die de kans niet hebben gehad om te gaan. Ze worden regelmatig verwelkomd in de Parken. Dit jaar is het Disneyland Parijs dat naar hen komt. "

"Dankzij de sterke relaties die we de afgelopen decennia hebben opgebouwd met non-profitorganisaties, zijn we in staat om de magie van Disney buiten het park te delen op een moment dat dit het meest nodig is", zegt Eric Pirès Augère, coördinator van de Disney Vrijwilligers.

Sinds het begin van de gezondheidscrisis heeft Disneyland Paris meer dan 7,7 miljoen euro aan voedsel, beschermende uitrusting en medische benodigdheden gedoneerd, evenals handelswaar aan non-profitorganisaties, ziekenhuizen en lokale partners. Onder de etenswaren vallen groenten en fruit, snacks, zuivelproducten, drankjes, snoep en andere lekkernijen.

Deze acties maken deel uit van de maatschappelijke verantwoordelijkheidsaanpak van Disneyland Paris - die sinds 1991 voor de opening het jaar daarop van kracht is - om verenigingen en naburige lokale steden te ondersteunen die met kinderen en gezinnen werken en om het milieu te beschermen.

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Laatst aangepast op woensdag 09 december 2020 09:36

Laagste prijs kalender