Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Naar Disney met je baby, eten

november 06, 2021 250
Ook als je met je kindje in Disneyland Paris bent, wil je natuurlijk lekker ergens kunnen eten. Hoe gaat dit? Waar kan je kindje zitten? Wat is er te eten voor je kindje? Hier onze ervaringen.

Kinderstoelen

Alle restaurants (in het bezit van Disney) in Disneyland Parijs hebben dezelfde kinderstoelen. Het zijn hele leuke schattige Mickey stoelen, ze zijn geschikt voor de meeste kinderen, maar minder geschikt voor de allerkleinsten. Ons zoontje van 8 maanden had het tafelblad ter hoogte van zijn oksels. Ook de rest van de zitting was wat aan de grote kant voor hem, maar hiervoor hadden wij een opblaasbaar kussentje van Ikea meegenomen (tip!). We hebben ook geprobeerd hem op het kussentje te laten zitten, maar dit was ook niet handig omdat de stoel best wel heel breed en diep is voor een baby.

Table service restaurants

Hou er rekening mee dat het eten bij een table service restaurant altijd veel tijd in beslag neemt. Dit was voor ons nooit een probleem, we hebben graag even dat rustpunt op een dag, dus ideaal. Toch bleek het met een baby minder ideaal. Het duurde lang voordat we eten hadden, al die tijd moet je hem zien te vermaken (dank je wel peuter met Minnie ballon aan de tafel naast ons!). Ook vonden we het uiteindelijk zonde dat we zoveel tijd dat ons zoontje wakker was geweest, kwijt waren aan eten en niet met hem leuke dingen bekijken of doen. Helaas slaapt ons zoontje niet door in de wagen als hij stil staat, zou dit wel het geval zijn, zou het natuurlijk zijn wel heel handig en prettig zijn om een tijdje ergens te zitten.

Opwarmen hapjes

Naast de baby care, kan je ook in ieder restaurant hapjes opwarmen. Zo zou je kleintje dus mee kunnen eten terwijl je zelf zit te eten (of wachten op je eten?).

Rustige plekjes om te voeden buiten baby care

Er zijn heel wat plekjes uit de loop te verzinnen waar je waarschijnlijk rustig op een bankje kan zitten om je kindje te voeden. Ik was ook van plan om dit te gaan proberen om te kijken of het een beetje handig is, maar in de praktijk kwam het altijd zo uit dat toch ook de luier verschoont moest worden en we toch niet heel ver bij de baby care vandaan waren. Ik heb dus alleen maar in de baby care gevoed. Wij hebben wel bij het Frontierland Theater gezeten (toen er geen shows waren dat seizoen uiteraard…) om even op een rustige plek te zitten terwijl de kleine slaapt. Dit zou dus een prima plek kunnen zijn, op het moment dat er geen shows zijn, zijn er niet vele mensen. Ook achter Space Mountain is het rustig.

Ga niet zo in een druk stuk voeden, er zijn berichten dat dit niet zo gewaardeerd wordt en dat er security bij gehaald is.

Rapley/Kleintjes/Baby Led weening

Even nog een speciaal kopje over Rapley/de Kleintjes methode aangezien we die volgen en ik ook hier graag onze ervaringen over wil delen. Ik hoor overal dat het heel makkelijk is om in restaurants wat extra “kale” groente te vragen voor je kindje, dat ze altijd wel iets hebben. Onze ervaringen in Disney zijn helaas iets anders, ik heb het vermoeden dat de voorbereidingen voor het eten elders plaatsvinden. In Agrabah zouden er (na veel gedoe) kale gekookte worteltjes komen, helaas hebben deze onze tafel nooit bereikt. In Downtown waren ze toeschietelijker (kan er ook mee te maken hebben dat het restaurant net pas open was, dus dat het nog niet druk was en dat ze tijd hadden) en zijn ze uiteindelijk met de optie van gegrilde tomaten gekomen. Hier zaten wel wat kruiden op, maar ik heb ze geschild en ons ventje heeft er heerlijk van gesmuld! Sindsdien is hij een veel grotere fan van tomaten dan ervoor! Later kwamen we erachter dat de gegrilde tomaten bij de vegetarische hamburger horen, dus ook hier was het niet mogelijk om iets wat niet op de kaart stond (of iets wat er wel op stond, maar simpeler) te laten maken. Wij zorgen dus dat we altijd iets bij ons hebben wat hij kan eten en gaan er niet vanuit dat we in een Disney restaurant iets kunnen krijgen.
Bij het ontbijt was het trouwens geen probleem, we hebben een lekker bordje vers fruit besteld. Ook tijdens het vier uurtje in je Empire State Club Lounge geen issues. Ze kwamen op ons verzoek netjes een banaan brengen.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Laatst aangepast op maandag 08 november 2021 11:07

Laagste prijs kalender